صفحه اصلی > سینما : سریال چرنوبیل
ads

سریال چرنوبیل

سریال چرنوبیل

با نقد سریال چرنوبیل در خدمت شما هستیم.

سریال چرنوبیل یک مجموعه سریال میباشد که در 5 قسمت ساخته شده است این سریال به واسطه شبکه «اچ‌بی‌او» به مرحله تولید و پخش رسیده است. میشود عنوان کرد که سریال Chernobyl مجموعه 5 قسمتی از «روش کشور شوروی» برای بیان کردن داستان حادثه ای چرنوبیل بهره برداری میکند و این مسئله ای بسیار شگفت انگیز میباشد، برای آنکه از مهمترین فاکتورهای سریال چرنوبیل این میباشد که نحوه مدیریت کشور شوروی در آن زمان به هیچ عنوان روش قابل قبول و انسانی نبوده است.

همچنین میتوانید از لینک زیر وارد  بهترین مینی سریال های نتفلیکس را مطالعه بفرمایید.

سریال چرنوبیل

اما به هر ترتیب از این روش بهره برداری کرده است و با این موارد روبرو میشویم: وادار کردن حکایتی ساده از حقیقت، دست بردن در حقیقت ها به‌ خاطر ساختن کاراکترها، و نمادگرایی بدون اینکه به واقعیت بپردازد.

تکنیک تدوین غیر خطی  سریال چرنوبیل با رد شدن های زمانی و برگشتن زیادی که به گذشته و حال دارد از ذهن کاراکتر اصلی سریال والری لگاسوف (جرد هریس) گفته خواهد شد.لگاسوف در کنار تیمی چند روزی بعد از اتفاقات منفجر شدن نیروگاه چرنوبیل در کشور اوکراین از کشور شوروی برای تحلیل و تحقیق در آن به منطقه چرنوبیل فرستاده خواهند شد. حاصل تحقیق های او که تا 3 سال پس از آن اتفاقا به شکل کاملا محرمانه پخش شده اند، بازه زمانی اتفاق را به 3 دوره، حادثه منفجر شئن و پیش از و پس از آن تقسیم خواهد کرد.

سریال چرنوبیل

به نظر خواهید رسید ” سریال چرنوبیل ” قصد دارد با پاسخ های مستقیم و عینی بینندگان را به چالش خواهد کشاند. چنانچه ناقصی های طراحی نیروگاه چرنوبیل پیش از بازگشایی از میان رفته بود آیا این وسعت از یک فاجعه  ممکن است اتفاق بیوفت؟ بعد بعدی این سوال این میباشد که چنانچه حقیقت های پیدا شده (نواقص نیروگاه) سانسور نشود و افشا کنندگان حقیقت ها مجازات و سرکوب نشوند باز نیز جهان ممکن این اتفاق را دوباره به خودش ببیند؟ چنانچه کشور شوروی کشور خودمحور پرولتاریا نباشد یا به جمله ای دیگر آزاد، و در روبرو شدن با افکار مردم پاسخگو بماند این اتفاق دوباره اتفاق می افتد؟

فیلم جاده مالهالند
بیشتر بخوانید

سریال چرنوبیل

حقایق شنیدنی سریال Chernobyl

۱- پروفسور والری لگاسف

 این بخش را با نقش اول سریال چرنوبیل ، پروفسور والری لگاسف (جرد هریس)، آغاز خواهیم کرد. والری لگاسف به هیچ عنوان یک مهندی راکتور هسته‌ای نیست و محقق رادیواکتیو میباشد. به این خاطر او برای تمام کردن این داستان به پیشنهاد ها به یاری بسیاری از دانشمندها نیازمند میباشد؛ این مسئله به شکل صدرصد روشن و واضح در کتب و مطالب هاب مربوط به این حادثه ذکر میشود اما در سریال چرنوبیل به این شکل مطرح نشده است. در سریال Chernobyl کاراکتر اولنا هومیوک (امیلی واتسون)، به پیشگام بودن از طرف همه ی مهندسانی که در این راه و برای حل شدن این معظل یاری زیادی داشته اند حضور پر رنگی خواهد داشت و بدون شک در گروه کاراکترهای بسیار نامدار این مینی سریال محسوب میشود اما چالش بین والری لگاسف و باقی مهندسان، یکی از با اهمیت ترین و پالش ترین اتفاقاتی میباشد که در سریال Chernobyl هیچ نگاهی به آن نمیشود.

