میلیاردر غول املاک و مستغلات و شخصیت سابق تلویزیون واقعیت، دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده بود.
دونالد ترامپ کیست؟
دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده بود که یک دوره از سال 2017 تا 2021 را بر عهده داشت و در حال حاضر مجدداً در انتخابات 2024 نامزد ریاست جمهوری است.
دونالد ترامپ قبل از فعالیت سیاسی خود به عنوان یک غول املاک و یک ستاره سابق تلویزیون واقعیت شناخته می شد. در سال 1980، او Grand Hyatt New York را افتتاح کرد که او را به معروف ترین توسعه دهنده شهر تبدیل کرد.
در سال 2004، ترامپ شروع به بازی در سریال واقعی NBC The Apprentice کرد. ترامپ در سال 2015 با معطوف شدن به سیاست، نامزدی خود را برای ریاست جمهوری ایالات متحده در بلیت جمهوری خواهان اعلام کرد. ترامپ در 19 جولای 2016 نامزد رسمی جمهوری خواهان شد و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات را در 8 نوامبر 2016 ناراحت کرد تا چهل و پنجمین رئیس جمهور کشور شود.
چهار سال بعد، ترامپ تلاش خود را برای انتخاب مجدد به معاون رئیس جمهور سابق جو بایدن باخت. موضوع رسوایی های متعدد، ترامپ اولین رئیس جمهور سابق شد که در مارس 2023 به اتهامات جنایی متهم شد.
حقایق کلی
نام کامل: دونالد جان ترامپ
متولد: 14 ژوئن 1946
محل تولد: کوئینز، نیویورک
همسران: ایوانا ترامپ (1977-1992)، مارلا میپلز (1993-1999)، و ملانیا ترامپ (2005-)
فرزندان: دونالد جونیور، ایوانکا، اریک، تیفانی و بارون
والدین: فردریک و مری ترامپ
علامت نجومی: جوزا
سنین جوانی و تحصیل
دونالد جان ترامپ در 14 ژوئن 1946 در کوئینز نیویورک به دنیا آمد. او چهارمین فرزند از پنج فرزند والدین فردریک، سازنده املاک و مستغلات، و مری ترامپ، اجتماعی و بشردوست نیویورکی بود. دونالد کودکی پرانرژی و قاطع بود. در دهه 1950، ثروت ترامپ با رونق املاک پس از جنگ افزایش یافت. ترامپ توسط مادرش پروتستان بزرگ شد و امروز او را به عنوان یک پروتستان اصلی معرفی می کند.
در سن 13 سالگی، والدین ترامپ او را به آکادمی نظامی نیویورک فرستادند، به این امید که نظم و انضباط مدرسه انرژی او را به شیوه ای مثبت هدایت کند. او در آکادمی، چه از نظر اجتماعی و چه از نظر آکادمیک، عملکرد خوبی داشت و تا زمانی که در سال 1964 فارغ التحصیل شد، به یک ورزشکار ستاره و رهبر دانشجو تبدیل شد.
ترامپ در سال 1964 وارد دانشگاه فوردهام شد. او دو سال بعد به دانشکده مالی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا منتقل شد و در سال 1968 در رشته اقتصاد فارغ التحصیل شد. ترامپ در طول سالهای تحصیل در کالج، در تابستان در تجارت املاک پدرش کار میکرد. او همچنین برای پیش نویس جنگ ویتنام و در نهایت یک تعویق پزشکی 1-Y پس از فارغ التحصیلی خود را به تعویق انداخت.
پدر و مادر و خواهر و برادر
پدر
فردریک ترامپ یک سازنده و توسعه دهنده املاک و مستغلات بود که در ساخت و راه اندازی آپارتمان های با درآمد متوسط در کوئینز، استاتن آیلند و بروکلین تخصص داشت. او در سال 1999 درگذشت.
مادر
مری آن مکلئود در سال 1929 در سن 17 سالگی از تانگ، اسکاتلند مهاجرت کرد. او و فرد ترامپ در سال 1936 ازدواج کردند. این زوج در جامائیکا، کوئینز، محلهای که در آن زمان مملو از مهاجران اروپای غربی بود، ساکن شدند. با افزایش ثروت خانواده، مری به یک جامعه اجتماعی و بشردوست نیویورک تبدیل شد. مری در سال 2000 درگذشت.
خواهر و برادر
ترامپ چهارمین فرزند از پنج فرزند است.
مریان ترامپ بری قاضی ارشد دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده برای حوزه سوم بود اما بلافاصله پس از اینکه برادرش رئیس جمهور شد، وضعیت غیرفعال را به خود اختصاص داد. او در فوریه 2019 از نیمکت بازنشسته شد.
فرد ترامپ جونیور مدت کوتاهی با پدرش کار کرد و سپس خلبان شد. او با الکل دست و پنجه نرم کرد و در سال 1981 در سن 43 سالگی درگذشت و باعث شد دونالد اعلام کند که هرگز الکل نمینوشد و مواد مخدر مصرف نمیکند. ترامپ گفت: «او تأثیر عمیقی بر زندگی من داشت، زیرا شما هرگز نمیدانید به کجا خواهید رسید.
الیزابت ترامپ گراو یک بانکدار بازنشسته است که با جیمز گراو تهیه کننده فیلم ازدواج کرده است.
رابرت ترامپ برادر کوچکتر دونالد بود که بیشتر دوران حرفه ای خود را در این شرکت خانوادگی صرف کرد. او در سال 2020 در سن 71 سالگی درگذشت.
همسران
ایوانا ترامپ
در سال 1977، ترامپ با همسر اول خود، ایوانا ترامپ، (با نام مستعار Zelnickova Winklmayr)، یک مدل مد نیویورک که جایگزین تیم اسکی المپیک 1972 چک بود، ازدواج کرد. او به عنوان معاون رئیس جمهور و مسئول طراحی در سازمان ترامپ منصوب شد و نقش مهمی در نظارت بر بازسازی کومودور و هتل پلازا داشت.
این زوج سه فرزند داشتند: دونالد ترامپ جونیور، ایوانکا و اریک. آنها یک طلاق بسیار تبلیغاتی را پشت سر گذاشتند که در سال 1992 نهایی شد.
مارلا میپلز
ترامپ در سال 1993 با همسر دوم خود، مارلا میپلز، بازیگری که مدتی با او درگیر بود ازدواج کرد و یک دختر به نام تیفانی داشت.
ترامپ در نهایت در سال 1997 درخواست طلاق گسترده ای از میپلز داد که در ژوئن 1999 قطعی شد. یک قرارداد پیش از ازدواج 2 میلیون دلار به میپلز اختصاص داد.
ملانیا ترامپ
ترامپ در حال حاضر با مدل سابق اسلوونیایی ملانیا ترامپ (با نام خانوادگی Knauss) که بیش از 23 سال از او کوچکتر است ازدواج کرده است. در ژانویه 2005، این زوج در یک عروسی بسیار تبلیغاتی و مجلل با هم ازدواج کردند. هیلاری کلینتون و بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق، در میان مهمانان مشهور این مراسم بودند.
فرزندان
ترامپ پنج فرزند دارد. او و همسر اولش، ایوانا ترامپ، سه فرزند مشترک داشتند: دونالد ترامپ جونیور، متولد 1977. ایوانکا ترامپ متولد 1981؛ و اریک ترامپ، متولد 1984. ترامپ و همسر دومش، مارلا میپلز، در سال 1993 صاحب یک دختر تیفانی ترامپ شدند. ملانیا ترامپ، همسر فعلی، کوچکترین فرزند ترامپ، بارون ترامپ را در مارس 2006 به دنیا آورد.
پسران ترامپ، دونالد جونیور و اریک به عنوان معاون اجرایی سازمان ترامپ کار می کنند. آنها در حالی که پدرشان به عنوان رئیس جمهور خدمت می کند، تجارت خانوادگی را به دست گرفتند.
ایوانکا دختر ترامپ نیز معاون اجرایی سازمان ترامپ بود. او کسب و کار و برند مد خود را ترک کرد تا به دولت پدرش بپیوندد و دستیار بدون حقوق رئیس جمهور شود. همسر او جرد کوشنر نیز مشاور ارشد رئیس جمهور ترامپ است.
پرنسس دایانا کیست ؟ از تولد تا مرگ
املاک و مشاغل ترامپ
ترامپ به دنبال پدرش به سمت توسعه املاک و مستغلات رفت و جاهطلبیهای بزرگتر خود را به تجارت خانوادگی آورد. سرمایهگذاریهای تجاری ترامپ شامل The Trump Organization، Trump Tower، کازینوها در آتلانتیک سیتی و امتیازات تلویزیونی مانند The Apprentice و Miss Universe است. ترامپ با Javits Center و Grand Hyatt New York و همچنین سایر سرمایه گذاری های املاک در نیویورک، فلوریدا و لس آنجلس معاملات تجاری دارد.
در فرمهای افشای درآمد فدرال که ترامپ در سال 2017 ثبت کرد، زمینهای گلف ترامپ، از جمله ترامپ ملی دورال و مار-آ-لاگو در فلوریدا، حدود نیمی از درآمد او را به دست میآورند. سایر سرمایه گذاری های مالی شامل هواپیما، کالا و حق امتیاز از دو کتاب او، هنر معامله و فلج آمریکا: چگونه آمریکا را دوباره بزرگ کنیم.
هنر معامله
در سال 1987، ترامپ کتاب هنر معامله را با همکاری تونی شوارتز منتشر کرد. ترامپ در این کتاب توضیح می دهد که چگونه با موفقیت معاملات تجاری انجام می دهد.
“من این کار را برای پول انجام نمی دهم. من به اندازه کافی دارم، خیلی بیشتر از آنچه که همیشه نیاز دارم. من این کار را انجام می دهم. ترامپ نوشت: معاملات شکل هنری من است.
این کتاب در فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز قرار گرفت، اگرچه تعداد نسخههای فروخته شده مورد بحث بوده است. فروش تا به امروز بین 1 تا 4 میلیون نسخه تخمین زده شده است. شوارتز بعداً به منتقد صریح این کتاب و ترامپ تبدیل شد و گفت که از اینکه به رئیس جمهور کمک کرده است «جذابتر از آنچه هست» احساس پشیمانی کند.
ثروت
در طول سال ها، دارایی خالص ترامپ موضوع بحث عمومی بوده است. از آنجایی که ترامپ اظهارنامه مالیاتی خود را به طور علنی منتشر نکرده است.
نمی توان به طور قطعی ثروت او را در گذشته یا امروز تعیین کرد. با این حال، ترامپ در فرم افشای مالی فدرال خود در سال 2017 که توسط دفتر اخلاق دولتی منتشر شد، ارزش کسب و کار خود را حداقل 1.37 میلیارد دلار ارزیابی کرد. فرم افشای ترامپ در سال 2018 درآمد او را برای سال حداقل 434 میلیون دلار از همه منابع نشان میدهد.
در سال 1990، ترامپ دارایی خالص خود را در حدود 1.5 میلیارد دلار اعلام کرد. در آن زمان، بازار املاک و مستغلات در حال کاهش بود و ارزش امپراتوری ترامپ و درآمد حاصل از آن را کاهش داد.
سازمان ترامپ به تزریق گسترده وامها نیاز داشت تا از فروپاشی آن جلوگیری کند، وضعیتی که این سؤال را ایجاد کرد که آیا این شرکت میتواند از ورشکستگی جان سالم به در ببرد. برخی از ناظران افول ترامپ را نمادی از بسیاری از افراطهای تجاری، اقتصادی و اجتماعی میدانستند که در دهه 1980 به وجود آمده بود.
تحقیقات مه 2019 توسط نیویورک تایمز در مورد 10 سال اطلاعات مالیاتی ترامپ نشان داد که بین سالهای 1985 تا 1994، کسبوکارهای او هر سال ضرر میکردند. این روزنامه محاسبه کرد که کسبوکارهای ترامپ در طول دهه 1.17 میلیارد دلار زیان دیدهاند.
ترامپ بعداً در توییتر از خود دفاع کرد و گزارش تایمز را “یک خبر جعلی بسیار نادرست” خواند. او در توییتی نوشت که گزارش داده است «زیان برای مقاصد مالیاتی» و انجام این کار یک «ورزش» در میان توسعهدهندگان املاک و مستغلات است.
بازده مالیاتی
دارایی خالص ترامپ در طول دوره ریاست جمهوری او در سال 2016 مورد سوال قرار گرفت و او پس از اینکه مکرراً از انتشار اظهارنامه های مالیاتی خود در زمانی که توسط سرویس درآمد داخلی حسابرسی می شد خودداری کرد، جنجال برانگیخت. او در زمان انتخابات اظهارنامه مالیاتی خود را منتشر نکرد و تا به امروز هم منتشر نکرده است.
پس از ریچارد نیکسون در سال 1972، این اولین باری بود که یک نامزد حزب اصلی چنین اطلاعاتی را قبل از انتخابات ریاست جمهوری در اختیار عموم قرار نمی داد.
پس از اینکه دموکرات ها با انتخابات 2018 کنترل مجلس نمایندگان را دوباره به دست گرفتند، ترامپ دوباره با درخواست هایی برای انتشار اظهارنامه مالیاتی خود مواجه شد.
در آوریل 2019، ریچارد نیل، نماینده کنگره، رئیس کمیته راه و روش مجلس نمایندگان، از IRS درخواست شش سال اظهارنامه مالیاتی شخصی و تجاری رئیس جمهور کرد. استیو منوچین، وزیر خزانه داری، این درخواست و همچنین احضاریه پیگیری نیل برای اسناد را رد کرد.
در ماه مه، مجلس ایالتی نیویورک قانونی را تصویب کرد که به مقامات مالیاتی اجازه داد تا اظهارنامه های ایالتی رئیس جمهور را به روسای کمیته راه و روش مجلس نمایندگان، کمیته مالی سنا و کمیته مشترک مالیات برای هر “هدف قانونی مشخص و قانونی” منتشر کنند.
با توجه به اینکه شهر نیویورک به عنوان پایگاه اصلی سازمان ترامپ عمل می کند، اعتقاد بر این بود که بازگشت های ایالتی حاوی اطلاعات مشابهی با بازگشت های فدرال رئیس جمهور است.
در سپتامبر 2019، سایروس ونس جونیور، دادستان منطقه منهتن، شرکت حسابداری Mazars USA را برای اظهارنامه مالیاتی شخصی و شرکتی ترامپ که به سال 2011 بازمیگردد، احضار کرد، که باعث اعتراض وکلای رئیسجمهور شد.
یک قاضی منطقه فدرال منهتن در ماه اکتبر شکایت ترامپ را رد کرد، اگرچه دادگاه استیناف ناحیه دوم ایالات متحده موافقت کرد که اجرای احضاریه را در حین بررسی استدلالهای موجود در این پرونده موقتاً به تأخیر بیندازد. چند روز بعد، همان دادگاه استیناف درخواست ترامپ را برای جلوگیری از احضاریه دیگری که به مزارس ایالات متحده صادر شده بود، رد کرد، این یکی از کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان.
پس از اینکه دیوان عالی ایالات متحده در دسامبر 2019 با رسیدگی به استدلالها درباره اینکه آیا رئیسجمهور میتواند از افشای اطلاعات مالی خود به کمیتههای کنگره و دادستان منطقه منهتن جلوگیری کند، موافقت کرد، پروندهها در ماه مه سال بعد به دادگاه ارائه شد.
در سپتامبر 2020، نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ در سالهای 2016 و 2017 تنها 750 دلار مالیات بر درآمد فدرال پرداخت کرد و در 10 سال از 15 سال گذشته هیچ مالیات بر درآمد پرداخت نکرد. یک وکیل سازمان ترامپ پاسخ داد که در گزارش تایمز «اگر نه همه، بیشتر حقایق نادرست به نظر میرسند».
دعاوی حقوقی و تحقیقات
دادگاه تبعیض قانون مسکن عادلانه
در سال 1973، دولت فدرال شکایتی را علیه ترامپ، پدرش و شرکتشان تسلیم کرد و مدعی شد که آنها علیه مستاجران و مستاجران بالقوه بر اساس نژادشان تبعیض قائل شدهاند، که نقض قانون مسکن منصفانه است که بخشی از قانون حقوق مدنی در سال 1968 است. .
پس از یک نبرد قانونی طولانی، این پرونده در سال 1975 به پایان رسید. به عنوان بخشی از توافق، شرکت ترامپ باید به کارکنان در مورد قانون مسکن منصفانه آموزش می داد و جامعه را در مورد شیوه های مسکن منصفانه خود آگاه می کرد.
ترامپ در کتاب خاطراتش Art of the Deal در سال 1987 درباره حل این پرونده نوشت: «در نهایت، دولت نتوانست ادعای خود را ثابت کند و ما در نهایت بدون اعتراف به گناه به یک توافق جزئی دست یافتیم.»
