صفحه اصلی > هنرهای تجسمی : وکتور آرت چیست | وکتور چیست و چه کاربردی دارد؟
ads

وکتور آرت چیست | وکتور چیست و چه کاربردی دارد؟

وکتور آرت

وکتور آرت در بسیاری از کاربردهای دیجیتالی به دلیل توانایی مقیاس گذاری در هر اندازه و بدون از دست دادن کیفیت مورد استفاده قرار می گیرد. تصاویر برداری از نقاط ، منحنی ها و خطوط استفاده می کنند.

وکتور آرت چیست؟

وکتور آرت نوعی هنر دیجیتال است که می تواند در هر اندازه و بدون از دست دادن کیفیت تصویر مقیاس بندی شود. تصاویر برداری از عناصر دیجیتالی مانند نقاط ، منحنی ها و خطوط با معادلات ریاضی داخلی استفاده می کنند که به هر عنصر اجازه می دهد متناسب و به طور طبیعی مقیاس بندی شود. به همین دلیل ، گرافیک برداری معمولاً در طراحی گرافیک برای آرم ، تی شرت و سایر موقعیت هایی که نیاز به استفاده از یک تصویر در اندازه های مختلف است ، استفاده می شود.

وکتور آرت

برخلاف تصاویر برداری ، تصاویر شطرنجی از پیکسل تشکیل شده اند و هنگام بزرگنمایی تصویر غالباً کج و معوج می شود. با استفاده از نرم افزار ویرایش تصویر ، فایلهای برداری را می توان به پرونده های شطرنجی (مانند انواع پرونده های .JPG ، .PNG ، .TIFF یا .GIF) تبدیل کرد و گرافیک های رستر را به قالب فایلهای برداری (.AI ، .EPS یا انواع پرونده های SVG).

تاریخچه مختصری از وکتور آرت

از وکتور آرت به دلیل حجم فایل کوچک و مقیاس پذیری در برخی از اولین رایانه ها استفاده شده است. ریشه هنر بردار از اواسط قرن بیستم رد می شود:

دهه 1950: از آنجا که ذخیره تصاویر وکتور نسبت به پرونده های شطرنجی یا تصاویر bitmap به حافظه کمتری نیاز داشت ، از گرافیک برداری در رایانه های اولیه که نمایش ساده و ظرفیت ذخیره سازی کمی داشتند استفاده می شد.
دهه 1960: در سال 1963 ، ایوان ساترلند Sketchpad را ایجاد کرد ، برنامه ای که به کاربر امکان دستکاری تصاویر با استفاده از گرافیک برداری را می دهد. در همین دوره ، پیر بزیر منحنی بزیر را اختراع کرد ، که از فرمول های ریاضی برای مقیاس متناسب خطوط منحنی استفاده می کرد.

دهه 1970: ایجاد بردارهای پیچیده تر و توانایی دستکاری آنها دریچه ایجاد بازیهای ویدیویی را باز کرد. بازی هایی مانند سیارک و تمپست از تصاویر برداری برای گرافیک رایانه ای خود استفاده می کردند.

آموزش عکاسی خیابانی : چند نکته برای ثبت عکس های بهتر
بیشتر بخوانید

1980s: معرفی اولین رایانه های شخصی ، مانند Apple Macintosh ، به مردم اجازه داد تصاویر بردار خود را با برنامه هایی مانند Adobe Illustrator یا CorelDRAW ایجاد کنند.

دهه 1990: یک قالب استاندارد فایل برای تصاویر برداری به نام پرونده های گرافیکی مقیاس پذیر (SVG) ایجاد شد. این قالب برای سیستم عامل های مختلف مانند دستگاه های تلفن همراه به روز شده است ، اما قالب اصلی فایل SVG بردار هنوز هم در حال استفاده است.

2000s به امروز: با پیشرفت کامپیوترها با فضای ذخیره سازی بیشتر و نمایشگرهای پیچیده تر ، گرافیک برداری از محبوبیت کمتری نسبت به تصاویر rasterized که از پیکسل برای ایجاد تصاویر پیچیده تر استفاده می کنند ، برخوردار شد. با این وجود امروزه طراحان گرافیک هنوز از گرافیک برداری برای ایجاد تصاویری استفاده می کنند که می تواند بدون از دست دادن کیفیت تصویر ، مقیاس آنها را بالا یا پایین برد و در چندین برنامه استفاده کرد.

وکتور آرت

4 کاربرد متداول برای وکتور آرت

توانایی تغییر اندازه تصویر برداری بدون افت کیفیت ، آنها را در بسیاری از برنامه ها مفید می کند ، از جمله:

طراحی لوگو: آرم ها اغلب در برنامه های مختلفی مانند کارت ویزیت ، محصولات یا کالاها استفاده می شوند. یک آرم برداری اجازه می دهد تا تصویر در هر الگویی استفاده شود و ثابت بماند.

تی شرت و لباس: تصاویر برداری شده برای چاپ تصاویر روی تی شرت یا کلاه که در اندازه های مختلف ارائه می شوند بسیار مناسب هستند.

بیلبوردها و پوسترها: مشاغل معمولاً از گرافیک برداری برای مواد بازاریابی فیزیکی خود استفاده می کنند که باید در مقیاس های مختلف چاپ شود.

تایپوگرافی: طراحان گرافیک می توانند تایپوگرافی دلخواه خود را به عنوان پرونده برداری تهیه کنند تا حروف بتوانند از نظر اندازه بزرگ یا پایین شوند و کیفیت تصویر را حفظ کنند.

وکتور آرت

چگونه وکتور آرت ایجاد کنیم

انواع مختلفی از نرم افزارهای ویرایش تصویر وجود دارد که می توانید از آنها برای ایجاد کارهای هنری استفاده کنید:

Adobe Illustrator: برنامه ای است که به طور خاص برای ایجاد و ویرایش گرافیک برداری ساخته شده است. از این برنامه می توانید تصاویر وکتور خود را به Adobe Photoshop یا Adobe InDesign صادر کنید تا از فایل وکتور خود بر روی یک تصویر تصادفی استفاده کنید.

تکنیک Panning ( پنینگ ) در عکاسی | آموزش عکاسی از سوژه متحرک
بیشتر بخوانید

Inkscape: یک نرم افزار ویرایشگر تصویر منبع باز است که آموزش های ایجاد اشکال و تصاویر اساسی را نیز ارائه می دهد.

CorelDRAW: یکی از اولین ویرایشگرهای گرافیکی برداری است که همچنین نرم افزاری را برای ویرایش تصاویر شطرنجی و تصاویر bitmap فراهم می کند.

منبع سایت مداد

بیشتر بخوانید:

فیلم خط باریک قرمز | مراحل نوشتن داستان | چگونه می توان ایده ها را به داستان نویسی کرد | فصل جدید سریال دکستر | نقد فیلم سانست بلوار | فیلم خواهران غریب | سریال دانشکده حقوق | بهترین کتاب های ادبیات مصر | بهترین فیلم های برد پیت | تاریخچه مختصری از موسیقی پاپ ژاپن

دیدگاهتان را بنویسید

5 + سیزده =