سلمان رشدی کیست؟
سلمان رشدی نویسنده 14 رمان است ، از جمله کودکان نیمه شب ، که برنده جایزه بوکر در سال 1981 و جایزه معتبر بهترین از بوکر در سال 2008 است. داستان او اغلب از رئالیسم جادویی و هجو به عنوان تفسیر درباره آشفتگی مذهبی ، روبناهای استعمارگر ، زندگی مهاجران استفاده می کند ، و تقسیم بین شرق و غرب است.
سلمان رشدی ، نویسنده ای توانا و دارای شهرت ، مورد بحث و جدال بسیاری نیز قرار گرفته است. چهارمین رمان وی ، آیات شیطانی ، اعتراض مسلمانان در چندین کشور اسلامی را برانگیخت. در سال 1989 ، رهبر معظم ایران فتوایی درباره زندگی سلمان رشدی صادر كرد و باعث شد كه دولت انگلیس سلمان را تحت حمایت پلیس قرار دهد. سلمان رشدی اکنون در مورد اهمیت آزادی بیان برای همه انسانها صریح است.
انتشاراتی مانند تایمز ، نیویورکر ، گاردین و نیویورک تایمز کتابهای داستانی و غیر داستانی سلمان رشدی را بررسی کرده اند که افتخارات و جوایز بسیاری دریافت کرده اند. ملکه الیزابت دوم برای کمک به ادبیات ، او را در ژوئن 2007 به عنوان شوالیه به مقام قهرمانی رساند. وی در حال حاضر در نیویورک اقامت دارد.
معرفی مختصری از سلمان رشدی
سلمان رشدی در سال 1947 در بمبئی هند متولد شد – سالی که هند رسماً استقلال خود را از سلطه استعمار انگلیس به دست آورد – در یک خانواده اقلیت مسلمان. وی در انگلیس در مدرسه شبانه روزی تحصیل کرد ، مدت کوتاهی به پاکستان نقل مکان کرد و سپس به لندن بازگشت. سلمان قبل از شروع داستان نویسی ، در حالی که همزمان روی اولین رمانش کار می کرد ، یک نسخه تبلیغاتی در لندن نوشت.
شروع به عنوان یک رمان نویس منتشر شده: در سال 1975 ، اولین رمان او ، گریموس ، منتشر شد. این اولین تحسین اندکی دریافت کرد ، اما در سال 1980 ، کودکان Salman’s Midnight’s Children برنده جایزه معتبر بوکر برای داستان شد. این کتاب استقلال و هویت هند را از طریق تمثیل ، باز کردن حقایق ناخوشایند و تناقضات متون مقدس و شخصیت های مذهبی از طریق هجو بررسی کرد. این روش در رمان ها و سایر آثار سلمان تبدیل به یک ماده اصلی می شود.
ماجرای رشدی: در سال 1988 ، آیت الله روح الله خمینی ، رهبر دولت ایران ، به دلیل نوشتن رمان آیه های شیطانی ، که بخشی از آن از زندگی محمد الهام گرفته بود ، حکم اعدام علیه رشدی صادر کرد. این جنجال به نام ماجرای رشدی معروف بود.
رشته ای از رمان های بلندپروازانه: از دهه 1990 سلمان چندین رمان از جمله The Moor’s Last Sigh را منتشر کرد ، یک داستان زمانبر که در اطراف تجارت ادویه جات ساخته شده است. زمین زیر پای او ، که افسانه Orpheus را به عنوان یک مثلث عاشقانه راک اند رول قرن بیستم تجسم می بخشد.
و شالیمار دلقک که در اپرا اقتباس شده است.
تأثیر فرهنگی: در اواسط دهه 2000 ، سلمان رشدی به یک نماد فرهنگ پاپ بین المللی تبدیل شد و ده ها جایزه و افتخار دریافت کرد ، از جمله همکاری با انجمن ادبیات سلطنتی – سازمان ارشد ادبی انگلستان. او همچنین رئیس PEN آمریکایی بود که در آن زمان به عنوان مرکز آمریکایی PEN شناخته می شد و جشنواره جهانی صداهای PEN را تأسیس کرد.
12 کتاب برجسته سلمان رشدی
سلمان رشدی به خاطر استفاده برجسته از رئالیسم جادویی در رمان هایش برای برجسته سازی مسائل فرهنگی و سیاسی مشهور است. وی بیش از ده کتاب تألیف کرده است ، از جمله موارد زیر:
کتاب Grimus (1975): اثری علمی تخیلی که در آن یک مرد جاودانه سفری اسطوره ای می کند تا استعداد مرگ و میر را دوباره بدست آورد.