دانشگاه ترامپ
در سال 2005، ترامپ دانشگاه انتفاعی ترامپ را راهاندازی کرد و کلاسهایی در زمینه املاک و مستغلات و کسب و مدیریت ثروت ارائه داد. این سرمایهگذاری تقریباً از زمان آغاز به کار تحت بررسی قرار داشت و در زمان نامزدی ریاستجمهوری او در سال 2015، همچنان موضوع چندین پرونده قضایی بود.
در این پرونده ها، مدعیان ترامپ را به تقلب، تبلیغات نادرست و نقض قرارداد متهم کردند. وقتی ترامپ پیشنهاد داد که گونزالو کوریل، قاضی دادگاه منطقه ای ایالات متحده به دلیل میراث مکزیکی، نمی تواند در نظارت بر دو پرونده دسته جمعی بی طرف باشد، جنجال در مورد این شکایت ها به تیتر خبرها تبدیل شد.
در 18 نوامبر 2016، ترامپ که قبلاً قول داده بود این موضوع را به محاکمه برساند، سه مورد از شکایت ها را به مبلغ 25 میلیون دلار بدون پذیرش مسئولیت حل و فصل کرد. در بیانیه ای از سوی اریک اشنایدرمن، دادستان کل نیویورک، او این توافق را «واژگونی خیره کننده ترامپ و یک پیروزی بزرگ برای بیش از 6000 قربانی دانشگاه تقلبی او» خواند.
بنیاد دونالد جی ترامپ
بعداً، در یک رویداد جداگانه مربوط به دانشگاه ترامپ، گزارش شد که پام باندی، دادستان کل فلوریدا تصمیم گرفت به دادخواست تقلب موجود در نیویورک نپیوندد. این تنها چند روز پس از آن بود که او کمک مالی قابل توجهی را از بنیاد دونالد جی. ترامپ دریافت کرد،
که در سال 1988 به عنوان یک سازمان خیریه خصوصی که برای کمک به گروه های غیرانتفاعی طراحی شده بود، تأسیس شد. در نوامبر 2016، گزارش شد که نام باندی در لیست ترامپ به عنوان نامزد احتمالی دادستان کل ایالات متحده وجود دارد.
در نتیجه کمک مالی نادرست به کمپین باندی، ترامپ ملزم به پرداخت جریمه به IRS شد و بنیاد او در مورد استفاده از بودجه خود برای فعالیت های غیر خیریه تحت نظارت قرار گرفت. با توجه به سوابق مالیاتی، مشخص شد که خود بنیاد ترامپ از سال 2008 هیچ هدایای خیریه ای از ترامپ دریافت نکرده است و تمام کمک های مالی از آن زمان از سوی مشارکت کنندگان خارجی بوده است.
در پاییز 2019، پس از اعتراف ترامپ به سوء استفاده از پول جمعآوریشده توسط بنیادش برای تبلیغ کمپین ریاستجمهوری و تسویه بدهیهایش، به پرداخت 2 میلیون دلار غرامت محکوم شد و این بنیاد مجبور شد درهای خود را ببندد.
حزب سیاسی
ترامپ در حال حاضر به عنوان یک جمهوری خواه ثبت شده است. او در سه دهه گذشته چندین بار حزب را عوض کرده است.
در سال 1987، ترامپ به عنوان یک جمهوری خواه ثبت نام کرد. دو سال بعد، در سال 1989، او به عنوان یک استقلال ثبت نام کرد. در سال 2000، ترامپ برای اولین بار در سکوی اصلاحات نامزد ریاست جمهوری شد. در سال 2001 به عنوان یک دموکرات ثبت نام کرد.
در سال 2009، ترامپ دوباره به حزب جمهوری خواه بازگشت، اگرچه در سال 2011 به عنوان یک مستقل ثبت نام کرد تا امکان حضور بالقوه در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد را فراهم کند. او در نهایت به حزب جمهوری خواه بازگشت تا از نامزدی میت رامنی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 حمایت کند و از آن زمان تاکنون یک جمهوری خواه باقی مانده است.
دونالد ترامپ
مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری 2016 در مقابل کلینتون
ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 در برابر کلینتون دموکرات نامزد رسمی جمهوری خواهان برای ریاست جمهوری شد. او با سرپیچی از نظرسنجی ها و پیش بینی های رسانه ای، اکثریت آرای کالج الکترال را در یک پیروزی خیره کننده در 8 نوامبر 2016 به دست آورد. علیرغم از دست دادن آرای مردمی به هیلاری کلینتون با تقریبا 2.9 میلیون رای، پیروزی ترامپ در انتخابات – 306 رای کالج الکترال در مقابل 232 رای کلینتون – پیروزی خود را به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده به دست آورد.
پس از یکی از جنجالیترین رقابتهای ریاستجمهوری در تاریخ ایالات متحده، رسیدن ترامپ به سمت ریاستجمهوری بهعنوان رد قاطعانه سیاستهای حاکمیتی توسط آمریکاییهای یقه آبی و طبقه کارگر تلقی شد.
ترامپ در نطق پیروزی خود گفت: «من به تک تک شهروندان سرزمینمان تعهد میدهم که رئیس جمهور همه آمریکاییها خواهم شد.» او درباره حامیانش گفت: «همانطور که از ابتدا گفتهام، کارزار ما یک کمپین نبود. بلکه جنبشی باورنکردنی و بزرگ متشکل از میلیونها مرد و زن سختکوش که کشورشان را دوست دارند و آیندهای بهتر و روشنتر را برای خود و خانوادههایشان میخواهند.»
سکوهای انتخاباتی
در 21 جولای 2016، ترامپ نامزدی ریاست جمهوری را در کنوانسیون ملی جمهوری خواهان در کلیولند پذیرفت. او در سخنرانی خود، مسائلی را که به عنوان رئیس جمهور با آنها برخورد خواهد کرد، از جمله خشونت در آمریکا، اقتصاد، مهاجرت، تجارت، تروریسم و انتصاب قضات دیوان عالی را تشریح کرد.
وی در مورد مهاجرت گفت: “ما برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، جلوگیری از باندها و خشونت و جلوگیری از سرازیر شدن مواد مخدر به جوامع ما، یک دیوار مرزی بزرگ می سازیم.”
او همچنین به حامیان خود قول داد که در مورد قراردادهای تجاری دوباره مذاکره کند، مالیات ها و مقررات دولتی را کاهش دهد، قانون مراقبت مقرون به صرفه (که با نام اوباماکر شناخته می شود) را لغو کند، از حقوق اسلحه از متمم دوم متمم دوم دفاع کند، و از کشورهایی که ایالات متحده از آنها محافظت می کند، «بازسازی ارتش ضعیف ما» را بخواهد. “سهم عادلانه خود را بپردازند.”
افتتاح
در 20 ژانویه 2017، ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده توسط جان رابرتز، رئیس قاضی ایالات متحده سوگند یاد کرد. ترامپ سوگند یاد کرد و دستش را روی کتاب مقدسی که در مراسم تحلیف آبراهام لینکلن استفاده شد و کتاب مقدس خانوادگی او که در سال 1955 هنگامی که او از مدرسه یکشنبه در کلیسای پروتستان خانواده اش فارغ التحصیل شد توسط مادرش به او ارائه شد، سوگند یاد کرد.
ترامپ در سخنرانی تحلیف خود در 20 ژانویه پیامی پوپولیستی ارسال کرد که مردم آمریکا را بالاتر از سیاست قرار خواهد داد. او گفت: «آنچه واقعاً مهم نیست این است که کدام حزب دولت ما را کنترل می کند، بلکه این است که آیا دولت ما توسط مردم کنترل می شود یا خیر. 20 ژانویه 2017 به عنوان روزی که مردم دوباره حاکم این ملت شدند به یاد میآید.»
او در ادامه تصویری تیره و تار از آمریکا را ترسیم کرد که بسیاری از شهروندانش را شکست خورده بود و خانوادههایی را که در فقر، سیستم آموزشی ناکارآمد، و جنایت، مواد مخدر و باندها گرفتار شدهاند، توصیف کرد. او گفت: «این قتل عام آمریکایی همین جا متوقف می شود و همین الان متوقف می شود.
یک روز پس از تحلیف ترامپ، میلیون ها معترض در سراسر ایالات متحده و در سراسر جهان تظاهرات کردند. راهپیمایی زنان در واشنگتن بیش از نیم میلیون نفر را به اعتراض به موضع ترامپ در مورد موضوعات مختلف از مهاجرت گرفته تا حفاظت از محیط زیست دعوت کرد.
100 روز اول
100 روز اول ریاست جمهوری ترامپ از 20 ژانویه 2017 تا 29 آوریل 2017 ادامه داشت. ترامپ در اولین روزهای ریاست جمهوری خود تعدادی دستورات اجرایی پشت سر هم برای عمل به برخی از وعده های انتخاباتی خود صادر کرد. و همچنین چندین دستور با هدف بازگرداندن سیاست ها و مقرراتی که در دوران دولت اوباما وضع شده بود.
برخی از سیاستهای کلیدی ترامپ که در 100 روز نخست ریاست جمهوری ترامپ به اجرا درآمد، شامل اولین نامزدی او در دادگاه عالی بود. گام هایی برای ساختن دیوار در مرز مکزیک؛ ممنوعیت سفر برای چندین کشور عمدتا مسلمان؛ اولین حرکت برای از بین بردن قانون مراقبت مقرون به صرفه. و خروج ایالات متحده از توافقنامه آب و هوای پاریس.
علاوه بر این، ترامپ دستوراتی را برای اجرای توقف استخدام فدرال، خروج از شراکت ترانس پاسیفیک و بازگرداندن سیاست مکزیکوسیتی که کمک مالی فدرال به سازمانهای غیردولتی خارج از کشور را که سقط جنین را ترویج یا انجام میدهند ممنوع میکند، امضا کرد.
او دستور کاهش مقررات مالی تحت قانون داد-فرانک را امضا کرد که توسط دولت اوباما ایجاد شد و پس از بحران مالی سال 2008 توسط کنگره تصویب شد. او خواستار ممنوعیت مادام العمر لابی گری خارجی برای اعضای دولت خود و پنج نفر شد. ممنوعیت یک ساله برای سایر لابی ها.
در 16 مارس 2017، رئیس جمهور بودجه پیشنهادی خود را منتشر کرد. این بودجه برنامههای او را برای افزایش هزینهها برای ارتش، امور کهنهسربازان و امنیت ملی، از جمله ساخت دیوار در مرز با مکزیک، مشخص میکرد.
همچنین کاهش شدید بسیاری از سازمان های دولتی از جمله آژانس حفاظت از محیط زیست و وزارت امور خارجه، و همچنین حذف وقف ملی برای هنر، وقف ملی برای علوم انسانی، بودجه برای شرکت پخش عمومی و توسعه جامعه ایجاد کرد. برنامه Block Grant که از Meals on Wheels پشتیبانی می کند. با این حال، این کاهش ها بحث برانگیز بود و بسیاری از این بودجه بازگردانده شد.
نامزدهای ترامپ برای دیوان عالی
ترامپ سه قاضی دیوان عالی را نامزد کرده است: نیل گورسوش، برت کاوانا و امی کونی بارت.
نیل گورسوچ
در 31 ژانویه 2017، ترامپ قاضی گورسوچ را به دیوان عالی معرفی کرد. این قاضی محافظه کار 49 ساله توسط پرزیدنت جورج دبلیو بوش به دادگاه استیناف ایالات متحده برای حوزه دهم در دنور منصوب شد.
قاضی گورسوچ در کلمبیا، هاروارد و آکسفورد تحصیل کرده بود و کارمند قضات بایرون وایت و آنتونی کندی بود. این نامزدی پس از آن صورت گرفت که مریک گارلند، نامزد پرزیدنت اوباما برای جانشینی آنتونین اسکالیا فقید، از استماع تاییدیه توسط جمهوری خواهان سنا رد شد.
از آنجایی که فلسفه حقوقی گورسوچ مشابه فلسفه اسکالیا در نظر گرفته شد، این انتخاب تحسین شدید طرف محافظه کار را برانگیخت. ترامپ گفت: «میلیونها رایدهنده وقتی به من برای ریاستجمهوری رای دادند، گفتند این مهمترین مسئله برای آنها بود. من مردی هستم که حرفم را می زنم. امروز با معرفی نیل گورسوش به دادگاه عالی به وعده دیگری به مردم آمریکا پایبند هستم.
پس از اینکه گورسوچ سه روز در برابر کمیته قضایی سنا در ماه مارس شهادت داد، مجلس سنا در 6 آوریل برای پیشبرد نامزدی او تشکیل جلسه داد. دموکراتها اکثراً قاطعانه 60 رای لازم برای ادامه را رد میکردند که منجر به اولین شکست حزبی موفق نامزد دیوان عالی شد.
اما جمهوری خواهان به سرعت با یک اقدام تاریخی دیگر مقابله کردند و با استناد به “گزینه هسته ای” برای کاهش آستانه برای پیشبرد نامزدهای دیوان عالی از 60 رای به اکثریت ساده 50 رای. دادگاه عالی.
برت کاوانا
در 9 جولای 2018، ترامپ پس از بازنشستگی قاضی کندی، کاوانا را نامزد کرد. این نامزدی که متننویس و اصالتگرا در قالب اسکالیا بود، به فشار سمت راست دادگاه عالی ادامه داد.
دموکرات ها متعهد شدند که با نامزدی مبارزه کنند و کاوانا تقریباً با اتهامات تجاوز جنسی از مسیر خارج شد. او در اکتبر همان سال در رای گیری نزدیک تایید شد.
امی کونی بارت
پس از مرگ روث بادر گینزبورگ محبوب لیبرال، ترامپ قاضی محافظهکار بارت را از دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده برای حوزه هفتم در 26 سپتامبر 2020 نامزد کرد.
تغییر اقلیم
در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016، ترامپ تغییرات اقلیمی را یک «فریب» خواند. او بعداً انصراف داد و گفت: “فکر نمیکنم این یک فریب باشد، فکر میکنم احتمالاً تفاوتی وجود دارد.”
با این حال، ترامپ در مصاحبه ای در اکتبر 2018 در فاکس نیوز، دانشمندان آب و هوا را به داشتن “برنامه سیاسی” متهم کرد و گفت که متقاعد نشده است که انسان ها مسئول افزایش دما هستند.
در نوامبر 2018، چهارمین ارزیابی ملی آب و هوا، که توسط 13 آژانس فدرال از جمله EPA و وزارت انرژی گردآوری شد، دریافت که اگر کنترل نشود، تغییرات آب و هوایی برای اقتصاد ایالات متحده فاجعه بار خواهد بود. ترامپ به خبرنگاران گفت: «باور نمیکنم».
در ژوئن 2019، ترامپ با شاهزاده چارلز ملاقات کرد و ظاهراً درباره تغییرات آب و هوایی به طور طولانی بحث کرد. ترامپ در مصاحبه ای با پیرز مورگان مجری تلویزیونی بریتانیایی گفت: “من معتقدم که تغییری در آب و هوا وجود دارد و فکر می کنم هر دو طرف تغییر می کند… قبلاً به آن گرم شدن کره زمین می گفتند، که کار نمی کرد، سپس نامیده شد. تغییر آب و هوا و اکنون در واقع به آن آب و هوای شدید می گویند.”
ترامپ بعداً به صبح بخیر بریتانیا ITV گفت که پیشنهادات شاهزاده چارلز مبنی بر انجام اقدامات بیشتر ایالات متحده برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را رد کرد و گفت که ایالات متحده «اکنون بر اساس همه آمارها یکی از تمیزترین آب و هواها را دارد».
توافقنامه آب و هوای پاریس
در اول ژوئن 2017، ترامپ از توافقنامه اقلیمی پاریس در سال 2015، که پرزیدنت اوباما همراه با رهبران 195 کشور دیگر به آن پیوسته بود، خارج شد. این توافق از همه کشورهای شرکتکننده میخواهد تا انتشار گازهای گلخانهای را در تلاش برای مهار تغییرات اقلیمی در قرن بعد و همچنین تخصیص منابع برای تحقیق و توسعه منابع انرژی جایگزین کاهش دهند.
با تصمیم ترامپ، ایالات متحده به سوریه و نیکاراگوئه به عنوان تنها سه کشوری که این توافق را رد کردند، پیوست. با این حال، نیکاراگوئه در نهایت ماه ها بعد به توافقنامه آب و هوای پاریس پیوست.
استخراج روغن
ترامپ بلافاصله پس از روی کار آمدن، خط لوله بحث برانگیز کی استون XL و داکوتا اکسس را برای انتقال نفت استخراج شده در کانادا و داکوتای شمالی احیا کرد. این خطوط لوله توسط پرزیدنت اوباما در پی اعتراض گروه های محیط زیست و بومیان آمریکا متوقف شده بود.
ترامپ مالک سهام Energy Transfer Partners، شرکت مسئول ساخت خط لوله دسترسی داکوتا بود، اما سهام خود را در شرکت در دسامبر 2016 فروخت. کلسی وارن، مدیر عامل Energy Transfer Partners نیز به کمپین ریاست جمهوری ترامپ کمک کرد و نگرانی ها را در مورد تضاد منافع افزایش داد. .