۲- افتادن هلیکوپتر

یکی از سکانس های درام افتادن هلی‌کوپتر به درون نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل ، که طبق گفته تاریخ این صحنه هیچ وقت رخ نداده است . در حقیقت وقتی پروفسور لگاسف و بوریس شربینا، از بالای یک ساختمان در حال مدیریت و کمک به آنها کسانی که مسئول حامل کردن مواد خاموشی هستند، به شکل صحیح از انجام این وظیفه بر آمدند وبه هیچ عنوان هلی‌کوپتر به درون چرنوبیل نیافتاده است؛ با اینکه پس از این حرکت و پایان شن ریختن و بورون بر روی هسته گداخته همگی مسئولین پرواز به خاطر نزدیک شدن به هسته دچار شدید ترین بیماری های  رادیواکتیو شده اند. این پلانها صرفا به خاطر نمایان کردن عمق حادثه و مقدار خطرات تشعشع های رادیواکتیو و تاثیر بد آن گرفته شده است که به زیبایی هر چه تمامتر فیلمبرداری شده است  و جز صحنه های بسیار موثر سریال چرنوبیل محسوب میشود.

سریال چرنوبیل

۳- پل مرگ

پل مرگ؛ پس از اتفاقات وحشتناک نیروگاه چرنوبیل، ساکنین شهر پریپیات بر روی یک پل به دیدن سوختن نیروگاه مشغول میشوند، پلی ماشین روی که سالیان پس از اتفاق به «پل مرگ» شهر پیدا کرده است. بعد از پایان سریال چرنوبیل ، در پاورقی های پایانی میخوانیم که همه ی اشخاصی که در آن ساعت به تماشایی این صحنه رفته اند بر اثر اسشتمام هوا جان خود را از دست داده اند. این جزییات از طرف هیچ نهاد یا بیمارستانی قبول نمیکند؛ نه صرفا در پل مرگ، با اینکه در تحقیقات صورت گرفته به کمک مهندسین دیگر مناطق جهان هم هیچ سند محکمی دال بر مردن همه ی اشخاص قابل رویت نمیباشد.

نقد فیلم Adam Project
بیشتر بخوانید

۴- زخم‌ ها

سریال چرنوبیل

در معدود سکانسهای احساسی سریال چرنوبیل، زن یکی از کارکنان نیروگاه را میبینیم که در مکانی که همسر او روی تخت خوابیده اس، حضور خواهد داشت. این صحنه به صورت دقیق به ‌این شکل پیش آمده است و جزو صحنه های قلمداد خواهد شد که به شکل جامع از داستان «صداهایی از چرنوبیل» برداشته شده. جراحات کارکنان در این صحنه های چیزی نمباشد که در واقع پیش آمده است بلکه بسیار بدتر بوده است. تولیدکنندگان سریال چرنوبیل تصمیمی اتخاذ کردند که جراحات و علائم وحشتناک آتش‌نشان ها  و کارمندهای نیروگاه‌ چرنوبیل را به مقدار کمی نشان بدهد تا رنج سنی تماشایی سریال چرنوبیل بیشتر بشود تا همه بتوانند این مجموعه بینظیر تلویزیونی را تماشا بکنند.