کتاب Midnight’s Children (1981): رمانی که آزمایش ها ، مصیبت ها و قدرت های جادویی گروهی از کودکان متولد 1947 را در لحظه دقیق استقلال هند از انگلیس ترسیم می کند. فیلم ساز دیپا مهتا اقتباس فیلم را کارگردانی کرد.
کتاب Shame (1983): تفسیری تمثیلی در مورد جامعه پاکستان که شرح حال دو خانواده و پدرسالاران آنهاست – یکی شیفته جنگ ، دیگری شیفته وسوسه.
کتاب آیات شیطانی (1988): داستانی حماسی از دو مرد که پس از تحمل یک حمله تروریستی سورئال ، زندگی آنها اسطوره ای می شود.
کتاب The Moor’s Last Sigh (1995): داستان یک تاجر ادویه ، که دو برابر سریعتر از انسان های معمولی پیر می شود و روابطش با زنان زندگی اش.
کتاب زمین زیر پاهای او (1999): بازگویی افسانه Orpheus و Eurydice که به طور همزمان تاریخ راک اند رول را بررسی می کند.
کتاب Fury (2001): یک بریتانیایی هندی تبار خانواده خود را رها کرده و در یک کمدی سیاه که اثرات فساد آور خشم ، ثروت و جهانی شدن را از بین می برد ، به نیویورک فرار می کند.
کتاب شالیمار دلقک (2005): یک داستان پیچیده از عشق و ژئوپلیتیک با محوریت یک مقام برجسته ضد تروریسم آمریکایی و قاتل مسلمان او.
کتاب افسونگر فلورانس (2008): اثری داستانی تاریخی که با حرکت به عقب و جلو از ایتالیا به هند ، از خیال فرو می رود و از آن خارج می شود.
کتاب دو سال هشت ماه و بیست و هشت شب (2015): مرکز این خانواده جنی (جن) است و در این داستان هیجان انگیز ابن رشد ، فیلسوف مشهور اسلامی حضور دارد.
کتاب خانه طلایی (2017): مثالی واقع گرایانه معاصر که روایتی از یک خانواده ثروتمند و عجیب منهتن را نشان می دهد ، این داستان با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ ، درام واقعی را که در ایالات متحده اتفاق می افتد تکان می دهد.
کتاب Quichotte (2019): با الهام از رمان Don Quixote میگل دو سروانتس ، در داستان خیالی Quichotte یک مرد آمریکایی هندی و یک مجری مشهور تلویزیون حضور دارند.
کارهای دیگر سلمان رشدی
سلمان رشدی همچنین کتاب هایی برای کودکان ، داستان کوتاه و مجموعه سخنرانی ها نوشته است.
هارون و دریای داستان ها (1990): داستانی برای کودکان که از یک شهر باستانی آغاز می شود ، این رمان تمثیلی برای مشکلات اجتماعی است که امروز جهان به ویژه در شبه قاره هند با آن روبرو است.
East، West (1994): مجموعه ای از داستان های کوتاه که درگیری های مختلف فرهنگ شرق-ملاقات-غرب را بررسی می کند که رشدی در زندگی واقعی پیموده است.
لبخند جاگوار (1987): روایتی جدید از سفر رشدی به نیکاراگوئه پس از جنجال بین المللی بین ساندنیست ها و قدرت های مختلف جهانی.
Imaginary Homelands: Essays and Critics (1992): این مقاله ها ، که بین سالهای 1981 و 1992 نوشته شده اند ، بسیاری از موضوعات بحث برانگیز را شامل می شود ، از جمله سیاست و مهاجرت.
گام در این خط (2002): این مجموعه از مقاله ها ، سخنرانی ها و نظرات بین سال های 1992 و 2002 نوشته شده است و به دوره پنهان شدن رشدی در پی جنجال آیه های شیطانی می پردازد.
Luka and the Fire of Life (2010): این داستان کودکان درباره قهرمان اصلی جوانی به نام لوکا توسط Random House به عنوان دنباله ای برای هارون و دریای داستان منتشر شد.
جوزف آنتون (2012): این خاطرات داستان كامل فاجعه را از مجادله آیات شیطانی شرح می دهد.
Languages of Truth: Essays 2003-2020 (2021): این کتاب با لمس چندین موضوع ، به زبان – از طریق کارهای تونی موریسون ، شکسپیر ، سروانتس و موارد دیگر – و همچنین سانسور ، چندفرهنگی و مهاجرت می پردازد.
بیشتر بخوانید:
بیوگرافی مرلین مونرو|بهترین فیلم های جیم کری|تعریف ملودی در موسیقی|بهترین فیلمهای متیو مک کانهی ( ۱۰ فیلم برتر )|فیلم آخرین سامورایی|فیلم ۳۵۵|نقد فیلم پری|بهترین کتاب های ادبیات هند|برندگان جایزه نوبل ادبیات|فیلم هنرمند درجه یک