استخراج از معادن زغال سنگ
در 28 مارس 2017، رئیسجمهور در محاصره معدنکاران زغالسنگ آمریکایی، فرمان اجرایی «استقلال انرژی» را امضا کرد و از آژانس حفاظت از محیطزیست خواست تا طرح انرژی پاک اوباما را لغو کند، مقررات آبوهوایی و انتشار کربن را محدود کند و تعلیق را لغو کند. استخراج زغال سنگ در اراضی فدرال ایالات متحده
قانون گونه های در خطر انقراض
در آگوست 2019، دولت ترامپ اعلام کرد که قانون گونه های در خطر انقراض را اصلاح می کند. این شامل تغییراتی در قوانینی میشود که به دولت در مورد مسائل مربوط به تغییرات آبوهوایی و هزینههای اقتصادی در هنگام تعیین اینکه آیا یک گونه باید محافظت شود، اختیار بیشتری میدهد.
مراقبت های بهداشتی
یکی از اولین دستورات اجرایی ترامپ در مقام ریاست جمهوری این بود که از آژانسهای فدرال خواسته بود تا جنبههای قانون مراقبت مقرون به صرفه را «عدم، به تعویق انداختن، اعطای معافیتها یا به تأخیر انداختن» برای به حداقل رساندن بار مالی بر روی ایالتها، بیمهگران و افراد انجام دهند.
در 7 مارس 2017، جمهوری خواهان مجلس نمایندگان به رهبری پل رایان، رئیس مجلس، قانون مراقبت های بهداشتی آمریکا را معرفی کردند، طرحی برای لغو و جایگزینی قانون مراقبت مقرون به صرفه (ACA). با این حال، این لایحه بحث برانگیز در نهایت آرای کافی جمهوری خواهان را نداشت و چند هفته بعد پس گرفته شد، که نشان دهنده یک شکست قانونی بزرگ برای رئیس مجلس رایان و ترامپ بود.
پس از مذاکرات فشرده در میان جناح های حزبی، طرح جدید مراقبت های بهداشتی جمهوری خواهان در 4 می 2017 در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شد و با اختلاف اندکی از 217 به 213 به تصویب رسید. این طرح به سنا رسید.
تقریباً بلافاصله پس از رونمایی از پیشنویس در 22 ژوئن، سناتورهای محافظهکار مانند تد کروز اعلام کردند که نمیتوانند از شکست این لایحه در کاهش چشمگیر حق بیمه حمایت کنند، در حالی که میانهروهایی مانند سوزان کالینز نسبت به کاهش شدید آن در Medicaid ابراز نگرانی کردند.
در 27 ژوئن، میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنا، رأی گیری برنامه ریزی شده خود برای این لایحه را به تأخیر انداخت. زمانی که لایحه سوم، به اصطلاح «لغو نازک»، سرانجام در 28 ژوئیه در سنا به رأی گذاشته شد، با سه رأی شکست خورد.
در ماه سپتامبر، لایحه جدیدی برای لغو قانون مراقبت مقرون به صرفه توسط سناتور لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی و سناتور بیل کسیدی از لوئیزیانا ارائه شد. با این حال، در 26 سپتامبر، جمهوری خواهان سنا اعلام کردند که به دلیل کمبود آرای لازم، با طرح فعلی پیش نمی روند. ترامپ در پاسخ گفت: «ما از برخی به اصطلاح جمهوری خواهان ناامید هستیم.
در 12 اکتبر 2017 ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که میتواند ACA را بدون تأیید کنگره از بین ببرد و محصولات بیمه سلامت را گسترش دهد – برنامههای عمدتاً کمتر جامع از طریق انجمنهای کارفرمایان کوچک و پوششهای پزشکی کوتاهمدت بیشتر.
وی همچنین اعلام کرد که از یارانه بیمه سلامت خلاص خواهد شد. این پرداختها که به عنوان پرداختهای کاهش اشتراک هزینه شناخته میشوند، هزینه فرانشیزها را برای آمریکاییهای کمدرآمد کاهش میدهند، انتظار میرفت که در سال ۲۰۱۸ ۹ میلیارد دلار و در دهه آینده ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
دستور کنترل تولد
در 6 اکتبر 2017، دولت ترامپ از لغو دستور کنترل تولد که توسط قانون مراقبت مقرون به صرفه دولت اوباما وضع شده بود، اعلام کرد که بیمهگران را ملزم میکرد که کنترل تولد را بدون پرداخت هزینه بدون پرداخت هزینه به عنوان یک خدمات پیشگیرانه پوشش دهند. سالها، این مأموریت با شکایت گروههای محافظهکار و مذهبی تهدید میشد.
دولت ترامپ گفت که معافیت جدید برای هر کارفرمایی اعمال می شود که به دلیل «باورهای مذهبی صادقانه یا اعتقادات اخلاقی» به پوشش خدمات پیشگیری از بارداری اعتراض دارد. این تغییر مطابق با وعده های ترامپ به عنوان نامزد برای اطمینان از اینکه گروه های مذهبی “به دلیل اعتقادات مذهبی خود توسط دولت فدرال مورد آزار و اذیت قرار نگیرند” است.
مخالفان این اقدام میگویند که میتواند صدها هزار زن را تحت تأثیر قرار دهد و دسترسی به پیشگیری از بارداری مقرونبهصرفه در دستور ارائه شده از بارداری ناخواسته جلوگیری میکند و جان زنان را نجات میدهد.
سقط جنین
ترامپ به عنوان رئیس جمهور گفته است که “به شدت طرفدار زندگی” است و می خواهد همه سقط جنین ها را ممنوع کند مگر در موارد تجاوز جنسی، زنای با محارم یا زمانی که زندگی یک زن در خطر است. او از ممنوعیت سقط جنین پس از 20 هفته بارداری حمایت کرده و به انتصاب قضات محافظهکار دادگاه عالی گورسوش و کاوانا اشاره کرده است که به محدود کردن قوانین سقط جنین در برخی ایالتها کمک میکند.
ترامپ در سال 1999 باورهای خود را در مورد سقط جنین از طرفدار انتخاب به ضد سقط جنین تغییر داد. در سال 2016، او گفت که از “نوعی مجازات” برای زنانی که سقط جنین می کنند حمایت می کند. او بعداً بیانیهای منتشر کرد و گفت که فکر میکند فقط تمرینکنندگان باید به خاطر انجام سقط جنین مجازات شوند، نه زنان به خاطر سقط جنین.
در ژانویه 2020، پس از تهدید دولت وی مبنی بر قطع بودجه فدرال به کالیفرنیا به دلیل دستوری مبنی بر اینکه برنامه های بیمه درمانی این ایالت سقط جنین را پوشش می دهد، ترامپ اولین رئیس جمهور فعلی بود که در گردهمایی سالانه راهپیمایی برای زندگی در واشنگتن دی سی سخنرانی کرد.
طرح مالیاتی
در 26 آوریل 2017، ترامپ طرح مالیاتی خود را در طرحی یک صفحه ای اعلام کرد که به طور چشمگیری کدهای مالیاتی را تغییر می دهد. این طرح مستلزم سادهسازی هفت گروه مالیات بر درآمد به سه – 10، 25 و 35 درصد بود.
طرح اولیه مشخص نکرد که کدام محدوده درآمدی در آن دسته قرار می گیرد. این طرح همچنین پیشنهاد کرد که نرخ مالیات شرکت ها از 35 به 15 درصد کاهش یابد، حداقل مالیات جایگزین و مالیات بر دارایی حذف شود، و فرآیند تسلیم اظهارنامه مالیاتی ساده شود. این پیشنهاد به چگونگی کاهش مالیات ممکن است باعث کاهش درآمد فدرال و افزایش بدهی شود، اشاره نکرد.
در 2 دسامبر 2017، زمانی که سنا لایحه اصلاح مالیاتی گسترده ای را تصویب کرد، ترامپ به اولین پیروزی بزرگ قانونگذاری دولت خود دست یافت.
این لایحه که در امتداد خطوط حزبی با 51 رای موافق در مقابل 49 رای موافق تصویب شد، انتقادهایی را برای بازنویسیهای گسترده در آخرین لحظه به همراه داشت، به طوری که دموکراتهای ناامید عکسهایی از صفحات پر از متن خطدار و دستنویسی را که در حاشیه قرار داده بودند منتشر کردند.
در میان دیگر اقدامات، لایحه سنا خواستار کاهش نرخ مالیات شرکت ها از 35 به 20 درصد، دو برابر کردن کسورات شخصی و پایان دادن به دستور اوباماکر بود. همچنین شامل مادهای بحثبرانگیز بود که به «کودکان متولد نشده» اجازه میداد به عنوان ذینفعان حسابهای پسانداز دانشگاه نام برده شوند،
که منتقدان آن را تلاشی برای حمایت از جنبش حامی زندگی نامیدند. علیرغم برآوردهای دفتر بودجه کنگره مبنی بر اینکه این لایحه در طول یک دهه 1.5 تریلیون دلار هزینه خواهد داشت، سناتورهای جمهوری خواه اصرار داشتند که هزینه ها با اقتصاد رو به رشد جبران می شود.
پس از تصویب این لایحه، ترامپ در توییتی نوشت: «بزرگترین لایحه مالیاتی و کاهش مالیات تاریخ به تازگی در سنا تصویب شد. اکنون، این جمهوریخواهان بزرگ برای عبور نهایی خواهند رفت.
از جمهوری خواهان مجلس نمایندگان و سنا برای تلاش و تعهد سخت شما متشکرم!» در 20 دسامبر، لایحه نهایی مالیات به طور رسمی هر دو مجلس کنگره را تصویب کرد.
پس از نبردهای حزبی بر سر یک لایحه هزینه در اوایل سال 2018، که منجر به تعطیلی کوتاه دولت و اقدامات توقف موقت شد، ترامپ تهدید کرد که با وتوی لحظه آخری، یک لایحه هزینه 1.3 تریلیون دلاری را خراب خواهد کرد.
او که گفته میشود از اینکه این لایحه به طور کامل بودجه دیوار مرزی مکزیکی را که مدتها وعدهاش را داده بود، خشمگین بود، با این وجود در 23 مارس، ساعاتی قبل از اجرایی شدن تعطیلی دیگر دولت، این لایحه را امضا کرد و به قانون تبدیل شد.
حقوق تراجنسیتی ها
در 22 فوریه 2017، دولت ترامپ حمایت فدرال را برای دانشآموزان تراجنسیتی به منظور استفاده از حمامهایی که با هویت جنسیتی آنها مطابقت دارد، لغو کرد و به ایالتها و مناطق مدرسه اجازه داد قانون ضد تبعیض فدرال را تفسیر کنند.
در 27 مارس 2017، ترامپ چندین تدابیر را تحت قانون بازنگری کنگره امضا کرد تا مقررات مربوط به آموزش، استفاده از زمین و “قاعده فهرست سیاه” را که پیمانکاران فدرال را ملزم به افشای نقض قوانین فدرال کار، دستمزد و ایمنی محل کار میکند، تغییر دهد.
در اواخر همان سال، رئیس جمهور در توییتی اعلام کرد که ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش را وضع خواهد کرد. این سیاست رسمی در مارس سال بعد با این بیانیه اجرا شد که “افراد تراجنسیتی با سابقه یا تشخیص نارسایی جنسیتی – افرادی که طبق سیاست ها ممکن است به درمان پزشکی قابل توجهی از جمله داروها و جراحی نیاز داشته باشند – از خدمت سربازی محروم می شوند مگر در موارد محدودی خاص. موقعیت.”
پس از یک چالش قانونی، دیوان عالی اجازه داد که این ممنوعیت در ژانویه 2019 اجرایی شود، در حالی که به دادگاههای پایینتر اجازه داد تا استدلالهای اضافی را بشنوند.
کنترل اسلحه
ترامپ از زمان روی کار آمدن متعهد شده است از متمم دوم قانون اساسی و مالکیت اسلحه دفاع کند. او در کنوانسیون سالانه انجمن ملی تفنگ در سال 2019 سخنرانی کرد و قول داد که مصوبه ای را که در فوریه 2019 توسط دموکرات های مجلس نمایندگان برای تقویت بررسی پیشینه تصویب شد وتو کند.
با این حال، ترامپ همچنین گاهی گفته است که مایل است طیفی از اقدامات را برای محدود کردن دسترسی به سلاح در نظر بگیرد. دولت او همچنین در اکتبر 2017 پس از تیراندازی دسته جمعی در یک جشنواره موسیقی لاس وگاس که منجر به کشته شدن 58 نفر شد، سهام بیم را ممنوع کرد.
تیراندازی روز ولنتاین 2018 در دبیرستان مارجوری استونمن داگلاس در پارکلند فلوریدا که در مجموع 17 دانش آموز و استاد را کشته بودند، واکنش شدید ترامپ را برانگیخت.
او به وزارت دادگستری دستور داد تا مقرراتی را برای ممنوعیت سهام دستانداز صادر کند و پیشنهاد کرد که مایل است طیفی از اقدامات، از تقویت بررسیهای پیشینه تا افزایش حداقل سن برای خرید تفنگ را در نظر بگیرد. او همچنین از پیشنهاد NRA برای تسلیح معلمان حمایت کرد که با واکنش بسیاری در این حرفه مواجه شد.
رئیسجمهور همچنان روی این موضوع سرمایهگذاری کرد، حتی زمانی که چرخه معمول خشم شروع به کاهش کرد: در یک جلسه تلویزیونی در 28 فوریه با قانونگذاران، او خواستار قانون کنترل اسلحه شد که بررسیهای پیشینه را به نمایشهای اسلحه و تراکنشهای اینترنتی، امن کردن مدارس و محدود کردن فروش برای برخی از جوانان
در یک نقطه او سناتور پنسیلوانیا، پت تومی را به دلیل “ترس از NRA” خواند، و در نقطه ای دیگر، او پیشنهاد کرد که مقامات باید اسلحه را از بیماران روانی یا سایر افراد بالقوه خطرناک بدون مراجعه به دادگاه ضبط کنند. او گفت: “من دوست دارم اسلحه ها را زود بگیرم.” “اول اسلحه ها را بردارید، سپس مراحل قانونی را طی کنید.”
مواضع او ظاهراً قانونگذاران جمهوری خواه در این نشست و همچنین NRA را که قبلاً رئیس جمهور را حامی قوی می دانست، حیرت زده کرد. در عرض چند روز، ترامپ از پیشنهاد خود برای افزایش محدودیت سنی عقب نشینی کرد و عمدتاً بر مسلح کردن معلمان منتخب فشار آورد.
در ژوئن 2019، ترامپ گفت که پس از کشته شدن 12 نفر که توسط یک مرد مسلح در مرکز شهرداری ویرجینیا بیچ کشته شدند، «به فکر» ممنوعیت صدا خفه کن اسلحه خواهد افتاد. دو ماه بعد، پس از تیراندازیهای متوالی در ال پاسو، تگزاس، و دیتون، اوهایو، رئیسجمهور پیشنهاد داد که بررسیهای پیشینه گستردهتری با قانون اصلاحات مهاجرتی مرتبط شود.
ترامپ و مکزیک
دیوار مرزی
ترامپ دستور اجرایی ساخت دیوار در مرز ایالات متحده با مکزیک را صادر کرد. ترامپ در اولین مصاحبه تلویزیونی خود به عنوان رئیس جمهور گفت که ساخت اولیه دیوار با دلار مالیات دهندگان ایالات متحده تامین می شود،
اما مکزیک در طرحی که قرار است مذاکره شود “100 درصد” به ایالات متحده بازپرداخت خواهد کرد و ممکن است شامل مالیات بر واردات پیشنهادی برای مکزیک باشد. کالاها
در واکنش به موضع دولت جدید در مورد دیوار مرزی، انریکه پنیا نیتو، رئیس جمهور مکزیک، سفر برنامه ریزی شده برای دیدار با ترامپ را لغو کرد. رئیس جمهور مکزیک در بیانیه ای ویدئویی گفت: مکزیک به دیوارها اعتقادی ندارد. من بار دیگر گفته ام که مکزیک برای هیچ دیواری هزینه نخواهد کرد.
پس از اینکه بودجه ساخت دیوار از سوی مکزیک یا کنگره محقق نشد، ترامپ در آوریل 2018 اعلام کرد که به دلیل “قوانین وحشتناک و ناامن” که این کشور را آسیب پذیر کرده است،
با استفاده از نیروهای آمریکایی، امنیت را در امتداد مرز ایالات متحده با مکزیک تقویت خواهد کرد. روز بعد، رئیس جمهور اعلامیه ای را امضا کرد که نیروهای گارد ملی را به مرز ایالات متحده و مکزیک هدایت می کرد.
وزارت امنیت داخلی گفت که استقرار این نیروها با هماهنگی فرمانداران انجام خواهد شد، که این نیروها “از پرسنل مجری قانون فدرال، از جمله [حفاظت از گمرک و مرز] حمایت خواهند کرد”، و مقامات مهاجرت فدرال “تلاشهای اجرایی را هدایت خواهند کرد.”
