رنگ در هنر چیست؟
رنگ در هنر : وقتی امواج نوری به جسمی برخورد می کنند و به عصب بینایی چشم انسان بازمی گردند ، احساسی که آنها درک می کنند رنگ نامیده می شود. در آثار هنری ، هنرمندان برای به تصویر کشیدن و توصیف موضوع از رنگ استفاده می کنند.
هنرمندان ، به ویژه نقاشان ، از دانش خود در زمینه رنگ برای به تصویر کشیدن خلق و خو ، نور ، عمق و دیدگاه در یک اثر هنری استفاده می کنند. در طول تاریخ ، تکرارهای بی شماری از نظریه رنگ وجود داشته است ، که مجموعه ای از دستورالعمل ها برای مخلوط کردن ، ترکیب و دستکاری طیف رنگ است.
کاربرد رنگ در هنر
سر آیزاک نیوتون اولین چرخ رنگی را با هفت رنگ – قرمز ، نارنجی ، زرد ، سبز ، آبی ، نیلی و بنفش – در کتاب Opticks 1704 خود ایجاد کرد. در سال 1810 ، یوهان ولفگانگ فون گوته یک چرخ رنگی متقارن با فقط شش رنگ (از بین بردن نیل) ایجاد کرد که شبیه به آنچه امروزه معمولاً استفاده می کنیم ، است. در قرن بیستم ، پروفسور آلبرت مونسل پس از انجام یک سری مطالعات شناسایی عناصر نحوه درک انسان از رنگ ، سیستم رنگی مونسل را تأسیس کرد.
ویژگی های رنگ در هنر
در سیستم رنگی مونسل ، پروفسور آلبرت مونسل سه عنصر رنگ را در زیر مشخص کرد:
Hue: رنگ به خود رنگ گفته می شود که از هر رنگ دیگری متمایز است و نشان دهنده اسمی است که ما برای آن رنگ تعیین می کنیم مانند قرمز ، نارنجی و سرخابی.
ارزش: ارزش ، تاریکی یا روشنایی یک رنگ است. وقتی رنگ ها با سفید مخلوط می شوند ، رنگ حاصل مقدار کمتری خواهد داشت به نام tints. وقتی رنگ ها با رنگ سیاه مخلوط می شوند ، مقدار تیره تری دارند که سایه ها نامیده می شوند. مقادیر زیادی از یک رنگ را می توان در یک طیف شیب شبیه به نمونه های رنگی رنگ نشان داد.
کروم: کروم رنگ به خلوص یک رنگ اشاره دارد. کروما مربوط به اشباع است ، با رنگهای پر رنگتر و روشن تر و رنگ های کم رنگ کدرتر به نظر می رسند.
کاربرد رنگ در هنر
راهنمای مختصر چرخ رنگ در هنر
چرخ رنگ یک نمودار دایره ای است که روابط بین رنگ های مختلف را نشان می دهد. در اینجا راهنمای مختصری در مورد رنگهای موجود در چرخ رنگ آورده شده است.
رنگ های اصلی: رنگ های اصلی به رنگ هایی گفته می شود که با ترکیب آنها طیف وسیعی از رنگ های دیگر ایجاد شود. به طور سنتی ، اینها قرمز ، زرد و آبی هستند. وقتی این سه رنگ اصلی با هم مخلوط می شوند ، می توانند رنگ های زیادی را ایجاد کنند.
رنگ های ثانویه: رنگ های ثانویه نتیجه اختلاط دو رنگ اصلی است. در مدل رنگ سنتی ، سه رنگ ثانویه عبارتند از: سبز (زرد بعلاوه آبی) ، نارنجی (زرد بعلاوه قرمز) و بنفش (قرمز به علاوه آبی).
رنگ های سوم: رنگ های سوم ترکیبی از یک رنگ اصلی با یک رنگ ثانویه است. شش چرخ سوم در چرخ رنگ سنتی وجود دارد: سرخابی (قرمز بنفش) ، ورمیلیون (قرمز نارنجی) ، کهربا (زرد نارنجی) ، چارتروس (زرد-سبز) ، گل مینا (آبی-سبز) و بنفش (آبی) -رنگ بنفش).
رنگهای مکمل: رنگهای مکمل رنگهایی هستند که در چرخ رنگ در مقابل یکدیگر یافت می شوند. طرح های رنگی مکمل شامل آبی با نارنجی ، قرمز با سبز و زرد با بنفش است.
رنگ های آنالوگ: رنگ های مشابه روی چرخ رنگ در کنار یکدیگر قرار می گیرند. طرح های رنگی مشابه شامل رنگ زرد است که با استفاده از چارتر استفاده شده و سبز است. قرمز با ورمیلیون و نارنجی ؛ و آبی با گل مایل به قرمز و بنفش. سه رنگ در هر جفت شدن یک رنگ مشترک دارند ، بنابراین به نظر می رسد که با هم مطابقت دارند.
رنگ های گرم: از قرمز ، نارنجی و زرد به عنوان رنگ گرم یاد می شود.
رنگ های سرد: از رنگ های آبی ، سبز و بنفش به عنوان رنگ های سرد یاد می شود.
تک رنگ: یک طرح رنگ زمانی تک رنگ است که فقط سایه ها یا رنگ های یک رنگ را نشان دهد.
رنگ های خنثی: از سیاه ، خاکستری ، سفید و سایه بژ اغلب به عنوان رنگ خنثی یاد می شود.
کاربرد رنگ در هنر
پایان مقاله کاربرد رنگ در هنر
منبع سایت مداد
بیشتر بخوانید:
نقد فیلم طعم گیلاس | فیلم فریادها و نجواها | مُرداب ژرف تناقض | نقد فیلم این گروه خشن | فیلم نوبت عاشقی | بهترین فیلمهای جان فورد | معرفی سبک موسیقی رپ | نقد فیلم لورنس عربستان | فیلم جاده یخی | تحلیل نقاشی اتاق خواب | نقد فیلم تیتان | ترسناک، غریب و دیوانهوار