صفحه اصلی > ورزش و بازی : نقد و بررسی بازی کتیبه ۲۰۲۱: سفری به دنیای کارت‌ها و رازها
ads

نقد و بررسی بازی کتیبه ۲۰۲۱: سفری به دنیای کارت‌ها و رازها

بازی کتیبه

فهرست مطالب

معرفی و نقد بازی کتیبه (Inscription) – تجربه‌ای متفاوت در دنیای بازی‌های کارتی

وقتی صحبت از بازی‌های مستقل می‌شه، همیشه یه حس کنجکاوی تو وجودم بیدار می‌شه. اینکه یه تیم کوچیک چطور می‌تونه با خلاقیت و ایده‌های نو، اثری خلق کنه که غول‌های صنعت گیم رو به چالش بکشه، برام خیلی جذابه. بازی کتیبه (Inscription) یکی از همین جواهرهای پنهانه که تونسته تو سال ۲۰۲۱ با یه سبک خاص و متفاوت، دل خیلی از گیمرها رو ببره. این بازی که توسط Daniel Mullins Games ساخته شده و Devolver Digital اون رو منتشر کرده، ترکیبی از ژانرهای کارتی، روگ‌لایک و حتی ترسناکه که تجربه‌ای عجیب و غریب و در عین حال لذت‌بخش رو به ارمغان میاره.

من به‌عنوان یه کارشناس محتوا که پنج سال تو این حوزه کار کردم و همیشه دنبال تجربه‌های جدید تو دنیای گیم بودم، تصمیم گرفتم این بازی رو زیر ذره‌بین ببرم و یه نقد و بررسی کامل ازش بنویسم. تو این مقاله قراره با هم به دنیای مرموز بازی کتیبه سفر کنیم، از داستان و گیم‌پلیش بگیم، نقاط قوت و ضعفش رو بررسی کنیم و در نهایت ببینیم آیا این بازی ارزش وقت گذاشتن رو داره یا نه. پس اگه آماده‌اید، بیاید شروع کنیم!

معرفی بازی کتیبه

بازی کتیبه یه عنوان مستقل هست که اولین بار تو اکتبر ۲۰۲۱ برای پلتفرم‌های PC، macOS و Linux منتشر شد و بعداً راهش رو به کنسول‌هایی مثل نینتندو سوییچ، پلی‌استیشن و ایکس‌باکس هم باز کرد.

این بازی کار خودش رو به‌عنوان یه پروژه ساده شروع کرد، ولی خیلی زود به خاطر ترکیب عجیب و خلاقانه‌اش از سبک‌های مختلف، توجه‌ها رو به خودش جلب کرد. تو بازی کتیبه شما نقش یه نفر رو بازی می‌کنید که توی یه کلبه گیر افتاده و مجبوره با یه موجود مرموز به اسم لِشی یه بازی کارتی رو انجام بده. اما این فقط ظاهر ماجراست؛ هر چی جلوتر می‌رید، لایه‌های عمیق‌تر و تاریک‌تری از داستان رو کشف می‌کنید.

بیوگرافی اسکار پیستوریوس
بیشتر بخوانید

بازی کتیبه

چیزی که بازی کتیبه رو خاص می‌کنه، اینه که فقط یه بازی کارتی نیست. اینجا با یه تجربه روگ‌لایک طرفید که هر بار که می‌بازید، باید از اول شروع کنید، ولی هر دفعه چیزهای جدیدی یاد می‌گیرید که بهتون کمک می‌کنه تو دور بعدی موفق بشید. به‌علاوه، یه حس ترسناک و معمایی هم توش هست که باعث می‌شه مدام بخواید بدونید پشت این همه رمز و راز چی پنهان شده. تو این مقاله قراره همه این جنبه‌ها رو با جزئیات بررسی کنیم.

بخش اول: داستان و روایت بازی کتیبه

یکی از اولین چیزهایی که تو بازی کتیبه نظرتون رو جلب می‌کنه، داستان عجیب و غریبشه. شما تو یه کلبه چوبی گیر افتادید و تنها چیزی که جلوتون هست، یه میز با یه دسته کارت و یه جفت چشم که از تاریکی بهتون زل زده. لِشی، که میزبان این بازی عجیبه، بهتون می‌گه که باید بازی کنید تا زنده بمونید. اما این فقط شروع ماجراست. هر چی بیشتر بازی می‌کنید، متوجه می‌شید که این فقط یه بازی کارتی ساده نیست؛ یه سری رازهای تاریک و پیچیده پشتش پنهان شده که کم‌کم براتون رو می‌شه.