در دسامبر 2018، اندکی قبل از اینکه اکثریت تازه منتخب دموکرات کنترل مجلس نمایندگان را در دست بگیرند، ترامپ اعلام کرد که لایحه ای را برای تامین مالی دولت امضا نمی کند مگر اینکه کنگره 5.7 میلیارد دلار برای ساخت دیوار مرزی که مدت ها وعده داده بود اختصاص دهد. با امتناع دموکرات ها از تسلیم شدن به خواسته او، تعطیلی نسبی دولت به مدت 35 روز رکورد زد تا اینکه همه طرف ها با تلاش دیگری برای دستیابی به مصالحه موافقت کردند.
در 14 فوریه 2019، یک روز قبل از ضرب الاجل، کنگره یک بسته هزینه 333 میلیارد دلاری را تصویب کرد که 1.375 میلیارد دلار را برای 55 مایل حصار پست فولادی اختصاص داد.
پس از اینکه رئیس جمهور اعلام کرد که لایحه را امضا خواهد کرد، تهدید خود مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری ملی در روز بعد را عملی کرد و او را قادر ساخت تا 3.6 میلیارد دلار برای پروژه های ساختمانی نظامی برای ساخت دیوار اختصاص دهد.
در پاسخ، ائتلافی متشکل از 16 ایالت شکایتی را تنظیم کرد که قدرت ترامپ را برای دور زدن کنگره در مورد این موضوع به چالش کشید.
برخلاف میل کنگره، رئیس جمهور از بهانه یک «بحران» ساختگی مهاجرت غیرقانونی برای اعلام وضعیت اضطراری ملی استفاده کرده و دلارهای فدرال اختصاص داده شده برای ممنوعیت مواد مخدر، ساخت و ساز نظامی و ابتکارات اجرای قانون را به سمت ساخت دیوار در ایالات متحده هدایت می کند. در این دادخواست آمده است: مرز ایالت-مکزیک.
پس از رای گیری مجلس نمایندگان به قطعنامه ای برای لغو اعلام وضعیت اضطراری ملی در اواخر فوریه، سنا نیز در 14 مارس از آن پیروی کرد، زمانی که 12 سناتور جمهوری خواه به یک حزب متحد دموکرات پیوستند تا به این قطعنامه رای دهند. ترامپ روز بعد بلافاصله اولین وتوی ریاست جمهوری خود را صادر کرد و این قطعنامه را “رای مخالف واقعیت” خواند.
در اواخر ژوئیه 2019، دیوان عالی یک تصمیم استیناف را لغو کرد و حکم داد که دولت ترامپ می تواند از پول پنتاگون برای ساخت و ساز در طول دعوای جاری در مورد این موضوع استفاده کند.
سیاست جداسازی مرزها
به عنوان بخشی از تلاشها برای مهر و موم کردن مرز ایالات متحده با مکزیک، دولت ترامپ در سال 2018 سیاست «تحمل صفر» را برای پیگرد قانونی هر کسی که تشخیص داده شود به طور غیرقانونی از مرز عبور کرده است، دنبال کرد.
از آنجایی که کودکان از نظر قانونی اجازه بازداشت با والدین خود را نداشتند، این بدان معنا بود که آنها باید به طور جداگانه نگهداری می شدند زیرا پرونده های خانوادگی از طریق دادگاه های مهاجرت حل می شود.
پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر جدا شدن نزدیک به 2000 کودک از والدین خود در یک دوره شش هفته ای که در ماه مه 2018 به پایان رسید، خشم ایجاد شد و عکس هایی از کودکان نوپا که در قفس گریه می کردند، تشدید شد.
ترامپ ابتدا سرزنش این وضعیت را رد کرد و اصرار داشت که این وضعیت ناشی از تلاشهای پیشینیان و مخالفان سیاسی است. او در توییتی نوشت: «دموکراتها با دستور کار قانونگذاری وحشتناک و بیرحمانه خود، خانوادهها را در مرز متلاشی میکنند.
رئیس جمهور در نهایت از فشار روابط عمومی بد تسلیم شد و در 20 ژوئن فرمان اجرایی را امضا کرد که به وزارت امنیت داخلی دستور داد تا خانواده ها را کنار هم نگه دارد.
او گفت: «من از منظره یا احساس جدایی خانوادهها خوشم نمیآید»، و افزود که «عدم تحمل برای افرادی که به طور غیرقانونی وارد کشور ما میشوند» و کنگره برای یافتن راهحل دائمی برای این مشکل همچنان مهم است. در این بین، DHS اساساً سیستم «گرفتن و رها کردن» را احیا کرد که سیاست تحمل صفر برای ریشهکن کردن آن در حین رسیدگی به تدارکات خانوادههای دوباره جمعآوری شد.
ممنوعیت سفر
پرزیدنت ترامپ یکی از بحث برانگیزترین دستورات اجرایی خود را در 27 ژانویه 2017 امضا کرد و خواستار “بررسی افراطی” شد تا “تروریست های اسلامی رادیکال را از ایالات متحده آمریکا دور نگه دارد.”
فرمان اجرایی رئیس جمهور بلافاصله به اجرا درآمد و پناهجویان و مهاجران از هفت کشور عمدتاً مسلمان که به ایالات متحده سفر می کردند در فرودگاه های ایالات متحده بازداشت شدند.
این فرمان ممنوعیت ورود مهاجران از کشورهای عراق، سوریه، ایران، سودان، لیبی، سومالی و یمن را به مدت حداقل 90 روز، به تعلیق موقت ورود پناهجویان به مدت 120 روز و ممنوعیت ورود پناهجویان سوری به مدت نامحدود اعلام کرد. ترامپ در مصاحبه با شبکه پخش مسیحی همچنین گفت که به پناهجویان مسیحی که برای ورود به ایالات متحده تلاش می کنند اولویت خواهد داد.
ترامپ پس از مواجه شدن با موانع قانونی متعدد، در 6 مارس 2017 فرمان اجرایی بازنگری شده ای را امضا کرد که در آن خواستار ممنوعیت 90 روزه مسافران از شش کشور عمدتا مسلمان از جمله سودان، سوریه، ایران، لیبی، سومالی و یمن شد. عراق که در فرمان اجرایی اولیه گنجانده شده بود از فهرست حذف شد.
مسافرانی از شش کشور فهرست شده که دارای گرین کارت یا ویزای معتبر از زمان امضای سفارش هستند، تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت. همانطور که در دستور اولیه ذکر شده بود، اقلیت های مذهبی از اولویت خاصی برخوردار نیستند و ممنوعیت نامحدود پناهندگان سوری به 120 روز کاهش یافت.
در 15 مارس، درست چند ساعت قبل از اجرای این ممنوعیت تجدیدنظر شده، دریک واتسون، یک قاضی فدرال در هاوایی، در حکمی دستور منع موقت سراسری صادر کرد که بیان میکرد این فرمان اجرایی ثابت نمیکند که این ممنوعیت از مردم محافظت میکند.
کشور از تروریسم و اینکه “با هدف مخالفت با یک مذهب خاص، علیرغم هدف اعلام شده و از نظر مذهبی بی طرف صادر شده است.” ترامپ در یک گردهمایی در نشویل به این حکم پاسخ داد و گفت: «این به نظر بسیاری یک تجاوز قضایی بیسابقه است.»
قاضی تئودور دی. یک بار دیگر تجدید نظر می کند.
با این حال، در 26 ژوئن 2017، ترامپ زمانی که دادگاه عالی اعلام کرد اجازه می دهد ممنوعیت بحث برانگیز برای اتباع خارجی که فاقد “رابطه خیرخواهانه با هر شخص یا نهادی در ایالات متحده” هستند، اجرایی شود، یک پیروزی جزئی به دست آورد. دادگاه موافقت کرد که در ماه اکتبر به استدلال های شفاهی این پرونده رسیدگی کند، اما با توجه به جدول زمانی 90 تا 120 روزه برای انجام بررسی های خود توسط دولت، تصور می شد که پرونده تا آن مرحله به بحث گذاشته می شود.
در 24 سپتامبر 2017، ترامپ اعلامیه جدید ریاست جمهوری را صادر کرد که به طور دائم سفر اکثر شهروندان هفت کشور به ایالات متحده را ممنوع می کند. بیشتر آنها شامل ایران، لیبی، سوریه، یمن، سومالی در فهرست اصلی بودند، در حالی که دستور جدید شامل چاد، کره شمالی و برخی از شهروندان ونزوئلا (برخی از مقامات دولتی و خانوادههای آنها) بود. این ترفند برای آرام کردن منتقدان، که استدلال میکردند این دستور همچنان به شدت نسبت به اسلام تعصب دارد، کمک چندانی نکرد.
آنتونی دی رومرو، مدیر اجرایی، گفت: «این واقعیت که ترامپ کره شمالی را – با تعداد کمی از بازدیدکنندگان به ایالات متحده – و چند مقام دولتی از ونزوئلا اضافه کرده است، این واقعیت واقعی را مبهم نمی کند که دستور دولت همچنان ممنوعیت مسلمانان است. مدیر اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا
در 10 اکتبر، دادگاه عالی یک جلسه استماع برنامه ریزی شده در مورد درخواست تجدید نظر در مورد ممنوعیت اولیه سفر را لغو کرد. در 17 اکتبر، یک روز قبل از اجرایی شدن این فرمان، قاضی واتسون از هاوایی دستوری سراسری مبنی بر مسدود کردن ممنوعیت سفر جدید دولت ترامپ صادر کرد و نوشت که این فرمان «برای مسائل مربوط به اشتراک گذاری «امنیت عمومی» مناسب نیست. و اطلاعات مرتبط با تروریسم که رئیس جمهور شناسایی می کند.»
در 4 دسامبر 2017، دیوان عالی اجازه داد تا نسخه سوم ممنوعیت سفر دولت ترامپ علیرغم چالشهای حقوقی جاری اجرا شود. دستورات دادگاه از دادگاه های تجدیدنظر خواسته بود تا در اسرع وقت تعیین کنند که آیا این ممنوعیت قانونی است یا خیر.
بر اساس این حکم، دولت میتواند محدودیتهای جدید خود را برای سفر از هشت کشور که شش کشور عمدتا مسلمان هستند، به طور کامل اعمال کند. اتباع ایران، لیبی، سوریه، یمن، سومالی، چاد و کره شمالی، همراه با برخی از گروههایی از مردم ونزوئلا، نمیتوانند به طور دائم به ایالات متحده مهاجرت کنند و بسیاری از آنها از کار، تحصیل یا تعطیلات در این کشور منع شدهاند. .
در 26 ژوئن 2018، دیوان عالی کشور ممنوعیت سفر رئیس جمهور را با 5 رأی موافق در برابر 4 رأی تأیید کرد. جان رابرتز، رئیس قاضی، در نامه خود برای اکثریت گفت که ترامپ بدون توجه به اظهارات قبلی خود درباره اسلام،
اختیارات اجرایی برای قضاوت امنیت ملی در حوزه مهاجرت را دارد. قاضی سونیا سوتومایور در یک مخالفت تند گفت که نتیجه برابر است با نتیجه پرونده کورماتسو علیه ایالات متحده، که اجازه بازداشت ژاپنی-آمریکایی ها را در طول جنگ جهانی دوم می دهد.
قانون “هزینه عمومی”.
در آگوست 2019، دولت ترامپ از مقررات جدیدی رونمایی کرد که برای از بین بردن مهاجرانی که به طور بالقوه به کمک دولت نیاز دارند، طراحی شده است.
این سیاست که به عنوان قانون «هزینه عمومی» شناخته میشود، برای افرادی که به Medicaid، کوپن غذا و سایر مزایا وابسته هستند، شرایط را برای مهاجران قانونی که به دنبال اقامت دائم هستند با تمرکز بر عواملی مانند آموزش، دارایی، منابع و وضعیت مالی سختتر میکند.
ترامپ و کره شمالی
سلاح های هسته ای و تحریم های اقتصادی
در اوایل آگوست 2017، کارشناسان اطلاعاتی تایید کردند که کره شمالی با موفقیت یک کلاهک هستهای کوچک را تولید کرده است که در داخل موشکهایش قرار میگیرد و آن را یک قدم به تبدیل شدن به یک قدرت هستهای نزدیکتر میکند.
تقریباً در همان زمان، خبرگزاری دولتی کره شمالی گفت که آنها در حال «بررسی طرح عملیاتی» برای حمله به مناطق اطراف قلمرو ایالات متحده در گوام با موشکهای بالستیک راهبردی برد متوسط تا بلند هستند.
کارشناسان آمریکایی تعداد کلاهک های هسته ای کره شمالی را 60 تخمین زدند و این کشور به زودی می تواند یک موشک بالستیک قاره پیما داشته باشد که بتواند به ایالات متحده برسد. ترامپ در پاسخ گفت که اگر تهدیدها ادامه پیدا کند و ارتش آمریکا «قفل و بار» باشد، با «آتش و خشم» مواجه خواهد شد.
در 15 اوت، رهبر کره، کیم جونگ اون گفت که او “کمی بیشتر رفتار احمقانه و احمقانه یانکی ها را تماشا خواهد کرد”، که ترامپ در توییتی نوشت: “یک تصمیم بسیار عاقلانه و مستدل.” با این حال، در 20 اوت، کره شمالی هشدار داد که ایالات متحده با دنبال کردن مانورهای نظامی با کره جنوبی، در معرض خطر “مرحله غیرقابل کنترل جنگ هسته ای” است.
در 28 اوت، کره شمالی موشکی را بر فراز ژاپن پرتاب کرد. روز بعد، ترامپ گفت: «همه گزینهها روی میز است». در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 19 سپتامبر، ترامپ با تحقیر کیم جونگ اون را “راکتساز” خطاب کرد و گفت که اگر کره شمالی آمریکا یا متحدانش را تهدید کند، ساعاتی پس از رای دادن این گروه به اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی، “کاملا نابود خواهد کرد” کشور.
دو روز بعد، ترامپ تحریم های اقتصادی آمریکا را تشدید کرد. سه روز بعد کره شمالی تهدید کرد که هواپیماهای آمریکایی را حتی اگر در حریم هوایی این کشور نباشند ساقط خواهد کرد و اظهارات ترامپ را «اعلان جنگ» خواند. یک هفته بعد، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه گفت که ایالات متحده و کره شمالی در “ارتباط مستقیم” هستند و به دنبال یک مسیر غیرنظامی به جلو هستند.
در 20 اکتبر، مایک پمپئو، رئیس سیا، هشدار داد که کره شمالی در “گام نهایی” برای حمله به سرزمین اصلی آمریکا با کلاهک های هسته ای است و ایالات متحده باید بر این اساس واکنش نشان دهد. برخی از کارشناسان سیاست خارجی نگران بودند که جنگ بین ایالات متحده و کره شمالی به طور فزاینده ای امکان پذیر باشد.
نشست با کیم جونگ اون
پس از بازی های المپیک زمستانی 2018 در پیونگ چانگ، کره جنوبی، که طی آن کره شمالی وحدت خود را با کشور میزبان نشان داد، مقامات این کشور نیز علاقه خود را برای باز کردن ارتباطات با واشنگتن ابراز کردند. ترامپ از فرصت استفاده کرد و اعلام کرد که مایل است با کیم بنشیند.
در 12 ژوئن 2018، ترامپ و کیم در استراحتگاه منزوی Capella در سنگاپور با یکدیگر ملاقات کردند و اولین دیدار از این نوع بین رئیس جمهور مستقر ایالات متحده و رهبر کره شمالی بود. این دو با مترجمان خود گفتگوهای خصوصی انجام دادند، قبل از اینکه جلسه را به کارمندان ارشد مانند پمپئو (وزیر خارجه کنونی ایالات متحده آمریکا)، جان بولتون مشاور امنیت ملی و جان کلی، رئیس کارکنان کاخ سفید در بر گیرند.
پس از آن، در یک مراسم تلویزیونی، رهبران بیانیه مشترکی را امضا کردند که در آن ترامپ “متعهد به ارائه ضمانت های امنیتی” به کره شمالی شد و کیم نیز “بر تعهد قاطع و تزلزل ناپذیر خود برای خلع سلاح کامل شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای تاکید کرد.” اگرچه مذاکرات آنها گامی اولیه در روند دیپلماتیکی بود که برخی پیشبینی میکردند تکمیل آن ممکن است سالها طول بکشد، رئیسجمهور گفت که معتقد است خلع سلاح اتمی در شبه جزیره “بسیار سریع” آغاز خواهد شد.
ترامپ گفت: ما به آنچه امروز رخ داد بسیار افتخار می کنیم. من فکر می کنم کل روابط ما با کره شمالی و شبه جزیره کره وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به گذشته خواهد داشت.»
در 27 فوریه 2019، این دو مرد برای دومین اجلاس در هتل متروپل در هانوی، ویتنام، ملاقات کردند تا در مورد مراحل بعدی خلع سلاح هسته ای گفتگو کنند. ترامپ خطاب به همتای خود گفت: «من فکر میکنم شما آینده فوقالعادهای با کشورتان خواهید داشت – یک رهبر بزرگ.
