8 تأثیر تغییرات آب و هوا :
فعالیتهای انسانی یکی از عوامل اصلی تغییر اقلیم است. یک سیستم آب و هوایی ناپایدار هم برای طبیعت و هم برای سلامت عمومی مضر است و اگر فوراً در مقیاس جهانی مورد توجه قرار نگیرد ، آسیب های جبران ناپذیر و بلند مدتی به جهان ما وارد می کند.
تغییرات آب و هوا چیست؟
تغییر آب و هوا واژه ای است که برای نشان دادن تغییر میانگین دمای زمین و شرایط معمول آب و هوایی جهانی در طول زمان استفاده می شود. در حالی که آب و هوای زمین به دلیل موقعیت آن یا مقدار انرژی دریافتی خورشید همیشه در حال تغییر است ، این سیاره در مقایسه با سطوح قبل از صنعتی شدن ، افزایش مداوم دما را تجربه کرده است.
بر اساس گزارش هیئت بین المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) ، بشریت تا سال 2030 فرصت دارد تغییرات آب و هوایی را محدود کرده یا خطر گرمای شدید ، سیل و خشکسالی را که صدها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد ، افزایش دهد.
تأثیر تغییرات آب و هوا
چه عواملی باعث تغییرات آب و هوایی می شود؟
انتشار گازهای گلخانه ای از فرآیندهای صنعتی مانند جنگل زدایی و سوزاندن سوخت های فسیلی عامل اصلی تغییر آب و هوای زمین است. این انتشارات عمدتاً از محصولات جانبی مضر مانند دی اکسید کربن ، متان و نیتروس اکسید تشکیل شده است که گرما را در اتمسفر به دام انداخته ، دمای جهانی را افزایش داده و باعث تغییر آب و هوا می شود.
همین عناصر سمی محیط زیست را آلوده می کنند ، به زمین نفوذ می کنند و کیفیت آب را پایین می آورند ، یا لایه ازن را می خورند و بر کیفیت هوا تأثیر می گذارد. در حالی که برخی از این عناصر از فرآیندهای طبیعی بوجود می آیند ، فعالیت های انسانی کاتالیزور شدت و گسترش انتشار گازهای گلخانه ای بوده است.
تغییرات اقلیمی چه تاثیراتی دارد؟
تغییرات آب و هوایی اثرات سوء بسیاری بر محیط زیست دارد ، از جمله:
گرمایش جهانی: سوزاندن سوخت های فسیلی باعث ایجاد گازهای گلخانه ای می شود که منجر به گرم شدن تدریجی آب و هوای زمین و افزایش دمای متوسط جهانی در طول زمان می شود.
بسیاری از اکوسیستم ها و گونه ها مانند خرس های قطبی و پنگوئن ها برای زنده ماندن به آب و هوای قطبی وابسته اند و ما برای تعادل به بسیاری از این اکوسیستم ها نیاز داریم. موج های گرمای طولانی و شدید می تواند اثرات منفی و بلندمدتی بر محیط زیست داشته باشد و باعث قحطی و خشکسالی شود که برای جمعیت جهان مضر است. دمای جهان تا پایان قرن پنج درجه سانتی گراد افزایش می یابد.
الگوهای شدید آب و هوا: تغییرات آب و هوایی به گونه ای با جو تداخل ایجاد می کند که می تواند باعث وقوع حوادث آب و هوایی طولانی تر و شدیدتر ، مانند طوفان ها و گردباد ها شود. اقیانوس ها به دلیل موج طوفان ناپایدارتر می شوند ، باد شدیدتر می شود ، استرس گرمایی می تواند باعث مشکلات سلامتی انسان شود و بارندگی ها می تواند به طرز چشمگیری افزایش یا کاهش یابد ، با آثار مخرب مانند سیل یا خشکسالی.
