صفحه اصلی > رپورتاژ آگهی و علم و فناوری : جت پرینتر و کاربرد در صنایع گوناگون
ads

جت پرینتر و کاربرد در صنایع گوناگون

جت پرینتر

images 1689130259 64ae151315da3

جت پرینتر نوعی چاپگر جوهرافشان هستند که در صنایع مختلف برای چاپ سریع و باکیفیت اطلاعات متغیر کالا مانند تاریخ تولید، تاریخ انقضا، سری ساخت، بارکد و تاریخ بر روی سطوح مختلف و بسته‌بندی کالا استفاده می‌شوند. چاپگرهای جت به دو دسته‌ٔ جت پرینتر دستی یا پرتابل و پرینتر اتوماتیک یا ثابت تقسیم می‌شوند. این پرینترها به‌طورکلی در صنایع غذایی برای برچسب‌زنی روی بسته‌بندی، بطری، شیرینی و شکلات، گوشت، لبنیات، محصولات بهداشتی و دارویی، صنایع خودروسازی برای چاپ بر روی قطعات خودرو ازجمله فیلترهای هوا،روغن و لنت، صنایع لوله‌سازی و تولید انواع لوله‌های پلاستیکی از قبیل پلیکا، پروپیلن و لوله پی‌وی‌سی استفاده می‌شوند. با توجه به سرعت بالا، قابلیت چاپ روی انواع سطوح، ویژگی ضدآب، ساختار ساده و قابلیت پشتیبانی از فرمت‌های مختلف، پرینترهای جت برای چاپگذاری انواع اطلاعات، بسته‌بندی، تولید قطعات، برچسب‌زنی، چاپ عکس و طرح، بارکدگذاری و سایر موارد در خطوط تولید و صنایع مختلف مناسب هستند. در ادامه درمورد این نوع چاپگرها و کاربرد آن در صنایع گوناگون به شکل کامل توضیح داده می‌شود.

images 1689130259 64ae15131cc72

جت پرینتر چیست؟

جت پرینتر یا همان چاپگر جت، دستگاهی است که با استفاده از جوهر اسپری برای چاپ متون و اطلاعات مختلف به‌کار می‌رود. این نوع چاپگرها در فضای صنعتی و تولیدی برای چاپ شماره سریال، بارکد، تاریخ تولید و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. ویژگی اصلی این دستگاه‌ها پوشش دادن تمام سطح محصول و یا قطعهٔ موردنظر با استفاده از تکنولوژی جت پرینت هست. انواع مختلفی از چاپگر جت وجود دارند که به‌صورت دستگاه‌های یک فازی و چاپگر جت لبه گیر تقسیم بندی می‌شوند. چاپگرهای جت در صنایع مختلفی نظیر بسته‌بندی، برق و الکترونیک، فرش‌بافی و نساجی، صنایع پارچه و… کاربرد دارند.

ویژگی‌های چاپگر جت

می‌توان چند ویژگی اصلی چاپگرهای جت را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • سرعت: چاپگرهای جت از سرعت بالایی برخوردارند و این باعث می‌شود به‌صرفه و کارآمد باشند.

  • دقت: چاپگر جت دقت بالایی دارد و موجب می‌شود که نتایج چاپی آن دقیق و بدون خطا باشد.

  • قابلیت چاپ روی انواع مختلف سطوح: عملکرد چاپگر جت باعث می‌شود که بتواند روی اجسام مختلفی مانند فلزات، آهنرباها، برچسب‌ها، پارچه‌ها و شیشه‌ها، بدون محدودیت اطلاعات مختلف را چاپ کند.

  • ضدآب: جت پرینتر صنعتی برای محیط‌های مختلف صنعتی طراحی شده‌است و به همین دلیل هم مهم است که در مقابل رطوبت، آب و دیگر عوامل محیطی مقاوم باشد.

  • ساختار ساده: ساختار استفاده‌شده در چاپگرهای جت بسیار ساده بوده و تعویض و تزریق جوهر اسپری در آن به‌سادگی انجام می‌شود.