با این حال، پس از آنکه کره شمالی بنا به گزارش ها خواستار لغو تحریم ها در ازای برچیدن تاسیسات اصلی هسته ای خود شد، اما نه همه عناصر برنامه تسلیحاتی،، مذاکرات به طور ناگهانی در روز دوم پایان یافت. رئیس جمهور پیش از این که کارها با شرایط خوبی به پایان رسید، گفت: “گاهی اوقات باید پیاده روی کرد.”
در 30 ژوئن 2019، ترامپ اولین رئیس جمهور مستقر ایالات متحده بود که در دیدار با کیم برای گفتگوهای غیررسمی در منطقه غیرنظامی بین دو کشور در شبه جزیره کره، پا به کره شمالی گذاشت. ترامپ بعداً گفت که او و کیم توافق کردهاند که مذاکرهکنندگانی را برای از سرگیری مذاکرات خلع سلاح هستهای در هفتههای آینده تعیین کنند.
ترامپ و روسیه
هک روسیه در انتخابات 2016
در طول انتخابات ریاست جمهوری 2016، ترامپ به شدت این اتهامات را رد کرد که با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه رابطه داشته و به هک ایمیل های DNC مرتبط بوده است.
در ژانویه 2017، یک گزارش اطلاعاتی ایالات متحده تهیه شده توسط سیا، اف بی آی و NSA به این نتیجه رسید که پوتین دستور کارزاری برای تأثیرگذاری بر انتخابات ایالات متحده را داده است. «اهداف روسیه تضعیف ایمان عمومی به روند دموکراتیک ایالات متحده، تحقیر وزیر کلینتون و آسیب رساندن به قدرت انتخابی و ریاست بالقوه او بود. در این گزارش آمده است: ما بیشتر ارزیابی میکنیم که پوتین و دولت روسیه ترجیحات آشکاری برای رئیسجمهور منتخب ترامپ دارند.
پیش از انتشار این گزارش، ترامپ، رئیس جمهور منتخب، مداخله روسیه و ارزیابی جامعه اطلاعاتی را مورد تردید قرار داده بود. ترامپ یک جلسه اطلاعاتی در مورد این موضوع دریافت کرد و در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود به عنوان رئیس جمهور منتخب در 11 ژانویه، مداخله روسیه را تایید کرد.
با این حال، در اظهارات بعدی او دوباره از محکوم کردن روسیه به خاطر چنین فعالیتی امتناع کرد، به ویژه در موارد متعدد گفت که انکار پوتین را باور دارد.
در مارس 2018، دولت ترامپ با اعمال تحریمها علیه 19 روس به دلیل دخالت در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 و حملات سایبری ادعایی، رسماً این اتهامات را پذیرفت. استیون منوچین، وزیر خزانه داری، این اطلاعیه را ارائه کرد و رئیس جمهور در این مورد سکوت کرد.
در ماه جولای، چند روز قبل از دیدار ترامپ با پوتین در فنلاند، راد روزنشتاین، معاون دادستان کل آمریکا، اتهامات بیشتری را علیه 12 افسر اطلاعاتی روسیه متهم به هک کردن DNC و کمپین کلینتون اعلام کرد.
دیدار با پوتین
کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ در 16 ژوئیه 2018 اولین گفتگوی رسمی خود را با پوتین رئیس جمهور روسیه در هلسینکی فنلاند برگزار خواهد کرد.
این دو مرد پس از نشست شدید ترامپ با رهبران ناتو ملاقات کردند و اندکی پس از آن که وزارت دادگستری اعلام کرد 12 عامل روسی را به اتهام دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 متهم کرد.
ترامپ که در یک کنفرانس خبری مشترک برای دو رهبر به موضوع هک انتخابات پرداخته بود، از اشاره انگشت همتای خود خودداری کرد. او گفت: “من فکر می کنم همه ما احمق بوده ایم. فکر می کنم همه ما مقصریم.”
این اظهارات با واکنش تند دولتها مواجه شد و چندین جمهوریخواه سرشناس به همکاران دموکرات خود پیوستند تا بپرسند که چرا رئیسجمهور در کنار پوتین بر سر آژانسهای اطلاعاتی خود قرار گرفته است.
سناتور مککین آن را «یکی از ننگینآورترین عملکردهای یک رئیسجمهور آمریکا به یادگار» خواند و حتی نیوت گینگریچ، متحد ترامپ نیز با کلماتی قوی در توئیتر نوشت: «این جدیترین اشتباه دوران ریاستجمهوری او است و باید فوراً اصلاح شود. “
ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید به دنبال آن بود که خشم را خاموش کند و اصرار داشت که هنگام گفتن این که نمیدانم چرا روسیه باید سرزنش شود اشتباه کرده است و یادآور شد که «در موارد متعددی به یافتههای اطلاعاتی ما اشاره کرده است که روسها تلاش کردهاند در امور ما مداخله کنند. انتخابات، هر چند او دوباره پیشنهاد کرد که احزاب دیگر می توانند مسئول باشند.
در همان زمان، فاش شد که ترامپ به بولتون، مشاور امنیت ملی خود دستور داده بود که پوتین را در پاییز آن سال به کاخ سفید دعوت کند، خبری که دن کوتس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا را غافلگیر کرد. بولتون به زودی فاش کرد که این دعوت را تا پایان تحقیقات بازپرس ویژه درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا به تعویق خواهد انداخت.
تحریم های روسیه
علیرغم پیشنهادهای ترامپ به پوتین، دولت او در فوریه 2019 به دلیل نقض مکرر این توافق توسط قدرت شرقی، معاهده نیروهای هسته ای میان برد با روسیه را تعلیق کرد. این اعلامیه به روسیه 180 روز مهلت داد تا قبل از تکمیل خروج ایالات متحده از این معاهده، از شرایط پیروی کند.
سوریه
در 6 آوریل 2017، ترامپ دستور حمله نظامی به یکی از فرودگاه های دولتی سوریه را صادر کرد که در توییتی مخالفت خود را با آن در زمان ریاست جمهوری اوباما اعلام کرده بود. این حمله در پاسخ به حمله شیمیایی بشار اسد رئیس جمهور سوریه به غیرنظامیان سوری بود که منجر به کشته شدن ده ها مرد، زن و کودک شد.
ناوشکن های نیروی دریایی 59 موشک تاماهاوک را به سمت فرودگاه شعیرات شلیک کردند، جایی که حمله از آنجا آغاز شد. این اولین اقدام نظامی مستقیم ایالات متحده علیه نیروهای ارتش سوریه در طول جنگ داخلی جاری در این کشور بود.
یک سال بعد، شواهدی مبنی بر حمله شیمیایی دیگری به سوریها به دست آمد که دهها نفر در شهر دوما کشته شدند. اگرچه سوریه و متحدش، روسیه، از وضعیت به عنوان یک “فریب” توسط تروریست ها یاد کردند، اما ترامپ آن را نداشت: “روسیه متعهد شده است که تمام موشک هایی که به سوریه شلیک شود را ساقط کند.
روسیه را آماده کنید، زیرا آنها خواهند شد. او در توییتی نوشت: «نباید با حیوانی که با گاز قاتل مردمش را می کشد و از آن لذت می برد شریک باشید!»
متعاقباً ایالات متحده با بریتانیا و فرانسه برای حملات هماهنگ به سوریه در اوایل صبح روز 14 آوریل 2018 متحد شد. این عملیات بزرگتر از عملیات سال قبل، به دو تأسیسات تسلیحات شیمیایی و یک مرکز تحقیقات علمی حمله کرد. پس از آن، رئیس جمهور در توییتر از تلاش های متحدان نظامی خود تشکر کرد و اعلام کرد: “ماموریت انجام شد!”
در دسامبر 2018، ترامپ اعلام کرد که نیروهای نظامی ایالات متحده از سوریه خارج خواهند شد، قبل از اینکه تصمیم خود را تغییر دهد که این تصمیم در درجه اول به نفع اسد و متحد اصلی دولت او، روسیه است.
با این حال، رئیس جمهور در اکتبر سال بعد دوباره مسیر خود را تغییر داد و به نیروهای آمریکایی دستور داد از شمال شرق سوریه خارج شوند تا راه را برای عملیات نظامی ترکیه باز کنند، عملیاتی که می تواند شورشیان کرد مورد حمایت آمریکا را در منطقه تهدید کند.
رئیس جمهور باز هم با واکنش تند منتقدان، در توییتر با این استدلال که زمان خروج از سوریه و اجازه دادن به کشورهای دیگر در منطقه “وضعیت را مشخص کنند”، ادعای خود را مطرح کرد و افزود که اگر ترکیه کاری انجام دهد،
قاطعانه پاسخ خواهد داد. از حد.” مدت کوتاهی پس از آن، او اعلام کرد که تحریمهایی را علیه ترکیه به دلیل حمله نظامی که «غیر نظامیان را به خطر میاندازد و صلح، امنیت و ثبات در منطقه را تهدید میکند» اعمال میکند.
مرگ ابوبکر البغدادی
در اواخر اکتبر 2019، ترامپ اعلام کرد که ابوبکر البغدادی، رهبر داعش، در پی حمله متهورانه کماندوهای آمریکایی در سوریه کشته شده است. به گفته رئیس جمهور، رهبر شبه نظامیان تا انتهای یک تونل زیرزمینی تحت تعقیب قرار گرفت، “در تمام طول راه ناله می کرد، گریه می کرد و فریاد می زد” و سپس جلیقه انتحاری را منفجر کرد.
این اعلامیه در بحبوحه جنجال بر سر خروج نیروها از منطقه منتشر شد و منتقدان به حضور نظامی آمریکا و کمک های اطلاعاتی متحدان کرد به عنوان عواملی اشاره کردند که منجر به موفقیت این ماموریت شد.
جنگ تجاری
در اول مارس 2018، پس از پایان تحقیقات وزارت بازرگانی، ترامپ اعلام کرد که تعرفه های 25 درصدی بر واردات فولاد و 10 درصدی بر آلومینیوم اعمال می کند. او در نهایت معافیتهای موقت را در حالی که به دنبال مذاکره مجدد در مورد معاملات بود، اعطا کرد.
اقدامات او منجر به توافقات جدیدی با کره جنوبی و چندین کشور آمریکای جنوبی برای محدود کردن صادرات فلزات آنها شد. گفتگو با چین، اتحادیه اروپا و کشورهای مرزی متوقف شدند. در اواخر ماه مه، دولت اعلام کرد که با همه تعرفه ها پیش می رود.
این اقدام با واکنش تند اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک مواجه شد که اقدامات تلافی جویانه را اعلام کردند. در حالی که جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، “اقدامات غیرقابل قبول” ترامپ را محکوم کرد و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، ایالات متحده را از گروه 7 منزوی می کند، رئیس جمهور با استقبال سردی در اجلاس G-7 در کبک در ژوئن مواجه شد.
او در نهایت زودتر از موعد نشست را ترک کرد و با اعلام اینکه بیانیهای بین هفت کشور را امضا نمیکند و در توییتر به ترودو شلیک کرد، تیتر خبرها شد. در ماه ژوئیه، ترامپ بار دیگر در اجلاس ناتو در بروکسل، بلژیک، سخنان تندی برای متحدانش بیان کرد، از جمله اتهاماتی مبنی بر اینکه آلمان به دلیل وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه «اسیر» روسیه است و به دنبال آن از ترزا می، نخستوزیر بریتانیا به دلیل رفتارش انتقاد کرد. از برکسیت
در بازگشت به کشور، رئیس جمهور با اعلام اینکه دولت تا سقف 12 میلیارد دلار کمک اضطراری برای کشاورزان ایالات متحده ارائه خواهد کرد، تلاش کرد پیامدهای سیاسی جنگ تجاری پرهزینه را از بین ببرد. تابستان سال بعد، دولت جزئیات بسته کمکی جدید 16 میلیارد دلاری را برای کشاورزان در حال مبارزه فاش کرد.
چین
در آوریل 2018، دولت ترامپ اعلام کرد که تعرفه 25 درصدی را بر بیش از 1000 محصول چینی اضافه می کند تا این کشور را به دلیل اقدامات تجاری خود جریمه کند. او معافیت های موقتی را برای مذاکره برای یک معامله اعطا کرد. در اواخر ماه مه، او مالیات 34 میلیارد دلاری از کالاهای چینی را که در ماه جولای اجرایی شد، ادامه داد.
جنگ تجاری با چین در می 2019 تشدید شد، زمانی که رئیس جمهور اجازه داد تعرفه ها را به 25 درصد بر روی 200 میلیارد دلار کالاهای چینی افزایش دهد. این افزایش زمانی رخ داد که دو کشور در تلاش برای دستیابی به شرایط برای یک توافق تجاری جدید بودند.
ماه بعد، پس از اینکه ترامپ از تهدید تعرفهها برای به دست آوردن اقدامات امنیتی مرزی گسترده از مکزیک استفاده کرد، رئیسجمهور توجه خود را به چین معطوف کرد با این پیشنهاد که در صورت توقف مذاکرات تجاری، 300 میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی مشمول مالیات خواهد شد.
او در اواخر آگوست افزایش 5 درصدی را اعلام کرد و تهدید کرد که تا اکتبر 5 درصد افزایش خواهد یافت، قبل از اینکه موافقت کرد که دومی را به تعویق بیاندازد زیرا او همچنان به تلاش برای یک معامله تجاری فراگیر ادامه می دهد.
در ماه اکتبر، رئیسجمهور درباره «موافقت فاز یک بسیار اساسی» که با چین به دست آمده است سخن گفت و گفت که توافق نهایی در مورد موضوعات مربوط به مالکیت معنوی، خدمات مالی و کشاورزی سه تا پنج هفته طول میکشد.
این قرارداد که در اواسط ژانویه 2020 امضا شد، شامل تعهدات چین برای خرید 200 میلیارد دلار دیگر از محصولات ایالات متحده در دو سال آینده و خودداری از دستکاری ارز و سرقت مالکیت معنوی بود.
تایوان
در ژوئن 2019، ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده بیش از 2 میلیارد دلار تانک و تجهیزات نظامی به تایوان خواهد فروخت که یکی از بزرگترین فروش های این کشور در سال های اخیر است. این اقدام به تنش در روابط چین با ایالات متحده افزود، ایالات متحده بزرگترین تامین کننده تسلیحات به تایوان است که می تواند به جلوگیری از تهاجم احتمالی ارتش چین به تایوان کمک کند.
ایالات متحده به طور رسمی تایوان را به رسمیت نمی شناسد، جزیره ای مستقل که دولت کمونیست چین قصد دارد در صورت لزوم با زور آن را تحت کنترل خود بازگرداند.
با این حال، مقامات آمریکایی تایوان را وزنه تعادلی مهم در برابر چین در منطقه می دانند و نسبت به اقدامات چین در قبال تایوان ابراز نگرانی کرده اند. در سال 2018، به خشم مقامات چینی، پنتاگون دستور داد کشتیهای نیروی دریایی در تنگه تایوان به عنوان نمایش قدرت نظامی حرکت کنند.
اسرائیل و به رسمیت شناختن اورشلیم
در 6 دسامبر 2017، ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده به طور رسمی اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می شناسد و سفارت آمریکا را از محل فعلی خود در تل آویو به آنجا منتقل می کند. این بیانیه چندین دهه سابقه را شکست، که در آن ایالات متحده از جانبداری در درگیری بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها بر سر حقوق ارضی شهر خودداری کرد.
ترامپ در اجرای یکی از وعده های کمپین انتخاباتی خود از این اقدام به عنوان “گامی طولانی مدت برای پیشبرد روند صلح” یاد کرد و خاطرنشان کرد: “احمقانه است اگر فرض کنیم که تکرار همان فرمول اکنون نتیجه متفاوت یا بهتری به همراه داشته باشد.” وی همچنین تاکید کرد که این اقدام با هیچ پیشنهادی برای راه حل دو کشور تداخلی نخواهد داشت.
این اعلامیه توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تمجید شد، اما متحدان آمریکایی فرانسه، بریتانیا و آلمان که آن را مخل روند صلح خواندند، به گرمی مورد استقبال قرار نگرفت.
رهبران کشورهای عمدتا مسلمان عربستان سعودی، ترکیه، اردن، مصر و لبنان همگی این اقدام را محکوم کردند، در حالی که محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین گفت که ایالات متحده دیگر نمی تواند به عنوان میانجی در منطقه در نظر گرفته شود.
در 21 دسامبر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با 128 رأی موافق در برابر 9 رأی موافق خواستار لغو به رسمیت شناختن بیت المقدس از سوی ایالات متحده شد. بریتانیا، فرانسه، آلمان و ژاپن همگی به این قطعنامه رای دادند، اما سایرین مانند استرالیا و کانادا از رای گیری نمادین خودداری کردند.