۵- چیزی به‌نام بمب هسته‌ای وجود ندارد

سریال چرنوبیل

 در سریال چرنوبیل همواره مشاهده میکنیم که پروفسور لگاسف از کلمه «بمب هسته‌ای» برای وصف نیروگاه چرنوبیل در حال استفاده میباشد؛ یک بمب با توانایی 2 تا 4 مگاتن. در جلسه دادرسی پایانی سریال چرنوبیل یک دفعه دیگر لگاسف برای وصف زمان منفجر شدن، آن را به این شکل توضیح میدهد: راکتور شماره 4، الان یک بمب اتم میباشد. این جمله ها فقط برای افزودن بار دراماتیک و هیجان انگیزتر شدن سریال چرنوبیل میباشد. بمبی با توانایی 2 تا 4 مگاتن چنانچه منفجر بشود به سادگی همه ی ساکنین شهر کیف و بخش بزرگی از قاره اطرافش را از بین خواهد برد؛ انفجار بمب در نیروگاه چرنوبیل، به هیچ عنوان کیف و پریپیات را نیز با خاک یکسان نکرد و بنا به این دلایل نمیشود از آن در مقام یک انفجار بمب اتم نام برد.

۶- غواص‌ها و معدنچی‌ها

سریال چرنوبیل
چند غواص دلیری که با از ایثار محص به درون هسته ای اصلی راکتور فرستاده شدند تا با به کار انداختن پمپ‌ها، آبی که در آن بخش بود را تخلیه بکنند و از یک فاجعه عظیم پیشگیری بکنند، این عمل را صورت دادند اما با تحقیق متخصصان این‌ موضوع مشخص میشود که در آن هنگام اکثر آب تانکر‌ها از بین رفته بود و غواصان تا انتهای کمرشان در آب حضور نداشتند؛ صرفا کفش آن‌ها در آب فرو رفته است. این مسئله به هیچ عنوان از ایثار و فداکاری آنان کم نمیکند ام آن پلان ها برای هیجان انگیزتر شدن سریال به این صورت تصویربرداری شده است.

نقد فیلم خوب بد زشت | اسپاگتی خوشمزه
بیشتر بخوانید

۷- نتایج اشتباه

سریال چرنوبیل
جزییات بعد از اتمام سریال چرنوبیل نشان از آن میباشد که مطالعه های بسیاری در مورد اتفاقات این فاجعه انجام نگرفته است با اینکه بسیاری از محققان و دانشمندان به تحقیق این اتفاق و تاثیرات آن بر ساکنین آنجا مشغول میباشند. سریال چرنوبیل در پایان خود مدعی میشود که شیوع بیماری سرطان و بالا رفتن آمار اشخاص مبتلا به آن، با اهمیت ترین پیامد منفی این اتفاق میباشد. این مسئله درصد بالای مبتلا شدن به سرطان را در آن بخش از کرده زمین افزایش داده است اما در قیاس با بالا رفتن آمار دیگر بیماری‌ها و عواقب آن، تا حد زیادی بی اهمیت میباشد. پس از این اتفاق ساکنین کشور شوروی به حمله های قلبی عروقی و بیماری‌های تنگی نفس گرفتار شدند و جمعیت زیادی از مبتلایان این اتفاق، به خاطر ضربه های روحی بوجود آمده آن‌ها به مصرف بیش از حد سیگار و بهره برداری از مشروبات الکلی، به میزان زیادی روی آوردند؛ میزان مرگ مردم جماهیر شوروی به‌خاطر این دلایل بسیار بیشتر از مرگ به‌خاطر سرطان بوده است.
با ادامه مطلب نقد سریال Chernobyl با مجله هنری بامدادی ها همراه باشید.

نویسنده و منتقد سینما شاعر و رمان نویس حدود 15 سال تجربه نوشتن داستان کوتاه , کارگردانی و دستیار کارگردانی. و مدیر مجموعه بامدادی ها.

دیدگاهتان را بنویسید

دو + 17 =