داستان بازی کتیبه به‌صورت غیرخطی روایت می‌شه و پر از معماهاییه که باید خودتون حلشون کنید. مثلاً، بعضی از کارت‌ها بهتون سرنخ‌هایی درباره گذشته کلبه یا خود لِشی می‌دن. این حس کنجکاوی که مدام شما رو به جلو می‌بره، یکی از نقاط قوت بزرگ بازیه. البته گاهی اوقات این پیچیدگی‌ها ممکنه یه کم گیج‌کننده بشه، مخصوصاً اگه دنبال یه داستان سرراست باشید. ولی اگه از اون دسته‌اید که عاشق رمز و رازن، بازی کتیبه حسابی شما رو راضی می‌کنه.

بخش دوم: گیم‌پلی و مکانیک‌های بازی کتیبه

حالا بریم سراغ گیم‌پلی بازی کتیبه که به نظرم قلب تپنده این عنوانه. تو این بازی شما با یه دسته کارت بازی می‌کنید که هر کدوم ویژگی‌ها و قدرت‌های خاص خودشون رو دارن. هدف اینه که با استفاده از این کارت‌ها، موجوداتی که لِشی رو میز جلوتون می‌ذاره رو شکست بدید. اما یه نکته جالب اینجاست که برای استفاده از کارت‌ها باید “هزینه” پرداخت کنید، مثلاً با خون یا استخوان، که این خودش یه لایه استراتژی به بازی اضافه می‌کنه.

نقد و بررسی بازی STARFIELD
بیشتر بخوانید

بازی کتیبه یه عنوان روگ‌لایکه، یعنی هر بار که می‌بازید، باید از اول شروع کنید. ولی این شروع دوباره اصلاً خسته‌کننده نیست، چون هر بار چیز جدیدی یاد می‌گیرید یا یه کارت جدید پیدا می‌کنید که شانس بردنتون رو بیشتر می‌کنه. این سیستم باعث می‌شه بازی همیشه تازگی داشته باشه و شما رو به فکر کردن و امتحان کردن استراتژی‌های مختلف وادار کنه. البته گاهی اوقات شانس هم دخیل می‌شه و ممکنه یه دست بد حسابی اعصابتون رو به هم بریزه، ولی اینم جزو جذابیت‌های بازیه.

بخش سوم: گرافیک و صداگذاری در بازی کتیبه

از نظر بصری، بازی کتیبه یه سبک مینیمال و در عین حال ترسناک داره. طراحی کلبه و کارت‌ها خیلی ساده‌ست، ولی همین سادگی یه حس عجیب و غریب به بازی می‌ده که کاملاً با حال و هواش جور درمیاد. نورپردازی کم و سایه‌های تیره باعث می‌شن که همیشه یه حس تنش تو وجودتون باشه، انگار که هر لحظه قراره یه اتفاق بد بیفته. کارت‌ها هم با جزئیات خوبی طراحی شدن و هر کدوم شخصیت خاص خودشون رو دارن.

صداگذاری بازی کتیبه هم حرف نداره. موسیقی متنش که ترکیبی از ملودی‌های آروم و صداهای وهم‌آلوده‌ست، حسابی شما رو تو جو بازی غرق می‌کنه. صدای لِشی که گاهی با یه لحن آروم و گاهی تهدیدآمیز باهاتون حرف می‌زنه، یه جورایی مو به تن آدم سیخ می‌کنه. همه این‌ها دست به دست هم می‌دن تا تجربه‌ای بسازن که هم ترسناکه، هم جذاب.

بخش چهارم: تجربه شخصی من از بازی کتیبه

خب، حالا که از جنبه‌های مختلف بازی کتیبه حرف زدم، می‌خوام یه کم از تجربه خودم بگم. اولین باری که بازی رو شروع کردم، فکر می‌کردم با یه بازی کارتی معمولی طرفم. ولی بعد از چند دست، وقتی دیدم داستان داره پیچیده‌تر می‌شه و باید خودم معماها رو حل کنم، حسابی غافلگیر شدم. یه شب تا ساعت ۲ صبح پای بازی نشستم و خودمم نفهمیدم چطور زمان گذشت. این حس که هر بار یه چیز جدید کشف می‌کنی، واقعاً اعتیادآوره.

بازی کتیبه

البته یه جاهایی هم حسابی کلافه شدم، مثلاً وقتی چند بار پشت سر هم باختم و مجبور شدم از اول شروع کنم. ولی هر بار که یه استراتژی جدید امتحان می‌کردم و موفق می‌شدم، حس پیروزی خیلی شیرین بود. به نظرم بازی کتیبه برای کسایی که حوصله فکر کردن و صبر کردن دارن، یه انتخاب عالیه. تجربه من از این بازی یه جورایی مثل حل کردن یه پازل بزرگ بود که هر تکه‌ش یه لذت خاص داشت.