تأثیر تغییرات آب و هوا
افزایش سطح دریا: افزایش دمای جهانی به معنای ذوب شدن یخچال ها و ورقه های یخ بیشتر است. هرچه یخ دریا و یخبندان دائمی بیشتر ذوب شود ، سطح آب دریای ما بیشتر افزایش می یابد. افزایش سطح دریا می تواند بر خشکی سرازیر شود ، که می تواند مناطق ساحلی را سیلاب کرده و ساکنان بشر را به داخل زمین هل دهد و از میزان فضای موجود برای سکونت بکاهد. این افزایش همچنین می تواند جمعیت حیوانات و حشرات بومی را از بین ببرد و بی ثباتی بیولوژیکی ایجاد کند.
تخریب زیستگاه: تغییر آب و هوا می تواند زیستگاه ها را ناپایدار و نامناسب برای زندگی طبیعی کند. جنگل زدایی و آتش سوزی جنگل ها را تراز می کند و باعث ویرانی گسترده زمین می شود. آلودگی می تواند زیستگاه های آب شیرین را از بین ببرد و گونه های لازم برای منطقه را از بین ببرد. گرم شدن هوا pH دریا را تغییر می دهد و باعث اسیدی شدن اقیانوس ها می شود که منجر به سفید شدن صخره های مرجانی و نابودی سایر زیستگاه های دریایی می شود.
تأثیر تغییرات آب و هوا
قحطی: حوادث شدید آب و هوایی می تواند رشد محصولات کشاورزی را بسیار دشوار کند و منجر به کاهش عرضه مواد غذایی در دسترس و امنیت غذایی ضعیف شود. قحطی یکی از اثرات بسیاری است که می تواند بر سلامت انسان تأثیر بگذارد و باعث رنج و ویرانی گسترده شود.
خشکسالی: افزایش دما به معنی تبخیر بیشتر آب است ، اما در مناطق گرمتر می تواند به معنی بارندگی کمتر مانند برف و بارندگی باشد.
تبخیر شدید می تواند منجر به کاهش منابع آب شود و منجر به خشکی زمین و خشکسالی های جدی شود که می تواند برای زیستگاه حیوانات و شیوه های کشاورزی ویران کننده باشد.
بیماریهای عفونی: جمعیت پشه ها به شدت تحت تأثیر تغییرات محیطی هستند و تغییرات آب و هوایی باعث ترکیب مناسب شرایط برای شیوع بیماریهای همه گیر می شود. عوامل بیماری زا و ویروس هایی مانند ویروس نیل غربی و تب دنگی هوای گرم و مرطوب را دوست دارند و می توانند به راحتی در مناطقی که برای پرورش و فعالیت پشه ها بسیار مناسب هستند گسترش پیدا کنند.
از دست دادن تنوع زیستی: تغییرات آب و هوایی جهانی می تواند منجر به انقراض گسترده شود. وقتی تمام گونه ها از بین بروند ، اکوسیستم ها ناپایدار می شوند. از دست دادن تنوع زیستی به این معنی است که تنوع موجودات زنده کمتر در منطقه وجود دارد که می تواند در درازمدت مخرب باشد. حتی کمی گونه های متنوع کمتر در یک منطقه می تواند تعادل زنجیره غذایی و تولید محصولات را بر هم بزند و باعث عدم تعادل گسترده در جمعیت انسان و حیوان شود.
پایان مقاله 8 تأثیر تغییرات آب و هوا
مجله نگاه
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های تاریخ ایران | نحوه نوشتن آهنگ با تام مورلو را بیاموزید | نقد سریال The Boys | نقد و بررسی بازی prey | فیلم جواهرات تراش نخورده | موزه ماکسی در رم ، بزرگترین موزه هنرهای معاصر ایتالیا | نقد فیلم آرواره ها | فیلم حرامزاده های لعنتی | معرفی و توضیح کامل ژانرهای انیمه | نقد فیلم آمادئوس | آشفتگی های یک نابغه ی |