ترامپ پس از اعزام مایک پنس معاون رئیسجمهور برای کمک به هموار کردن اوضاع با رهبران عرب در خاورمیانه، به دنبال برقراری مجدد روابط با متحدان آمریکایی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، سوئیس، در ژانویه 2018 بود. او از می نخستوزیر بریتانیا تمجید کرد و از دیدار دوستانه با نتانیاهو، اگرچه او همچنین به دلیل امتناع از ملاقات با پنس به تشکیلات خودگردان فلسطین حمله کرد.
دولت ترامپ در نوامبر 2019 با ادامه رویکرد اصلاحشده در روابط با متحد خاورمیانهای خود اعلام کرد که دیگر شهرکسازیهای اسرائیل در کرانه باختری را بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی نمیداند.
چند هفته بعد، رئیس جمهور با امضای یک فرمان اجرایی با هدف سرکوب یهودی ستیزی در پردیس های دانشگاهی، به دنبال تقویت حمایت در میان یهودیان آمریکایی بود.
این دستور عملاً به دولت این امکان را داد که یهودیت را هم به عنوان یک نژاد یا ملیت و مذهب به رسمیت بشناسد و به وزارت آموزش این امکان را داد که از بودجه کالج یا برنامه های آموزشی متهم به اقدامات تبعیض آمیز علیه یهودیان خودداری کند.
در ژانویه 2020، ترامپ پیشنهاد “معامله قرن” خود را برای راه حل دو دولتی فاش کرد. طرح او پیشبینی میکرد که اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل باقی بماند و فلسطینیها پایتخت خود را در بخش شرقی این شهر به دست آورند و این اختیار را برای اسرائیل فراهم کرد تا با الحاق شهرکهای خود در کرانه باختری پیش رود.
این پیشنهاد به سرعت توسط فلسطینی ها رد شد و عباس آن را «سیلی قرن» رد کرد. در سپتامبر 2020، ترامپ ریاست امضای توافقنامههایی را بین اسرائیل، بحرین و امارات متحده عربی برعهده داشت که طی آن دو کشور عربی روابط خود را با اسرائیل عادی کردند.
ایران
در ماه مه 2018، ترامپ به دلیل مخالفتهای متحدان اروپایی، اعلام کرد که ایالات متحده را از توافق هستهای ایران که توسط سلف او تصویب شده بود، خارج میکند و تحریمها را دوباره علیه این کشور خاورمیانه اعمال میکند.
این اعلامیه ابتدا با واکنش ملایم ایران مواجه شد، اما حسن روحانی، رئیسجمهور، در ماه ژوئیه هنگام خطاب به دیپلماتها، سخنان قویتری درباره این موضوع داشت و خاطرنشان کرد که “جنگ با ایران مادر همه جنگها است” و به همتای آمریکایی خود هشدار داد که “با ایران بازی نکند”. دم شیر، زیرا تا ابد پشیمان خواهی شد.»
این ترامپ ظاهراً خشمگین شد و او در توئیتی خطاب به روحانی نوشت: «دیگر هرگز، هرگز ایالات متحده را تهدید نکن وگرنه عواقبی را متحمل خواهی شد که کمتر کسی در طول تاریخ متحمل آن شده است». “ما دیگر کشوری نیستیم که در برابر سخنان جنون آمیز خشونت و مرگ ایستادگی کنیم. مراقب باشید!”
در آوریل 2019، زمانی که دولت ترامپ اعلام کرد دیگر به پنج کشور – چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه – که مجاز به خرید نفت از ایران بودند، معافیت های اقتصادی نمی دهد، تنش ها دوباره افزایش یافت. متعاقباً چندین نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند و ایالات متحده ایران را مسئول این اقدامات وقیحانه دانست.
در ژوئن 2019، ارتش ایران یک پهپاد آمریکایی را بر فراز حریم هوایی مورد مناقشه سرنگون کرد. ترامپ گفت دقایقی با دستور حمله به عنوان تلافی پیش از اعمال تحریم های جدید فاصله دارد.
در اواخر دسامبر، پس از کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی در حمله موشکی به یک پایگاه عراقی، ایالات متحده حملات نظامی را علیه یک شبه نظامی مورد حمایت ایران که مسئول این حمله تلقی می شد انجام داد.
پس از واکنش معترضان با شکستن دیوار بیرونی سفارت آمریکا در عراق، خصومت با کشته شدن سردار قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد امنیتی و اطلاعاتی ایران، در حمله پهپادی با مجوز پرزیدنت ترامپ تشدید شد.
کوبا و محدودیت های سفر
ترامپ برای تحت فشار گذاشتن دولت کمونیستی کوبا برای اصلاح و پایان دادن به حمایت خود از نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، محدودیت های سفر به کوبا را در آوریل 2019 تشدید کرد.
در ژوئن 2019، ترامپ اعلام کرد که وزارت امور خارجه دیگر به کشتیها و هواپیماهای خصوصی یا دولتی اجازه بازدید از کوبا را نخواهد داد. ایالات متحده همچنین دیگر اجازه سفرهای آموزشی «نفر به مردم» را نخواهد داد، که قبلاً ثابت شده بود که یک معافیت مسافرتی محبوب است.
گروه های توریستی ممکن است همچنان بتوانند با اعمال یکی از 11 معافیت سفر دیگر که هنوز مجاز هستند، از این ممنوعیت عبور کنند. در سپتامبر 2020، ترامپ تحریمهای جدیدی را با هدف محدود کردن سفر ایالات متحده به کوبا اعلام کرد.
پرزیدنت اوباما پس از دهه ها تنش زدایی بین این کشورها، محدودیت های سفر به کوبا را کاهش داد و رونق کوتاه مدت سفر به این منطقه را آغاز کرد.
رالی شارلوتزویل
در 12 آگوست 2017، گروهی از ملیگرایان سفیدپوست در شارلوتزویل، ویرجینا، برای اعتراض به برداشتن مجسمه ژنرال کنفدراسیون رابرت ای. مردم طرفدار برداشتن مجسمه احساس می کردند که این مجسمه نمادی است که به طور ضمنی برتری سفیدپوستان را تایید می کند، در حالی که معترضان معتقد بودند که برداشتن آن تلاشی برای پاک کردن تاریخ است.
این تظاهرات، کوکلاکس کلان و نئونازیها، از جمله رهبر سابق KKK، دیوید دوک را به خود جلب کرد، که به خبرنگاران گفت که معترضان «به وعدههای دونالد ترامپ برای پس گرفتن کشورمان عمل خواهند کرد».
هنگامی که معترضان متقابل وارد شدند، تظاهرات با توهین های نژادی، هل دادن و نزاع به خشونت کشیده شد. سپس خودرویی که توسط مردی هدایت میشد که به نظر میرسید اوایل آن روز در حال راهپیمایی در کنار نئونازیها در عکسی از سیانان بود، وارد جمعیت شد و یک ضد معترض 32 ساله را کشت و حداقل 19 نفر دیگر را مجروح کرد.
ترامپ در اظهارات آن روز به طور خاص از ناسیونالیستهای سفیدپوست انتقاد نکرد و «نفرت، تعصب و خشونت بسیاری از طرفها» را مقصر دانست. دو روز بعد، به دنبال انتقادات درباره امتناع وی از محکوم کردن گروههای نفرتانگیز، ترامپ در کاخ سفید سخنرانی کرد. «نژادپرستی شیطانی است.
و کسانی که به نام آن خشونت ایجاد می کنند، جنایتکاران و اراذل و اوباش هستند، از جمله K.K.K.، نئونازی ها، برتری طلبان سفیدپوست و سایر گروه های نفرت انگیز که نسبت به همه چیزهایی که ما به عنوان آمریکایی ها برایمان عزیز هستیم، نفرت دارند.»
با این حال، در همان روز، کوین پلانک، رئیس Under Armour، و کنت سی فریزر، رئیس آمریکایی آفریقایی تبار داروسازی مرک، اعلام کردند که در واکنش به این رویدادها از شورای تولید آمریکایی رئیس جمهور استعفا می دهند.
ترامپ در توییتی نوشت: «اکنون که کن فریزر از مرک فارما از شورای تولید رئیس جمهور استعفا داده است، او زمان بیشتری برای کاهش قیمتهای داروی RIPOFF خواهد داشت!» روز بعد، ترامپ اظهارات اولیه خود را مجدداً تأیید کرد و به خبرنگاران گفت: «فکر میکنم هر دو طرف مقصر هستند.»
در 15 سپتامبر، ترامپ پس از دیدار با سناتور جمهوریخواه تیم اسکات از کارولینای جنوبی، دوباره از اظهارات خود دفاع کرد: «بهخصوص با توجه به ظهور آنتیفا فکر میکنم، اگر به آنچه در آنجا میگذرد نگاه کنید، میدانید که چیزهای زیبایی دارید. افراد بد در طرف مقابل نیز.
و اساساً این همان چیزی است که من گفتم.” (آنتیفا یک جنبش اعتراضی ضد فاشیست است که گاهی از تاکتیک های خشونت آمیز برای دفاع در برابر نئونازی ها و برتری گرایان سفید استفاده می کند.)
ترامپ و اوباما
جنجال “تولد”
از اوایل سال 2011، ترامپ در مورد اعتبار کشور تولد اوباما به رسانه ها ابراز تردید کرد. اوباما برای فرونشاندن اعتراض سرسختانه مادرزادگان، سرانجام در آوریل 2011 گواهی تولد خود را منتشر کرد و تأیید کرد که در ایالات متحده به دنیا آمده است. بدون در نظر گرفتن این موضوع، ترامپ همچنان منتقد سرسخت پرزیدنت اوباما بود – نه تنها در مورد محل تولد، بلکه در مورد سیاست های مختلف او.
در سال 2013، ترامپ در توییتی نوشت که یک مدیر بهداشت ایالت هاوایی که بر اثر آریتمی قلبی در پی سانحه هوایی جان خود را از دست داد، به نوعی با پنهان کردن شناسنامه پرزیدنت اوباما مرتبط بود.
در سال 2016، زمانی که ترامپ شروع به کسب نامزدی خود به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه برای ریاست جمهوری کرد، موضع خود را کاهش داد و به CNN گفت: «من نظریه خودم را در مورد اوباما دارم. روزی کتاب خواهم نوشت.»
ترامپ بعداً در پاییز همان سال، با احساس فشار از سوی مشاوران کمپین انتخاباتی خود برای پایان دادن به تئوری توطئه به عنوان بخشی از استراتژی برای جلب نظر رأی دهندگان اقلیت، بیانیه ای صادر کرد: «باراک اوباما، رئیس جمهور، در ایالات متحده متولد شد.» در همان زمان، او رقیب ریاست جمهوری خود، هیلاری کلینتون، و کمپین انتخاباتی او را نیز به دلیل آغاز جنجال های مربوط به تولد مقصر دانست.
اتهامات استراق سمع
در 4 مارس 2017، ترامپ بدون استناد به شواهد خاصی، مجموعهای از توئیتها را منتشر کرد که در آن اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا، قبل از انتخابات، مقر ستاد انتخاباتی در برج ترامپ را شنود میکرد.
جیمز کومی، رئیس اف بی آی از وزارت دادگستری خواست تا بیانیه ای در رد ادعای ترامپ صادر کند، در حالی که کاخ سفید خواستار تحقیقات کنگره در مورد ادعاهای ترامپ شد.
در 16 مارس 2017، رهبران دو حزبی کمیته اطلاعات سنا گفتند هیچ مدرکی برای حمایت از ادعای رئیس جمهور مبنی بر شنود برج ترامپ وجود ندارد. در 20 مارس 2017، کومی به اتهامات استراق سمع اشاره کرد و گفت که «هیچ اطلاعاتی که از این توییتها پشتیبانی کند ندارد و ما به دقت داخل FBI را بررسی کردهایم».
کومی همچنین تأیید کرد که افبیآی در حال بررسی تلاشهای دولت روسیه برای مداخله در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016، از جمله ارتباط و هماهنگی بین افراد مرتبط با کمپین ترامپ و دولت روسیه و همچنین انجام هرگونه جنایت است.
کومی و ترامپ
در 9 مه 2017، ترامپ به طور ناگهانی کومی را برکنار کرد، کسی که در بحبوحه تحقیقات درباره تبانی مشاوران ترامپ با روسیه برای تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بود یا خیر.
رئیسجمهور گفت که تصمیم خود را بر اساس توصیههای سشنز دادستان کل و راد روزنشتاین معاون دادستان کل آمریکا استوار کرده است، که گفته بودند کومی باید به دلیل رسیدگی به تحقیقات استفاده هیلاری کلینتون از سرور ایمیل خصوصی در زمانی که وزیر امور خارجه بود، برکنار شود.
این اعلامیه موجی از شوک را در سراسر دولت وارد کرد و منتقدان اخراج کومی را با “قتل عام شنبه شب” در سال 1973 مقایسه کردند، زمانی که رئیس جمهور ریچارد نیکسون آرچیبالد کاکس، دادستان ویژه تحقیق درباره رسوایی واترگیت را که در نهایت به استعفای نیکسون انجامید، برکنار کرد.
چارلز شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنا، در یک کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «هر آمریکایی به درستی مشکوک خواهد شد که تصمیم برکناری مدیر کومی بخشی از یک سرپوش گذاشتن بوده است».
ترامپ بعداً به خبرنگاران در کاخ سفید گفت که کومی را «به دلیل اینکه کارش را خوب انجام نمیداد» برکنار کرده است و او در مصاحبهای با انبیسی نیوز به لستر هولت گفت که تصمیم او صرفاً بر اساس توصیههای سشنز و روزنستاین نیست. رئیس جمهور در مصاحبه تلویزیونی به هولت گفت: صرف نظر از توصیه، من قصد داشتم کومی را اخراج کنم.
یک هفته پس از برکناری کومی، زمانی که نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ از کومی خواسته است تا تحقیقات درباره مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی، را متوقف کند، پیامدهای بیشتری رخ داد.
به گزارش نیویورک تایمز، کومی در یادداشتی نوشت که رئیس جمهور در جلسه ای یک روز پس از استعفای فلین به او گفت: “امیدوارم بتوانید راه خود را برای رها کردن این موضوع و رها کردن فلین روشن کنید. او مرد خوبی است. امیدوارم بتوانید این را رها کنید.” کاخ سفید در بیانیه ای این ادعا را رد کرد.
در 8 ژوئن، کومی در برابر کمیته اطلاعات سنا ظاهر شد. او ترامپ را متهم کرد که درباره ماهیت دوره تصدی و برکناری خود به مردم دروغ گفته است و خاطرنشان کرد که او معتقد است برای تأثیرگذاری بر تحقیقات FBI در مورد نفوذ روسیه در انتخابات 2016 اخراج شده است.
تحقیقات مولر از دونالد ترامپ
در 17 می 2017، روزنشتاین معاون دادستان کل، رابرت مولر، دادستان فدرال سابق و مدیر افبیآی را برای انجام تحقیقات در مورد دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 و روابط احتمالی با کمپین ترامپ انتخاب کرد.
در 24 مارس 2019، دو روز پس از اینکه مولر تحقیقات خود را با ارائه گزارشی به دادستان کل بار پایان داد، AG محتوای گزارش را در نامه ای به رهبران کنگره خلاصه کرد. وی نوشت که هیچ مدرکی دال بر تبانی میان ستاد انتخاباتی ترامپ و عوامل روسیه وجود ندارد،
اما به سخنان بازپرس ویژه در مورد اینکه آیا رئیس جمهور مانع اجرای عدالت شده است، اشاره کرد: «در حالی که این گزارش به این نتیجه نمی رسد که رئیس جمهور مرتکب جنایت شده است، اما او را تبرئه نمی کند. ” با این وجود، ترامپ تبرئه کامل را اعلام کرد و این تحقیقات 22 ماهه را به عنوان یک “برداشتن غیرقانونی شکست خورده” تحقیر کرد.
در 30 اکتبر 2018، مولر اولین کیفرخواست تحقیقات خود را اعلام کرد که پل مانافورت، رئیس سابق ستاد انتخاباتی ترامپ و ریک گیتس همکارش را به اتهام کلاهبرداری مالیاتی، پولشویی و نقض لابی خارجی به دام انداخت. در اول دسامبر، فلین به یکی از اتهامات دروغگویی به FBI اعتراف کرد و گفت که با تیم مولر همکاری می کند.
در ژانویه 2018، اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه مولر به دنبال مصاحبه با ترامپ برای پرس و جو در مورد اخراج کومی و فلین از جمله موضوعات دیگر است. رئیس جمهور علناً از این ایده استقبال کرد و گفت که “منتظر آن است.” چند روز بعد، نیویورک تایمز گزارش داد که ترامپ در ژوئن گذشته به دنبال اخراج مولر بوده است، قبل از اینکه مشاور کاخ سفید اعتراض کرد.
