کلید ایجاد یک استراتژی موفق مدیریت سهامداران ایجاد نقشه ذینفعان است که به شما کمک می کند بفهمید هر یک از ذینفعان به چه چیزهایی نیاز دارد و چگونه می توانید به بهترین نحو با آنها ارتباط برقرار کنید.
مدیریت ذینفعان چیست؟
مدیریت ذینفعان فرایند حفظ روابط خوب با کسانی است که در یک پروژه مشارکت دارند. برای مدیریت موثر ذینفعان ، شرکت ها باید از ذینفعان اطلاعات بگیرند ، این اطلاعات را بر خلاف وضعیت فعلی پروژه ارزیابی کنند و تصمیم بگیرند که آن را اجرا کنند یا خیر. اطمینان حاصل کنید که تصمیمات خود را به همه افراد درگیر اطلاع دهید.
مدیریت سهامداران
نظریه ذینفعان چیست؟
در اخلاق تجاری ، نظریه ذینفعان بیان می کند که استراتژی مدیریت شرکت باید همه ذینفعان دخیل را برای موفقیت شرکت در نظر بگیرد. در حالی که یک شرکت ممکن است در کوتاه مدت تنها با تمرکز بر سود ، زنده بماند ، این نظریه اخلاقی معتقد است که باید از همه طرف هایی که در شرکت علاقه مند هستند یا دغدغه دارند ، یعنی سهامداران آن ، برای موفقیت بلند مدت قدردانی کرد. نظریه ذینفعان که نظریه سهامداران نیز نامیده می شود ، ابتدا توسط پروفسور و فیلسوف تجارت دانشگاه ویرجینیا R. Edward Freeman در کتاب مدیریت استراتژیک: رویکرد ذینفعان در 1984 توضیح داده شد.
2 نوع ذینفعان
ذینفع هر شخص یا گروهی است که اقدامات شرکت را تحت تأثیر قرار داده یا تحت تأثیر قرار می دهد. دو نوع ذینفع اصلی وجود دارد:
ذینفعان داخلی: ذینفعان داخلی در ارتباط مستقیم با یک شرکت عمل می کنند و می توانند شامل سرمایه گذاران ، مدیران ارشد ، مدیران پروژه و اعضای تیم پروژه شوند.
ذینفعان خارجی: ذینفعان خارجی بخشی از شرکت نیستند ، اما تحت تأثیر اقدامات شرکت قرار می گیرند. نمونه هایی از ذینفعان خارجی می توانند شامل حامیان پروژه ، مشاوران ، مشتریان ، دولت ها و افرادی باشند که در مناطقی زندگی می کنند که شرکت در آن مستقر است.
چرا مدیریت سهامداران مهم است؟
ذینفعان در طول چرخه عمر یک شرکت مشارکت دارند و می توانند رشد آن را شروع ، تأخیر یا متوقف کنند ، بنابراین رضایت ذینفعان از ابتدا تا انتها ضروری است. برخی از مزایای مشارکت ذینفعان عبارتند از:
ایجاد ارزش مشترک: رهبران تجاری که نظریه ذینفعان را در فرایند تصمیم گیری دخیل می دانند ، ارزش مشترکی را بین تجارت و مسئولیت های اخلاقی جامعه ایجاد می کنند.
سود مالی: وقتی همه ذینفعان یک پروژه احساس ارزش کنند ، شهرت عمومی یک شرکت ممکن است بهبود یابد ، که می تواند منجر به سود مالی شود. کارکنان مولدتر هستند ، مشتریان وفادارتر هستند و سرمایه گذاران به شرکت اعتماد بیشتری دارند.
سود اجتماعی: تمرین مدیریت ذینفعان می تواند نوآوری علمی را تشویق کند ، سطح اقتصادی اجتماعی جامعه محلی شرکت را افزایش دهد و بازار رقابتی سالم را برای سایر شرکت ها ایجاد کند.
نحوه استفاده از شبکه قدرت/بهره برای مدیریت سهامداران
هر یک از ذینفعان خود را در یکی از چهار مربع در شبکه قدرت/بهره طبقه بندی کنید و دستورالعمل های مربوطه را دنبال کنید.
مدیریت سهامداران
قدرت بالا + بهره بالا = مدیریت نزدیک. ذینفعانی که در این گروه قرار می گیرند مهمترین ذینفعان شما هستند و شما باید اولویت اصلی خود را برای حمایت از خواسته های آنها قرار دهید. یک مثال از ذینفعان این گروه ممکن است سرمایه گذار پروژه شما باشد.
