صفحه اصلی > هنرهای تجسمی : سبک و تاریخ معماری معبد نیلوفر آبی را کاوش کنید
ads

سبک و تاریخ معماری معبد نیلوفر آبی را کاوش کنید

معبد نیلوفر آبی

معبد نیلوفر آبی واقع در دهلی نو ، هند ، عبادتگاهی است که در سال 1986 برپا شده است. با تاریخچه بنای معماری چشم نواز معبد و برخی از برجسته ترین ویژگی های آن آشنا شوید.

معبد نیلوفر آبی چیست؟

معبد نیلوفر آبی عبادی بهائی است که در سال 1986 در دهلی نو ، هند ساخته شد و به دلیل معماری منحصر به فرد خود به شکل یک گل نیلوفر بزرگ مشهور است. این ساختمان از 27 گلبرگ مستقل ساخته شده از بتن و روکش مرمر سفید (برگرفته از کوه پنتیلی یونان) تشکیل شده است و شامل نمازخانه مرکزی ، پیاده روها ، زمین با حوضچه ها و گلخانه می باشد.

آیین بهائی (که در قرن نوزدهم در ایران تأسیس شد) می آموزد که همه ادیان به عنوان مظاهر خداوند ارزشمند هستند. از این رو ، معبد نیلوفر آبی برای همه بازدیدکنندگان ، صرف نظر از وابستگی مذهبی ، باز است تا از آنها برای عبادت استفاده کنند. یازده عبادتگاه دیگر بهائی در سراسر جهان وجود دارد ، از جمله معابد در کامپالا ، اوگاندا. ویلمت ، ایلینوی ؛ و شهر پاناما ، پاناما

بسیاری از معماران معبد لوتوس را نمونه ای برجسته از معماری اکسپرسیونیسم معاصر می دانند ، در کنار ساختمان هایی مانند خانه اپرای سیدنی استرالیا و ترمینال TWA در فرودگاه بین المللی JFK.

معبد نیلوفر آبی

مختصری از تاریخ معبد نیلوفر آبی

ریشه معبد نیلوفر آبی بهایی در دهه 1970 است:

ساخت و ساز پس از یک کمک مالی بزرگ آغاز می شود. در سال 1976 ، معمار ایرانی فریبرز صحبا برای طراحی معبد جدید بهائی در دهلی نو استخدام شد. اردشیر رستمپیر از حیدرآباد ، یک تمرین کننده بهائی ، پس اندازهای عمر خود را به وصیت خود برای ساختن معبدی جدید ، که دین برای خرید زمین در روستای باهاپور دهلی نو استفاده می کرد ، اهدا کرد. ساخت و ساز معبد کمی بعد آغاز شد.

این معبد به روی تمرین کنندگان و عموم باز می شود. در سال 1986 ، معبد لوتوس اختصاص داده شد و برای هر دو تمرین کننده دین بهائی و عموم مردم باز شد. بلافاصله پس از اتمام ، برنده چندین جایزه معماری شد ، از جمله جایزه مitutionسسه مهندسین سازه برای برتری در هنر و معماری مذهبی و جایزه آکادمی GlobArt 2000.

نقاشی سگ های پوکر باز
بیشتر بخوانید

این معبد رکورد جهانی را شکست. معبد لوتوس پربازدیدترین ساختمان در هند است (حتی از تاج محل عبور می کند) و یکی از پربازدیدترین جاذبه های گردشگری مذهبی در جهان بر اساس رکوردهای گینس است و روزانه بیش از 10 هزار بازدید کننده دارد.

نگاهی به سبک معماری معبد نیلوفر آبی

ویژگی های معماری معبد لوتوس شامل موارد زیر است:

بیومیکتری: معبد نیلوفر آبی به دلیل شکل متمایز گل آن مشهور است ، که عمداً برای بازتاب زیبایی و تقارن گل نیلوفر آبی مهم در بسیاری از ادیان شرقی و هندی ، از جمله دین بهائی ، هندوئیسم و ​​بودیسم ساخته شده است. معبد نیلوفر آبی یکی از مشهورترین نمونه های زیست تقلید در معماری مدرن است.

تقارن عددی: عدد نه در ایمان بهائی مقدس است. بنابراین ، معبد نیلوفر آبی (مانند بسیاری از عبادتگاه های دیگر بهائی) عدد نه را در یک الگوی متقارن از نظر تعادل و زیبایی ترکیب می کند-

برای مثال ، ساختمان در یک گنبد نه ضلعی شکل گرفته است. 27 گلبرگ بتنی و مرمری که سازه را تشکیل می دهند به سه نوع مختلف تقسیم می شوند: نه برگ ورودی (که نشان دهنده درهای ورودی هستند) ، نه برگ خارجی (که فضای سقف را تشکیل می دهند) و نه برگ داخلی (که قسمت مرکزی را در بر می گیرد. سالن در گنبد داخلی).

یکپارچگی سازه ای قابل توجه: معبد نیلوفر آبی ممکن است ظریف به نظر برسد ، اما تیم سازنده تلاش قابل توجهی را انجام داد تا از استحکام کافی ساختمان برای مقاومت در برابر زلزله های منظم در دهلی نو اطمینان حاصل کند. برای اطمینان از امنیت ساختمان ، تیم های ساختمانی هر گلبرگ را به عنوان یک سازه مستقل از سنگ مرمر و بتنی تشکیل دادند.

معبد نیلوفر آبی

ملاحظات زیست محیطی: در طراحی ، معبد نیلوفر آبی با اولویت پایداری محیط زیست ، 20 درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق مجموعه ای از پنل های خورشیدی در پشت بام ، با استفاده از دهانه هایی در بالا و پایین ساختمان برای تشویق تهویه طبیعی ، و نصب یک دستگاه ایجاد می کند. نورگیر شیشه ای و فولادی بزرگ در بالای سازه برای ورود نور طبیعی.

7 مرحله فرآیند طراحی معماری
بیشتر بخوانید

مجله نگاه 

بیشتر بخوانید:

هنر رنسانس هارلم : ۶ هنرمند تجسمی دوران | نقد فیلم آرزوهای بزرگ | بهترین فیلم های جک نیکلسون | بهترین فیلم های بتی دیویس | نحوه نوشتن فیلم کوتاه : راهنمای گام به گام | استیون کینگ | ۱۰ فیلم برتر استیو مارتین و فیلمبرداری کامل | ده فیلم برتر ساموئل ال جکسون | بیوگرافی لنگستون هیوز | آموزش انتخاب بازیگر از زبان مارتین اسکورسیزی |

دیدگاهتان را بنویسید

هجده − دو =