  • قابلیت راه‌اندازی و پشتیبانی از فایل‌های مختلف: چت پرینتر صنعتی با قابلیت پشتیبانی از فایل‌های اکسل و CSV و همچنین فایل‌هایی با فرمت TXTطراحی شده‌است و عملکرد مطلوبی در این زمینه دارند.

روش های جهان فرود برای پیچ کردن سنگ نما چگونه است؟
بیشتر بخوانید

ساختار چت پرینتر صنعتی

چاپگر صنعتی دارای ساختار و بخش‌هایی متفاوت است که بسته به نوع دستگاه و شرکت تولیدکننده، این ساختار می‌تواند متفاوت باشد. با این حال بخش‌های اصلی یک چاپگر جت صنعتی عبارتند از:

1. دستگاه کنترل‌کننده: در این قسمت برای مدیریت آماده‌سازی و عملیات چاپ، جریان جوهر و تنظیم دمای دستگاه، تعداد بخش‌های چاپگر و دریچه‌های کنترل چاپگر قرار دارند.

2. سیستم پرینت: در این بخش با استفاده از جت‌ها، بخش خاصی از محصول چاپ می‌شود. سرعت و دقت چاپ بسته به نوع دستگاه چاپ و نوع جت متفاوت است.

3. قلم چاپ (نوک جت): قلم چاپ در انتهای پرینترهای صنعتی قرار می‌گیرد و توسط پرینتر استفاده می‌شود. این قلم‌ها در نسخهٔ رنگی یا سیاه و سفید عرضه می‌شوند.

4. بخش جوهر‌افشان: برای افزایش عمر و کارایی چاپگر جت، باید جوهر به‌صورت مداوم تزریق شود. در این بخش جوهر اسپری‌شده روی یک شیشه یا فلزی نگه‌داری می‌شود.

5. سیستم انتقال: بعضی از دستگاه‌های چاپگر صنعتی دارای سیستم انتقالی هستند. برای حمل‌ونقل محصول به بخش چاپ، تکنولوژی‌های متنوعی به‌کار می‌روند و باعث افزایش سرعت و کیفیت کار می‌شوند.

امروزه قابلیت‌های دستگاه‌های چاپگر جت صنعتی بسیار بیشتر شده و این چاپگرها قادرند بسته‌هایی ایجاد کنند که دارای اطلاعاتی مانند تاریخ تولید، نام محصول، بارکد و… باشند.

images 1689130259 64ae15131f9e8

در صنعت چه استفاده‌هایی از جت پرینتر می‌شود؟

چاپگرهای جت برای چاپ روی انواع مواد شیمیایی، فلزات، بسته‌بندی‌ها، محصولات خوراکی و غیره استفاده می‌شوند. این چاپگرها در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، داروسازی، بسته‌بندی، خودروسازی، الکترونیک و بسسیاری از صنایع دیگر، برای برچسب‌زنی، بسته‌بندی، تولید قطعات، بارکدگذاری، چاپ عکس و طرح و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع جت پرینتر صنعتی

انواع مختلفی از چاپگرهای جت به‌کار می‌روند که معروف‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1. چاپگرهای جت خطی (Continuous Inkjet Printers) ؛

2. چاپگرهای جت جامد (Drop on Demand Printers) ؛

3. چاپگرهای جت الکترواستاتیک (Electrostatic Inkjet Printers) ؛

4. چاپگرهای جت پلیمری (Polymeric Inkjet Printers).

هرکدام از این چاپگرها به‌منظور پوشش نیازهای مشتریان مختلف تولید شده‌اند. به‌طورکلی، انواع جت پرینتر خطی عمدتاً برای چاپ بر روی سطوح مختلف و در سرعت‌های بالا استفاده می‌شوند. این درحالی است که چاپگرهای صنعتی نوع جامد، عمدتاً برای چاپ بر روی سطوح مختلف از قبیل کارتن، پلاستیک و فلزات برای تولید کنترل‌شده رنگی و کدگذاری به‌کار برده می‌شوند.