در اوایل فوریه، رئیسجمهور به جمهوریخواهان مجلس اجازه داد تا یادداشتی بحثبرانگیز منتشر کنند که خلاصهای از تلاشهای افبیآی برای به دست آوردن حکمی برای استراق سمع، کارتر پیج، دستیار سابق ستاد انتخاباتی ترامپ بود. بر اساس این یادداشت،
افبیآی و وزارت دادگستری بر اطلاعات یک پرونده بدنام تکیه کرده بودند که نویسنده آن از سوی حزب دموکرات مأموریت یافته بود تا خاک ترامپ را کند. دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به این موضوع گفتند که این یادداشت اطلاعات مهمی را حذف کرده است تا به نظر برسد افبیآی نسبت به ترامپ مغرضانه است و در نتیجه دخالت این دفتر در تحقیقات مولر را بیاعتبار میکند.
در ماه آوریل، تایمز فهرستی از چهار ده سوال را به دست آورد و منتشر کرد که مولر امیدوار بود از ترامپ بپرسد، از تماس های رئیس جمهور با مانافورت گرفته تا درک او از نشست ژوئن 2016 در برج ترامپ که توسط پسر ارشدش انجام شد، تا اهداف برخی از آنها. توئیت های او به ممانعت احتمالی در اجرای عدالت مربوط می شود. در نهایت، رئیس جمهور به جای ارائه پاسخ های کتبی، هرگز برای پرسش رو در رو از مولر ننشست.
گزارش مولر در مارس 2019 منتشر شد و هیچ مدرکی دال بر تبانی پیدا نکرد، اما در مورد اینکه آیا رئیسجمهور مانع اجرای عدالت شده یا خیر، سخنی مبهم ارائه کرد. خشم در مورد این گزارش خاموش نشد، به ویژه از آنجایی که نسخه ویرایش شده منتشر شده سؤالات بیشتری را در مورد انسداد و اینکه آیا بار تلاش می کرد رئیس جمهور را در برابر نظارت کنگره محافظت کند، ایجاد کرد.
در ماه مه 2019، پس از اینکه ترامپ از امتیاز اجرایی برای جلوگیری از انتشار گزارش ویرایش نشده استفاده کرد. کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا رای به پیشنهاد دادستان کل به دلیل تحقیر کنگره داد.
ترامپ و استورمی دنیلز
استفانی کلیفورد، ستاره سینمای بزرگسالان، که با نام هنری استورمی دنیلز شناخته میشود، درست قبل از انتخابات 2016 توافقنامهای را امضا کرد تا در مورد رابطه خود با ترامپ سکوت کند.
پس از گزارش وال استریت ژورنال در مورد وضعیت در اوایل سال 2018، حماسه دانیلز بخشی از چرخه اخبار شد و منجر به حضور گسترده ای در برنامه تلویزیونی جیمی کیمل در اواخر شب شد که در آن او در مورد این موضوع دلسرد شد.
در فوریه 2018، مایکل کوهن، وکیل شخصی قدیمی ترامپ، اعتراف کرد که 130000 دلار از جیب خود به دانیلز پرداخت کرده است، اگرچه او نگفت این پرداخت برای چه بوده است. در ماه مارس، دنیلز سکوت خود را در مورد این موضوع شکست و تاکید کرد که توافق عدم افشای اطلاعات نامعتبر است زیرا ترامپ هرگز آن را امضا نکرده است.
اواخر ماه مارس یک مصاحبه 60 دقیقه ای با دانیلز به همراه داشت که در آن او تلاش ادعایی خود با ترامپ و همچنین برخورد در پارکینگ با مردی ناشناس را توصیف کرد که به او هشدار داد که از بحث در مورد این ماجرا در ملاء عام خودداری کند.
این قطعه مدت کوتاهی پس از مصاحبه تلویزیونی با یکی دیگر از معشوقه های ادعایی ترامپ، مدل سابق پلی بوی، کارن مک دوگال، پخش شد که گفت در طول دوران مشترکشان عاشق ترامپ شده است.
رئیس جمهور اولین اظهارات عمومی خود را در مورد این موضوع در فرودگاه ایر فورس وان در اوایل آوریل ایراد کرد و گفت که چیزی در مورد پرداخت به دانیلز نمی داند. وقتی از ترامپ پرسیده شد که چرا کوهن مجبور به پرداخت 130 هزار دلار برای آنچه کاخ سفید ادعاهای نادرست میداند، پاسخ داد: “مایکل وکیل من است و شما باید از مایکل بپرسید.”
بعداً در ماه، مک دوگال با American Media Inc (AMI) به توافق رسید که به او اجازه داد آزادانه در مورد رابطه ادعایی خود با ترامپ صحبت کند. این مدل در سال 2016 قراردادی 150000 دلاری امضا کرده بود که به AMI’s National Enquirer حقوق داستانی انحصاری داد، اگرچه این تبلوید هرگز در این مورد گزارشی نداد.
طبق قرارداد جدید، مکدوگال مجاز بود 150000 دلار را نگه دارد، هرچند که اگر داستان را به یک طرف جدید بفروشد یا مجوز دهد، باید سود آن را تقسیم کند.
اندکی پس از آن، دانیلز شکایتی را برای افترا علیه رئیس جمهور تنظیم کرد، زیرا او طرح ترکیبی مردی را که ظاهراً با او در پارکینگ مواجه شده بود به عنوان یک “کار کلاهبردار” رد کرد. در این شکایت ادعا شده بود که ترامپ بی پروا او را به دروغگویی و نقض قانون متهم کرده است که منجر به خسارت بیش از 75000 دلار شده است.
تحقیق مایکل کوهن
در ژوئیه 2018، مایکل کوهن، وکیل شخصی سابق ترامپ، خود را تحت بازجویی دفتر دادستانی ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک قرار داد. او یک ضبط محرمانه دو ساله از مکالمه با ترامپ در مورد پرداخت ها به AMI برای داستان مک دوگال منتشر کرد که نشان می دهد رئیس جمهور از وضعیتی که به روزهای کاندید بودنش برمی گردد آگاه بوده است.
این موضوع در ماه اوت، زمانی که کوهن توافقی را برای اعتراف به 8 اتهام جنایی پذیرفت، بزرگتر شد، که به گفته او، دو مورد از آنها به تحریک رئیسجمهور برای نقض قوانین مبارزات انتخاباتی و صدور پرداختهای بیصدا انجام شد. وکیل شخصی سابق ترامپ در دسامبر همان سال به سه سال زندان محکوم شد.
در فوریه سال بعد، کوهن در یک جلسه استماع تلویزیونی در مقابل کمیته نظارت مجلس نمایندگان حاضر شد تا به مجموعه ای از تخلفات ترامپ شهادت دهد.
همراه با اصرار بر اینکه رئیس سابقش از ملاقات برج ترامپ با روسها و افشای ایمیلهای DNC توسط ویکی لیکس که هر دو در اواسط سال 2016 ارسال شده بود، از قبل اطلاع داشته است، او چکهایی را به عنوان مدرکی مبنی بر بازپرداخت وجه پرداختی رئیس جمهور به استورمی ارائه کرد. دانیلز
کمیته افتتاحیه
در فوریه 2019، دفتر دادستانی ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک احضاریه ای به کمیته تحلیف ترامپ صادر کرد و به دنبال مجموعه ای از اسناد بود که شامل حساب های بانکی اعضای کمیته و نام اهداکنندگان، فروشندگان و پیمانکاران بود.
این کمیته از تحقیقات درباره مایکل کوهن شکل گرفت. اعتقاد بر این بود که دادستان ها در حال بررسی جنایات مربوط به توطئه برای کلاهبرداری از ایالات متحده، اظهارات نادرست و پولشویی هستند.
اتهامات تجاوز جنسی و تجاوز جنسی
تا ژوئن 2019، در مجموع 16 زن ترامپ را به تجاوز جنسی متهم کرده اند. او همه اتهامات را رد کرده است.
E. Jean Carroll اتهامات تجاوز جنسی
در ژوئن 2019، ای. جین کارول، روزنامه نگار نیویورکی، ترامپ را متهم کرد که در سال 1996 در فروشگاه بزرگ منهتن برگدورف گودمن به او تجاوز کرده است. کارول می گوید که ترامپ هنگام خروج از ساختمان به او نزدیک شد و از او برای خرید هدیه برای یک دوست زن کمک خواست. طبق گزارش کارول، او را به طبقه بالا به بخش لباس زیر برد، و پس از کمی شوخی، او را در اتاق رختکن سنجاق کرد، جوراب شلواری او را پایین کشید و به او تجاوز جنسی کرد.
وقتی حمله ادعایی به پایان رسید، کارول با دوستش، نویسنده لیزا برنباخ، تماس گرفت تا این برخورد را توصیف کند. بیرنباخ به روزنامه نگاران نیویورک تایمز گفت که به کارول گفته است که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است و باید با پلیس تماس بگیرد. چند روز بعد، کارول به دوستش کارول مارتین، مجری تلویزیون، گفت که او به او توصیه کرد که سکوت کند. در نهایت، کارول میگوید که خودش را به خاطر رفتن به رختکن با ترامپ سرزنش کرده است.
کارول هرگز به طور علنی درباره داستان خود صحبت نکرد تا اینکه بیش از دو دهه بعد، زمانی که او تجاوز ادعایی را در کتاب خاطرات خود در سال 2019، به نام «مردان را برای چه نیاز داریم» توصیف کرد؟ گزیده ای قبل از تاریخ انتشار در مقاله ای در مجله نیویورک منتشر شد.
ترامپ در ابتدا گفت که «هرگز» کارول را ملاقات نکرده است. هنگامی که عکسی از دست دادن دو نفر ظاهر شد، او گفت که «نمیداند او کیست» و اتهام او را «تخیلی» خواند که برای فروش کتاب جدیدش طراحی شده است.
جنجال “دسترسی به هالیوود”.
در 7 اکتبر 2016، تنها دو روز قبل از دومین مناظره ریاست جمهوری بین ترامپ و کلینتون، نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری درگیر رسوایی دیگری شد، زمانی که واشنگتن پست ضبطی را در سال 2005 منتشر کرد که در آن او به طرز وحشیانه ای در مورد بوسیدن و دست زدن به زنان و تلاش برای داشتن آن ها توضیح می داد. رابطه جنسی با نانسی اودل، شخصیت تلویزیونی متاهل آن زمان.
ضبط سه دقیقه ای ترامپ را در حال صحبت با بیلی بوش، یکی از مجریان اکسس هالیوود، در حالی که آنها آماده می شدند تا با آریان زوکر، بازیگر سریال تلویزیونی برای بخشی از برنامه ملاقات کنند، ضبط کرد.
ترامپ در فیلم ضبط شده که روی میکروفونی که خاموش نشده بود، گفت: «باید از تیک تاک استفاده کنم، فقط در صورتی که شروع به بوسیدن او کنم. شروع کن به بوسیدن آنها.
مثل آهنربا است. فقط ببوس. من حتی صبر نمی کنم. و وقتی ستاره ای به تو اجازه می دهند این کار را بکنی. تو می توانی هر کاری بکنی.” او همچنین گفت که به دلیل موقعیت مشهورش می تواند زنان را از اندام تناسلی آنها بگیرد.
در پاسخ، ترامپ بیانیهای منتشر کرد و گفت: «این یک شوخی در رختکن بود، یک گفتگوی خصوصی که سالها پیش انجام شد. بیل کلینتون در زمین گلف به من خیلی بدتر گفته است – حتی نزدیک. اگر کسی ناراحت شد عذرخواهی می کنم.»
ترامپ بعداً یک فیلم عذرخواهی در فیس بوک منتشر کرد که در آن گفت: «من هرگز نگفتهام که انسان کاملی هستم و وانمود نکردهام که فردی هستم که نیستم. من کارهایی را گفته ام و انجام داده ام که پشیمان هستم، و سخنانی که امروز در این ویدیوی بیش از یک دهه ای منتشر شد، یکی از آنهاست. هر کسی که مرا می شناسد می داند که این کلمات منعکس کننده شخصیت من نیستند. گفتم، اشتباه کردم و عذرخواهی میکنم.»
واکنش شدید برخی از جمهوری خواهان ارشد، از جمله سناتورهای جان مک کین، کلی آیوت، مایک کراپو، شلی مور کاپیتو و مارتا رابی که از حمایت خود از ترامپ دست کشیدند، بلافاصله بود. بر اساس گزارشها، رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به نمایندگان حزب جمهوریخواه گفته است که با نامزد ریاستجمهوری مبارزه نخواهد کرد یا از آن دفاع نخواهد کرد.
برخی از منتقدان جمهوری خواه از جمله کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز خواستار خروج ترامپ از رقابت شدند. ترامپ سرپیچی کرد و توییت کرد که در رقابت باقی خواهد ماند.
تقریباً همزمان با فاش شدن این ویدیو، زنان زیادی شروع به صحبت علنی در مورد تجربیات گذشته خود با ترامپ کردند و مدعی شدند که او بر اساس ظاهرشان آنها را مورد تجاوز جنسی قرار داده یا آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده است.
تحت فشار قرار دادن اوکراین و شکایت افشاگران
در سپتامبر 2019، واشنگتن پست گزارش داد که ترامپ در اواسط ژوئیه، یک هفته قبل از تماس تلفنی که در آن از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواسته بود درباره هانتر بایدن، پسر بایدن تحقیق کند، دستور داده بود که کمک نظامی به اوکراین را در اواسط ژوئیه متوقف کند.
جو بایدن، نامزد ریاست جمهوری 2020. این موضوع با گزارشهای مربوط به شکایت یک افشاگر از جامعه اطلاعاتی در رابطه با ارتباطات بین ترامپ و اوکراین و ناتوانی مدیر موقت اطلاعات ملی، جوزف مگوایر، در انتقال این شکایت به کنگره مرتبط بود.
ترامپ اعتراف کرد که درباره جو و هانتر بایدن با زلنسکی صحبت کرده است و حتی متن گفتگوی آنها را منتشر کرد، اگرچه او انکار کرد که کمک نظامی را به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن همتای خود برای کندن کثیفی در مورد یک رقیب سیاسی خودداری کرده است. او بعداً ادعای خود مبنی بر اینکه بایدنها باید مورد بازجویی قرار گیرد را تکرار کرد و از دولت چین خواست تا این کار را انجام دهد.
در ماه اکتبر، زمانی که دموکراتهای مجلس تلاش میکردند تا از شهادت افشاگر ناشناس اطمینان حاصل کنند، گزارشهایی از فرد دیگری منتشر شد که از چندین اتهام ذکر شده در شکایت آگاه بود. ویلیام بی تیلور جونیور، سفیر موقت ایالات متحده در اوکراین، به زودی از دستورات وزارت امور خارجه برای به اشتراک گذاشتن خاطرات خود از وقایع با بازرسان و تأیید ادعاهای quid pro quo سرپیچی کرد.
پس از او الکساندر ویندمن، کارشناس ارشد اوکراین در شورای امنیت ملی، تایید کرد که در تماس تلفنی ترامپ و زلنسکی بوده و نگران است که درخواست برای تحقیق درباره بایدن ها روابط ایالات متحده و اوکراین را به خطر بیندازد.
استیضاح و تبرئه
زمانی که تحقیقات بازرس ویژه مولر در مورد ترامپ در مارس 2019 به پایان رسید، برخی از دموکراتها خواستار آغاز روند استیضاح بودند، از جمله کامالا هریس و کوری بوکر، نامزدهای دموکرات ریاست جمهوری سال 2020.
درخواست ها برای استیضاح پس از برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی در مورد گزارش خود در ماه مه 2019 مولر افزایش یافت.
مولر گفت که نمی تواند رئیس جمهور را از ممانعت از اجرای عدالت پاک کند اما از پیگیری استیضاح خودداری کرد و به دموکرات ها واگذار کرد تا تصمیم بگیرند که آیا رفتار ترامپ باید برای جرایم قابل استیضاح بررسی شود یا خیر. با این حال، جری نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان و نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، موافق پیگیری استیضاح نبودند.
در ژوئیه 2019، پس از رای مجلس به محکوم کردن ترامپ به دلیل اظهاراتش در توییتر درباره چهار زن رنگین پوست، آل گرین دموکرات تگزاس قطعنامه ای را برای آغاز روند استیضاح رئیس جمهور ارائه کرد. با توجه به اینکه اکثر همکاران دموکرات او هنوز آماده ی سقوط نیستند، این قطعنامه با 332 رای موافق در برابر 95 رای مخالف شکست خورد.
با گزارش هایی مبنی بر فشار ترامپ به رئیس جمهور اوکراین برای تحقیق درباره جو و هانتر بایدن و تلاش دولت برای پنهان کردن شکایت افشاگر، موج تغییر کرد. پلوسی در 24 سپتامبر 2019 اعلام کرد که مجلس در حال آغاز تحقیقات رسمی برای استیضاح ترامپ است.
در 31 اکتبر، پس از پنج هفته تحقیق و مصاحبه، مجلس نمایندگان با 232 رای موافق در مقابل 196 قطعنامه را تصویب کرد که قوانینی را برای روند استیضاح تعیین می کرد. همه به جز دو دموکرات و تنها مستقل مجلس به این طرح رأی دادند، در حالی که جمهوری خواهان در مخالفت خود به اتفاق آرا بودند.
