نام انگلیسی: Savages
نام فارسی: انیمیشن وحشیها
محصول: ۲۰۲۴ – سوئیس، فرانسه، بلژیک
ژانر: انیمیشن کودکانه
امتیاز: ۱.۵ از ۴
سارا
«کریا» دختر کوچک ۱۱سالهای است که با پدرش در جزیرهی بورنئو در جنوب شرقی آسیا زندگی میکنند. پدرش برای شرکت جنگلهای سبز کار میکند که قرار است بعد از قطع کردن درختان، مزرعه بسازند. اما بومیان این منطقه تلاش میکنند در برابر این شرکت بایستند و اجازه ندهند طبیعت بکر و زیبایاشان که هم خانهی آنهاست و هم غذاشان نابود شود. در این میان کریا که سالهاست در شهر زندگی میکند و با خانوادهاش یعنی بومیان نیست فرصت پیدا میکند ریشههای خود را بهتر بشناسد.
«کلود باراس» پیش از ساخت اولین انیمیشن بلند خود در سال ۲۰۱۶ سالهای بسیاری را با ساخت انواع انیمیشنهای کوتاه استاپموشن برای کسب تجربه از سر گذراند.
او در سال ۲۰۲۴ دومین روایت بلند استاپموشن خود را با نام انیمیشن وحشیها هم ساخت تا نشان دهد که چه میزان به این سبک از انیمیشنسازی اعتقاد و ایمان دارد. او در این انیمیشن سعی کرده برای مخاطب کودک خود روایتی از طبیعت و زیباییها و شگفتیهای آن را بیان کند و او را بار دیگر با طبیعت آشتی دهد.
آقای باراس در آرامشی کامل نیمهی اول انیمیشن وحشیها را برای شناخت جنگلی که اتفاقات در آن رخ میدهد قرار داده است و به کودکان قهرمان داستان خود اجازه میدهد در این جنگل به گشتوگذار و کسب تجربه بپردازند و مخاطب کودک دور از این محیط را هم با خود همراه کنند. از آبهای تازهای که از رودها و آبشارها سرازیر میشوند، تا غارهایی که پشت این آبشارها قرار دارند.
از حیوانات خطرناکی که برای بقای خود دیگر حیوانات را شکار میکنند تا انسانهایی که با شکار حیوانات و احترام به جنگل آن را حفظ میکنند. از وحشیهایی واقعیای که درواقع انسانهای شهریای هستند که میخواهند با کشتن حیوانات جنگل و قطع درختان برای خود کاری دست و پاکنند و بومیانی که با طبیعت دچار آمیختگی و همپیمانی شدهاند.
آقای باراس تا نیمههای روایت انیمیشن وحشیها بهخوبی توانسته مخاطب را با خود همراه کند و اجازه دهد این عروسکهای جذاب و چشمدرشت بهعنوان کاراکترهایی زنده از زندگی و طبیعت حرف بزنند.
اما در نیمهی دوم انیمیشن وحشیها مانند بسیاری دیگر از روایتهای اینچنینی سانتیمانتال زرد وارد مسیر داستان میشود و همهچیز را از مسیر اصلیاش منحرف میکند. دختر نوجوانی که از ناکجاآباد است با انجام یک استوری در شبکهی مجازی خود جهان را متوجه اتفاقات این منطقه میکند تا افرادی که قصد نابودی جنگل را داشتند از ترس این توجه و استقامت بومیان از آنجا فرار کنند.
به همین سادگی همهچیز ختمبهخیر میشود و جنگل از نابودی در امان میماند. اتفاقی که هرگز به این راحتی رخ نمیدهد و جز ساخت یک روایت جعلی چیزی در برابر مخاطب کودکاش قرار نمیدهد.
اما باید به آقای باراس با آن عروسکهای جذاب و وقت بسیاری که برای ساخت روایتاش قرار داده گفت؛ همانقدر که وقت برای ساخت تصاویرش قرار میدهد باید برای انتخاب روایتاش هم وقت بگذارد، زیرا که این تصاویر زیبا در کنار روایتهای منطقی و کامل معنایی ژرفتر پیدا میکنند.