کاربردهای جت پرینتر در صنایع مختلف

چت پرینتر صنعتی به دلیل قابلیت چاپ روی انواع سطوح با سرعت بالا، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در ادامه برای هریک صنایع، کاربردهای این پرینتر شرح داده می‌شود:

  • در صنعت غذایی، این پرینترها برای برچسب‌زنی روی بسته‌ها، بطری‌ها و کارتن‌های محصولات استفاده می‌شوند. این چا‌پگرها به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و شرایط محیطی، برای چاپ برچسب‌های ضدآب استفاده می‌شوند.

  • در صنعت داروسازی، جت پرینترها جهت چاپ اطلاعات مربوط به دارو بر روی بطری‌ها، قرص‌ها و بسته‌های دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • در صنعت بسته‌بندی، این چاپگرها برای چاپ برچسب‌های محصولات و بسته‌بندی‌ها استفاده می‌شوند.

  • در صنعت خودروسازی، پرینتر جت صنعتی برای چاپ برچسب‌های قطعات خودرو، شاسی ماشین و بطری‌های روغن موتور و… به‌کار برده می‌شوند.

  • در صنعت الکترونیک، این چاپگرها برای چاپ برچسب‌ها و کدگذاری قطعات الکترونیکی مانند مدارهای چاپی و قطعات ترمینالی مورد استفاده می‌گیرند.

  • از دیگر کاربردهای چاپگرهای جت می‌توان به چاپ عکس و طرح، بارکدگذاری، چاپ شماره سریال و تولید قطعات یادشده‌ در صنایع مختلف اشاره کرد.

معرفی وبسایت ال جی نیاز: مرجع تخصصی محصولات برند ال جی
بیشتر بخوانید

7 ویژگی یک چاپگر صنعتی باکیفیت

برای استفاده از چاپگرهای صنعتی، باید به ویژگی‌های مهم آن توجه کرد. در زیر 7 ویژگی مهم چاپگرهای صنعتی ذکر شده‌است که باید قبل از خرید و هنگام کار با آن، در نظر گرفته شوند:

1. سرعت چاپ بالا؛

2. دارا بودن هدی مناسب با عملکرد خوب؛

3. پشتیبانی از زبان فارسی و قابلیت چاپ در فونت‌های مختلف؛

4. مناسب بودن برای چاپ بر روی سطوح ناهموار و غیرصاف؛

5. قابلیت جابه‌جایی و حمل‌ونقل آسان؛

6. مصرف کم جوهر در هر چاپ و متداول بودن جوهر مصرفی؛

7. حجم حافظهٔ داخلی مناسب.

8. پشتیبانی و نگهداری محصول در بلند مدت

9. کیفیت چاپ بر روی سطح مورد نظر و خوانایی در تمامی حروف و اعداد

جمع‌بندی

در این مطلب درمورد چاپگر صنعتی و کاربردهای آن توضیح داده شد. دانستیم که دستگاه‌های چاپ جت پرینتر صنعتی در اکثر کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و محیط‌های تولیدی به‌کار گرفته می‌شوند. این دستگاه‌ها برای درج اطلاعات موردنیاز بر روی محصولات و خطوط تولید به‌کار می‌روند. این اطلاعات عبارتند از: تاریخ تولید و انقضا، قیمت مصرف‌کننده، شماره سری محصول، آرم و لوگو، بارکد و…

استفاده از این دستگاه‌ها علاوه‌بر فراهم ساختن اطلاعات موردنیاز برای مصرف‌کنندگان، به ثبت اطلاعات مربوط به خطوط تولید نیز کمک می‌کند. همچنین تولیدکنندگان از این دستگاه‌ها به‌منظور جلوگیری از کپی و تقلب محصول نیز استفاده می‌کنند و اعتبار برند شما را بالاتر خواهند برد.

نویسنده و منتقد سینما شاعر و رمان نویس حدود 15 سال تجربه نوشتن داستان کوتاه , کارگردانی و دستیار کارگردانی. و مدیر مجموعه بامدادی ها.

دیدگاهتان را بنویسید

یک + 17 =