قدرت بالا + سود کم = راضی باشید. این ذینفعان به دلیل میزان تأثیرگذاری آنها از شما می خواهند تلاش کافی برای حفظ محتوای آنها را انجام دهید ، اما از آنجا که آنها علاقه زیادی به پروژه شما ندارند ، نیازی نیست برای جلب رضایت آنها فراتر بروید. یک مثال از ذینفعان این گروه ممکن است دولت باشد.
قدرت کم + بهره بالا = در جریان باشید. جریان دائمی اطلاعات را حفظ کنید ، بنابراین این گروه از ذینفعان در حلقه هستند و احساس می کنند شنیده شده اند. در حالی که آنها ممکن است از قدرت کافی برای تقویت یا از بین بردن پروژه شما به طور قابل توجهی برخوردار نباشند ، اما می توانند دانش عالی را برای هدف شما به ارمغان بیاورند. نمونه ای از ذینفعان این دسته ممکن است مصرف کننده فردی پروژه شما باشد.
قدرت کم + بهره کم = مانیتور. اینها حداقل ذی نفعان شما هستند و معمولاً کمترین توجه را می طلبند. نمونه ای از ذینفعان این گروه ممکن است یک عضو جامعه محلی باشد.
نحوه ایجاد استراتژی مدیریت سهامداران
شما می توانید یک استراتژی مدیریت ذینفعان را با نرم افزار مدیریت پروژه یا به سادگی با استفاده از یک صفحه گسترده ایجاد کنید. در زیر برخی از مراحل ایجاد یک برنامه مدیریت ذینفعان آورده شده است:
ذینفعان پروژه را مشخص کنید. ذینفعان هر کسی است که مستقیماً در پروژه مشارکت داشته یا از نتیجه آن متأثر می شود. افرادی را که در طول چرخه عمر پروژه مشارکت خواهند داشت ، در داخل یا خارج ذکر کنید.
انجام نقشه برداری از سهامداران از طریق تجزیه و تحلیل ذینفعان ، ذینفعان مهم و میزان تأثیر آنها بر پروژه را شناسایی کنید. هر فرد را با استفاده از یک شبکه قدرت/بهره که در اختیار ذی نفعان قرار می دهد و میزان علاقه آنها به یک پروژه ، در گروه ذینفعان قرار دهید. ذینفعان کلیدی ، مانند سرمایه گذاران ، دارای قدرت بالا و علاقه زیاد به پروژه هستند.
با ذینفعان مصاحبه کنید. با هر یک از ذینفعان مکالمات گروهی یا ملاقات های فردی داشته باشید و از آنها بپرسید که چرا به پروژه علاقه مند هستند و انتظارات آنها چیست. سوالات دیگر عبارتند از: موفقیت پروژه برای آنها چگونه است؟ آنها چه اطلاعاتی می خواهند و هر چند وقت یکبار؟ آنها به عنوان یک خطر یا مشکل احتمالی در پروژه چه می بینند؟ چه محصولاتی بیشتر مورد توجه آنها است؟ این سوالات راهی برای مدیریت انتظارات شما خواهد بود.
مدیریت سهامداران
یک برنامه ارتباطی ایجاد کنید. هر ذینفع در هر جنبه ای از پروژه مشارکت نخواهد داشت. مشخص کنید که هر کدام از ذینفعان در چه مرحله ای دخیل خواهند بود و چه کسانی نیاز به بازخورد دارند. همچنین ، برنامه ارتباطی ذینفعان را برای پیگیری به روزرسانی ها با ذینفعان تنظیم کنید. مطمئن شوید که روشن می کنید که در هر نقطه ، نه فقط در یک تاریخ از پیش تعیین شده ، بازخورد دارید.
منبع با دوربین
بیشتر بخوانید:
بهترین فیلم های رابرت زمکیس | نقد فیلم جعبه پاندورا | راهنمای پارچه پوپلین : ظاهر و احساس پوپلین را کاوش کنید | فیلم دردسر در بهشت | نقد فیلم گذران زندگی | آموزش نکات مهم برای آواز خواندن | از کریستینا آگیلرا | نقد فیلم همه می دانند | نقد و بررسی بازی ۱۲دقیقه | فیلم قاصد | بیوگرافی آبراهام لینکولن