جلسات استیضاح در 13 نوامبر با شهادت تیلور و یکی دیگر از مقامات وزارت خارجه آغاز شد، زیرا ترامپ مشغول دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود.
هفته بعد، گوردون ساندلند، سفیر ایالات متحده در اتحادیه اروپا، شهادت بیشتری در مورد آنچه که به گفته او مصداق بارز این موضوع بود، ارائه کرد و خاطرنشان کرد که پنس، معاون رئیس جمهور، پمپئو وزیر امور خارجه و سایر مقامات ارشد دولت از ترامپ آگاه بودند. کمپین فشار
در 10 دسامبر 2019، دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند که با دو ماده استیضاح، ترامپ را به سوء استفاده از قدرت و مانع تراشی در کنگره متهم میکنند. هشت روز بعد، مجلس نمایندگان مجدداً تقریباً به طور کامل بر اساس خطوط حزبی به این دو ماده رأی داد و ترامپ را به سومین رئیس جمهور ایالات متحده تبدیل کرد که پس از اندرو جانسون در سال 1868 و بیل کلینتون در سال 1998 استیضاح شد. رئیس جمهور ریچارد نیکسون قبل از استیضاح استعفا داد.
محاکمه سنا به طور رسمی در 21 ژانویه 2020 آغاز شد و هفت مدیر استیضاح دموکرات مجلس نمایندگان در مورد پرونده خود از سوء استفاده های ترامپ علیه دفاع قانونی رئیس جمهور استدلال کردند که همه چیز معتبر است.
اگرچه جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق، به عنوان یک کارت وحشی احتمالی در کمین بود، پس از گزارشهایی مبنی بر اینکه کتاب آینده او شواهد بیشتری را نشان میدهد که ترامپ کمکهای اوکراین را به تحقیقات سیاسی مرتبط میکند، اما وقتی سنا در 31 ژانویه به اجازه دادن به شاهدان اضافی رای داد، حساب او بیربط شد.
حماسه استیضاح در 5 فوریه 2020 به پایان رسید، زمانی که سنا بر اساس خطوط حزبی به تبرئه رئیس جمهور ترامپ از هر دو اتهام رأی داد. میت رامنی، سناتور کنونی یوتا، تنها جمهوری خواه بود که به اتهام سوء استفاده از قدرت به محکومیت رای داد.
ویروس کرونا
ترامپ پس از یک دور پیروزی برای شکست دادن تلاش برای استیضاح، با ظهور ویروس کرونای جدید از چین با چالش جدیدی روبرو شد. کاخ سفید در ابتدا 2.5 میلیارد دلار بودجه اضطراری برای مقابله با شیوع این بیماری درخواست کرد، که بازتابی از اعتقاد رئیس جمهور مبنی بر اینکه تهدید به ویژه وحشتناک نیست، اگرچه قانونگذاران در هر دو طرف پیشنهاد کردند که این رقم بسیار کم است.
در 26 فوریه 2020، همان روزی که شصتمین بیمار شناخته شده کروناویروس در ایالات متحده ثبت شد، ترامپ اعلام کرد که پنس معاون رئیس جمهور پاسخ دولت به بحران بهداشتی را رهبری خواهد کرد. رئیس جمهور گفت: ما برای این امر بسیار بسیار آماده هستیم. خطر برای مردم آمریکا بسیار کم است.»
علیرغم اطمینانهای او، وضعیت در هفتههای آتی به تشدید ادامه داد زیرا سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را یک بیماری همهگیر اعلام کرد و لیگهای بزرگ ورزشی آمریکا فصل خود را به حالت تعلیق درآوردند.
در 13 مارس، یک روز پس از آن که سهام بزرگترین افت روزانه از دوشنبه سیاه 1987 را تجربه کرد، رئیس جمهور اعلام کرد که برای آزاد کردن 50 میلیارد دلار از منابع فدرال برای مبارزه با بحران بهداشت، وضعیت اضطراری ملی اعلام می کند.
در 18 مارس، ترامپ قانون واکنش خانواده ها به ویروس کرونا را لغو کرد، که مرخصی استعلاجی با حقوق برای برخی از کارگران، بودجه برای برنامه های کمک غذایی، افزایش مزایای بیکاری و آزمایش تشخیصی رایگان فراهم می کرد. او در 27 مارس یک لایحه 2 تریلیون دلاری را امضا کرد که یک برنامه 500 میلیارد دلاری وام دولتی را ایجاد کرد و بودجه را هم برای بیمارستان ها و هم برای مالیات دهندگان فردی تخصیص داد.
رئیسجمهور در 14 آوریل، در مواجهه با انتقادها برای مدیریت این وضعیت، اعلام کرد که بودجه سازمان بهداشت جهانی را به دلیل “سوء مدیریت شدید و سرپوش گذاشتن بر شیوع ویروس کرونا” تعلیق میکند.
هفته بعد، او فرمان اجرایی را امضا کرد که صدور گرین کارت را به مدت 60 روز – با معافیت برای کارکنان پزشکی و اعضای خانواده شهروندان ایالات متحده – به منظور محافظت از کارگران آمریکایی در طول همه گیری همه گیر، متوقف کرد.
ترامپ در مواقعی با دکتر آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی (NIAID)، که به دنبال جاهطلبی رئیسجمهور برای بازگشایی هر چه سریعتر کشور بود، درگیر شد. در ماه مه، پس از اینکه فائوچی به سنا گفت که برخی از مدارس آماده استقبال ایمن از دانش آموزان در پاییز نیستند، ترامپ آن تحلیل را به عنوان “پاسخی غیرقابل قبول” محکوم کرد.
در 2 اکتبر 2020، پرزیدنت ترامپ فاش کرد که او و همسرش ملانیا هر دو برای COVID-19 مثبت شده اند. بعداً در همان روز او پس از احساس «خستگی» به گفته پزشکش، به مرکز پزشکی نظامی ملی والتر رید منتقل شد. او در 5 اکتبر بیمارستان را ترک کرد. آزمایش پسر بارون نیز در ابتدا منفی بود، اما هفتهها بعد مشخص شد که تست دوم مثبت شد
دستور اجرایی رسانه های اجتماعی
ترامپ که به دلیل استفاده مکرر از توییتر برای تبلیغ دستور کار خود و حمله به منتقدان شناخته می شود، در ماه می 2020 به دلیل بازنشر ادعاهایی مبنی بر اینکه جو اسکاربرو، مجری سابق MSNBC، یکی از کارکنان را کشته است، مورد انتقاد قرار گرفت.
در همان زمان، رئیسجمهور مجموعهای از توییتها را ارائه کرد که ادعا میکرد رایگیری از طریق پست منجر به تقلب گسترده میشود، که باعث شد توییتر پیوندهای راستیآزمایی را به دو پست خود اضافه کند.
ترامپ پس از متهم کردن پلتفرم رسانههای اجتماعی به تلاش برای سانسور او و “دخالت” در انتخابات 2020، فرمان اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن مقررات جدیدی تحت بند 230 قانون نجابت ارتباطات در سال 1996 (CDA) برای حذف حمایتهای قانونی از مسئولیت و کاهش آنها خواستار شد. بودجه فدرال برای توییتر، فیس بوک و سایر شرکت های فناوری که درگیر سانسور و رفتار سیاسی هستند.
کمپین انتخاب مجدد 2020
در 18 ژوئن 2019، ترامپ مناقصه انتخاب مجدد خود در سال 2020 را با یکی از راهپیمایی های ثبت اختراع خود در مرکز 20000 نفری Amway در اورلاندو، فلوریدا آغاز کرد.
رئیسجمهور همراه با تمجید از سوابق اقتصادیاش، حامیان خود را با حمله به بازپرس ویژه «شکار جادوگر» و دشمنان سیاسیاش به جنون وارد کرد و افزود که شعار جدید او «آمریکا را بزرگ نگه دارید» خواهد بود.
وی گفت: ما به کار خود ادامه می دهیم. ما به مبارزه ادامه می دهیم.
مناظره ریاست جمهوری با بایدن
اولین مناظره ترامپ علیه بایدن، رقیب دموکرات در 29 سپتامبر 2020، عمدتاً به عنوان یک رویداد هرج و مرج مورد انتقاد قرار گرفت و رئیس جمهور بارها در مورد مخالف خود و ناظم مناظره کریس والاس صحبت کرد.
ترامپ فرماندهی گفتوگو درباره چندین موضوع از جمله دفاع از نامزدی قاضی دیوان عالی کشور را در نزدیکی روز انتخابات و موضعگیریاش در قبال نظم و قانون برعهده داشت، اگرچه او همچنین به دلیل محکوم کردن یک گروه افراطی راست افراطی و حملات شخصیاش مورد سرزنش قرار گرفت. در مورد پسر بایدن
مناظره دوم برای 15 اکتبر برنامه ریزی شده بود، اما پس از اینکه ترامپ از انجام مناظره مجازی خودداری کرد، سالن های شهر برای هر دو نامزد به جای آن برنامه ریزی شد.
با بازگشت به مناظره نهایی در 22 اکتبر، با میکروفونها اغلب برای جلوگیری از وقفه، ترامپ محدودتر ویروس کرونا را تحت کنترل نشان داد، از سابقه محیطی و رابطه خود با کیم جونگ اون دفاع کرد و از پیشرفت او در اصلاحات عدالت کیفری دفاع کرد.
رئیسجمهور همچنین به حملات خود به معاملات تجاری خانواده بایدن و شکستهای رقیبش با دولت اوباما ادامه داد و او را “تمام صحبت و بدون اقدام” خواند.
پرنسس دایانا کیست ؟ از تولد تا مرگ
شکست در انتخابات 2020
اگرچه اکثر نظرسنجیهای ملی نشان میدهند که ترامپ در آستانه انتخابات بایدن کاملاً پشت سر بایدن قرار گیرد، اما به نظر میرسد رئیسجمهور با ادعای ادعای ایالت حیاتی فلوریدا و پیشی گرفتن در سایر ایالتهای میدان نبرد، از جایگاه محکمی برخوردار است.
با این حال، رقابت به نفع بایدن آغاز شد، زیرا آرای پستی به تدریج جمع شد و رئیس جمهور را بر آن داشت تا در مورد روند و راه اندازی پرونده های قضایی که برای به چالش کشیدن نتایج در پنسیلوانیا، میشیگان، نوادا و جورجیا طراحی شده بود، انتقاد کند.
در 7 نوامبر 2020، چهار روز پس از روز انتخابات، بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور منتخب پس از پیروزی در پنسیلوانیا معرفی شد و ترامپ اولین رئیسجمهوری بود که پس از جورج اچ. بوش در سال 1992. ترامپ در بیانیه بعدی با اشاره به دعوای حقوقی در حال انجام و در عین حال اشاره کرد که “این انتخابات هنوز به پایان نرسیده است.”
در 14 دسامبر 2020، همه 538 انتخاب کننده در کالج الکترال رای خود را به صندوق انداختند و پیروزی بایدن بر رئیس جمهور ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 را رسمیت بخشید. بایدن 306 رای و ترامپ 232 رای کسب کردند.
رئیس جمهور به دنبال یافتن راه هایی برای تغییر نتیجه انتخابات بود. در 2 ژانویه 2021، او از برد رافنسپرگر، وزیر امور خارجه جورجیا خواست تا نزدیک به 12000 رای لازم برای غلبه بر کسری بایدن را در این ایالت “پیدا کند”.
علاوه بر این، با اعلام چند سناتور وفادار و دهها جمهوریخواه مجلس نمایندگان، طرحهای خود را برای اعتراض در طول تاییدیه کنگره به پیروزی کالج انتخاباتی بایدن در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ اعلام کردند، ترامپ فشار بر پنس، بهعنوان رئیسجمهور سنا، برای رد آرا را تشدید کرد. از ایالت های مورد مناقشه
محاصره کنگره، ممنوعیت توییتر و استیضاح دوم
در 6 ژانویه، رئیس جمهور تظاهراتی برگزار کرد که در آن اعلام کرد که “هرگز تسلیم نخواهد شد” و هواداران را تشویق کرد تا به سمت ساختمان کنگره در نزدیکی راهپیمایی کنند. حامیان بلافاصله به ساختمان کنگره هجوم بردند و با پلیس درگیر شدند و در یک نقطه اتاق سنا را تصرف کردند زیرا قانونگذاران برای امنیت آنها تخلیه شدند.
ترامپ در توئیتی نوشت: «اینها چیزها و وقایعی است که زمانی اتفاق میافتد که یک پیروزی قاطع مقدس در انتخابات بهطور بی تشریفاتی و با شرارت از دست میهن پرستان بزرگی که برای مدت طولانی با آنها بد و ناعادلانه رفتار شده است، دور میشود. این روز را برای همیشه به خاطر بسپار!”
پس از هرج و مرج که منجر به چهار کشته، بیش از 50 بازداشت و اعلام وضعیت اضطراری عمومی توسط شهردار موریل بوزر، واشنگتن دی سی، شهردار واشنگتن دی سی شد، حدود ساعت 6 بعد از ظهر، مجری قانون کنترل مجتمع را پس گرفت. کنگره به زودی دوباره تشکیل شد، جلسه آن پس از نیمه شب ادامه یافت و برخی از اعضا همچنان نگرانی های خود را در مورد نتایج انتخابات ابراز کردند.
درست بعد از ساعت 3:40 بامداد روز 7 ژانویه، پنس، معاون رئیس جمهور به طور رسمی بایدن را برنده انتخابات اعلام کرد. حسابهای کاربری او در شبکههای اجتماعی به دلیل ناآرامیها موقتاً به حالت تعلیق درآمد، ترامپ بلافاصله پس از آن بیانیهای صادر کرد که در آن آمده بود: «اگرچه من کاملاً با نتیجه انتخابات موافق نیستم و واقعیتها من را تأیید میکنند، با این حال یک انتقال منظم در 20 ژانویه رخ خواهد داد. “
در اواخر همان روز، ترامپ ویدئویی را در توییتر خود منتشر کرد که به “حملات فجیع” به ساختمان کنگره پرداخت و همچنین انتخابات را پذیرفت. ما به تازگی انتخابات شدیدی را پشت سر گذاشتهایم و احساسات بالاست.
اما اکنون باید خلق و خوی سرد شود و آرامش دوباره برقرار شود. ما باید کار آمریکا را ادامه دهیم.» او گفت: «اکنون کنگره نتایج را تأیید کرده است. یک دولت جدید در 20 ژانویه آغاز به کار خواهد کرد. تمرکز من اکنون بر اطمینان از انتقال آرام، منظم و بدون درز قدرت است. در این لحظه. خواستار شفا و آشتی است.»
ترامپ بعدا در توییتی اعلام کرد که در مراسم تحلیف بایدن شرکت نخواهد کرد. در 6 ژانویه، حساب توییتر ترامپ به طور موقت به حالت تعلیق درآمد. دو روز بعد، توییتر از ممنوعیت دائمی حساب کاربری او خبر داد و چندین پلتفرم رسانه های اجتماعی دیگر مانند فیس بوک و اینستاگرام نیز از این اقدام پیروی کردند.
در 13 ژانویه، اکثریت مجلس نمایندگان به استیضاح ترامپ برای دومین بار به دلیل «تحریک شورش» رأی دادند و او را به اولین رئیسجمهور تاریخ تبدیل کردند که دو بار استیضاح میشود. در 13 فوریه، با رأی سنا 57 به 43، ترامپ تبرئه شد.
آدرس خداحافظی
در 19 ژانویه 2021، ترامپ ویدئوی خداحافظی خود را در آخرین روز ریاست جمهوری خود منتشر کرد. “چهار سال پیش، من به عنوان تنها خارجی واقعی که تا به حال برنده ریاست جمهوری شده است، به واشنگتن آمدم. من زندگی حرفه ای خود را به عنوان یک سیاستمدار گذرانده بودم، بلکه به عنوان یک سازنده که به افق های باز نگاه می کردم و امکانات بی نهایت را تصور می کردم.
برای ریاست جمهوری نامزد شدم زیرا می دانستم. او در این سخنرانی تقریباً 20 دقیقهای گفت: اجلاسهای جدید و بزرگی برای آمریکا وجود داشت که در انتظار بزرگتر شدن بودند. بنابراین من زندگی قبلی خود را پشت سر گذاشتم و وارد عرصه بسیار سختی شدم، اما با وجود این، عرصه ای با انواع پتانسیل ها، اگر درست انجام شود.
نقل قول ها
گذراندن روزهای سخت چیز شگفت انگیزی است و همه باید آن را امتحان کنند. یک بار.
اطلاعات استنادی
عنوان مقاله: بیوگرافی دونالد ترامپ
نویسنده: ویرایشگران Biography.com و آدرین دونیکا
نام وب سایت: وب سایت Biography.com
آدرس اینترنتی: https://www.biography.com/us-president/donald-trump
تاریخ دسترسی:
ناشر: A&E Television Networks
آخرین به روز رسانی: 31 مارس 2021