نقد و بررسی بازی God Of War
بیشتر بخوانید

نقد کوتاه بازی کتیبه

بازی کتیبه یه اثر خلاقانه و منحصربه‌فرده که نقاط قوت زیادی داره. داستان مرموزش، گیم‌پلی اعتیادآور و اتمسفر ترسناکش از بهترین ویژگی‌هاشن. با این حال، پیچیدگی بیش از حد داستان و وابستگی گاه‌به‌گاه به شانس ممکنه برای بعضی‌ها آزاردهنده باشه. اگه دنبال یه بازی متفاوتید که ذهنتون رو به چالش بکشه، این بازی رو از دست ندید، ولی اگه حوصله امتحان و خطا ندارید، شاید بهتر باشه سراغ یه چیز ساده‌تر برید.

جمع‌بندی

بازی کتیبه یه تجربه خاص و به‌یادموندنیه که تونسته با ترکیب ژانرهای مختلف، خودش رو از بقیه بازی‌های کارتی متمایز کنه. از داستان عمیق و پر رمز و رازش گرفته تا گیم‌پلی استراتژیک و طراحی بصری و صوتی جذابش، همه‌چیز دست به دست هم داده تا یه اثر هنری خلق بشه. البته مثل هر بازی دیگه‌ای، بی‌نقص نیست و گاهی ممکنه شما رو کلافه کنه، ولی ارزش یه بار امتحان کردن رو قطعاً داره.

اگه این مقاله رو خوندید و نظر یا تجربه‌ای درباره بازی کتیبه دارید، حتماً تو بخش کامنت‌ها برامون بنویسید. دوست دارم بدونم شما چی فکر می‌کنید و آیا این بازی تونسته شما رو هم مثل من غافلگیر کنه یا نه. نظراتتون می‌تونه به بقیه هم کمک کنه تا تصمیم بگیرن این بازی رو امتحان کنن یا نه!

۱۰ سوال متداول درباره بازی کتیبه

  1. بازی کتیبه چیه و چه سبکی داره؟
    بازی کتیبه یه بازی کارتی روگ‌لایکه با المان‌های ترسناک و معماییه که توسط Daniel Mullins Games ساخته شده.
  2. این بازی برای چه پلتفرم‌هایی در دسترسه؟
    برای PC، macOS، Linux، نینتندو سوییچ، پلی‌استیشن و ایکس‌باکس منتشر شده.
  3. داستان بازی کتیبه درباره چیه؟
    شما تو یه کلبه گیر می‌افتید و باید با یه موجود مرموز به اسم لِشی یه بازی کارتی انجام بدید تا زنده بمونید.
  4. آیا بازی کتیبه ترسناکه؟
    بله، المان‌های ترسناک داره، ولی بیشتر حس وهم‌آلود و معماییه تا ترس مستقیم.
  5. مدت زمان بازی چقدره؟
    بستگی به سبک بازی کردنتون داره، ولی معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ ساعت طول می‌کشه.
  6. آیا بازی کتیبه چند نفره‌ست؟
    خیر، این بازی کاملاً تک‌نفره‌ست.
  7. نقاط قوت بازی کتیبه چیه؟
    داستان عمیق، گیم‌پلی خلاقانه و اتمسفر منحصربه‌فردش از نقاط قوتشه.
  8. نقاط ضعفش چیه؟
    پیچیدگی داستان و وابستگی به شانس تو بعضی مواقع می‌تونه مشکل‌ساز باشه.
  9. برای چه کسایی مناسبه؟
    برای کسایی که عاشق بازی‌های استراتژیک و معمایی‌ان و از چالش لذت می‌برن.
  10. آیا ارزش خرید داره؟
    اگه به ژانرش علاقه دارید، قطعاً ارزشش رو داره.
نقد و بررسی بازی Exoprimal
بیشتر بخوانید

بازی کتیبه

لیست بهترین بازی‌های مشابه بازی کتیبه

  • Slay the Spire – یه بازی کارتی روگ‌لایک با گیم‌پلی اعتیادآور.
  • Darkest Dungeon – ترکیبی از استراتژی و اتمسفر تاریک.
  • Return of the Obra Dinn – یه بازی معمایی با حس و حال مرموز.
  • Hearthstone – یه بازی کارتی معروف با مکانیک‌های متنوع.
  • Frostpunk – استراتژی و تصمیم‌گیری تو یه دنیای سرد و تاریک.

دیدگاهتان را بنویسید

هجده + 13 =