صفحه اصلی > معرفی سریال : نقد و بررسی 11 فصل سریال وایکینگ دد | The Walking Dead
ads

نقد و بررسی 11 فصل سریال وایکینگ دد | The Walking Dead

سریال وایکینگ دد

فهرست مطالب

مقدمه

اگه از طرفدارای ژانر وحشت و آخرالزمانی باشی، حتماً اسم سریال مردگان متحرک (The Walking Dead) به گوشت خورده. این سریال که خیلی‌ها اون رو با نام سریال وایکینگ دد می‌شناسن، یه پدیده تو دنیای تلویزیون بود که تونست میلیون‌ها نفر رو پای خودش بشونه. از اولین پخشش تو سال ۲۰۱۰ تا پایانش تو ۲۰۲۲، این سریال با ۱۱ فصل پر از هیجان، ترس و احساسات، داستانی رو روایت کرد که هم قلب‌مون رو به تپش انداخت و هم گاهی حسابی اعصاب‌مون رو خورد کرد.

توی این پست بلاگ قراره یه سفر عمیق به دنیای زامبی‌ها و بازمانده‌ها داشته باشیم و هر ۱۱ فصل رو زیر ذره‌بین بذاریم. از اوج‌هایی که نفس‌مون رو بند آورد تا افت‌هایی که باعث شد بعضی‌ها ازش دل بکنن. پس با من همراه شو تا ببینیم چی این سریال رو این‌قدر خاص کرد!

من خودم پنج سالی هست که تو دنیای محتوا کار می‌کنم و همیشه عاشق تحلیل سریال‌های بزرگ مثل این بودم. اینجا نه‌تنها معرفی کاملی از سریال وایکینگ دد داریم، بلکه نقدش هم می‌کنیم تا ببینیم واقعاً ارزش وقت گذاشتن داره یا نه. آماده‌ای؟ بزن بریم!

سریال وایکینگ دد

معرفی سریال مردگان متحرک

سریال مردگان متحرک یا همون سریال وایکینگ دد که تو ایران بیشتر با این اسم شناخته می‌شه، بر اساس کمیک‌بوکی به همین نام از رابرت کرکمن ساخته شده. این سریال که کارش رو از شبکه AMC شروع کرد، داستان یه آخرالزمان زامبی‌محوره که توش یه کلانتر به اسم ریک گرایمز (با بازی اندرو لینکلن) از کما بیدار می‌شه و می‌بینه دنیا دیگه اون چیزی که یادش میاد نیست. زامبی‌ها یا همون “واکرها” همه‌جا رو گرفتن و ریک باید خانواده‌ش رو پیدا کنه و تو این دنیای بی‌رحم زنده بمونه.

آیا به فیلم و سریال های زامبیی علاقمند هستید؟ فیلم ارتش مردگان

از همون فصل اول، سریال وایکینگ دد با کارگردانی قوی و شخصیت‌پردازی عمیق خودش رو به‌عنوان یه اثر متفاوت نشون داد. این فقط یه سریال ترسناک نبود؛ بلکه داستانی درباره بقا، روابط انسانی و انتخاب‌های سخت تو موقعیت‌های غیرممکن بود. ۱۱ فصل و ۱۷۷ قسمت، این سریال تونست یه فرنچایز بزرگ بسازه که شامل اسپین‌آف‌هایی مثل “سریال ترس از مردگان متحرک” و “جهان فراتر” هم می‌شه. حالا بیایم یه نگاه دقیق‌تر به هر فصل بندازیم و ببینیم این سفر طولانی چه بالا و پایین‌هایی داشت.

نقد و بررسی سریال ترس از مردگان متحرک:سفری از 2015 تا 2023
بیشتر بخوانید

تحلیل عمیق هر ۱۱ فصل

فصل‌های ابتدایی (۱ تا ۴): شروع طوفانی سریال وایکینگ دد

فصل اول سریال وایکینگ دد با فقط ۶ قسمت، مثل یه بمب تو دنیای سریال‌ها ترکید. داستان ریک که تو بیمارستان از کما بیدار می‌شه و با یه دنیای پر از زامبی روبه‌رو می‌شه، حسابی ما رو میخکوب کرد. کارگردانی فرانک دارابونت و بازی اندرو لینکلن، این فصل رو به یه شاهکار تبدیل کرد. اینجا هنوز زامبی‌ها ترسناک بودن و هر لحظه منتظر یه اتفاق غیرمنتظره بودیم.

فصل دوم کمی سرعتش رو کم کرد و بیشتر روی روابط بین شخصیت‌ها تو مزرعه هرشل تمرکز کرد. درگیری ریک و شین (جان برنتال) نقطه اوج این فصل بود و مرگ شین حسابی احساسات‌مون رو به بازی گرفت. فصل سوم با معرفی زندان و گاورنر (دیوید موریسی) یه جون تازه به داستان داد.

اینجا دیگه فقط زامبی‌ها تهدید نبودن؛ آدما هم به همون اندازه خطرناک شدن. فصل چهارم هم با فروپاشی زندان و پراکندگی گروه، یه پایان تلخ و هیجان‌انگیز به این دوره داد. این ۴ فصل، به نظرم بهترین دوره سریال وایکینگ دد بودن که هم داستان قوی داشت و هم شخصیت‌پردازی عمیق.

فصل‌های میانی (۵ تا ۸): فراز و نشیب‌های داستان

فصل پنجم با پیدا کردن الکساندریا و تلاش برای سازگاری با یه زندگی “عادی” شروع شد. اینجا سریال وایکینگ دد یه تغییر مسیر داد و بیشتر روی درگیری‌های انسانی تمرکز کرد. مرگ بث (امیلی کینی) و ورود گروه گرگ‌ها، این فصل رو پر از لحظه‌های تلخ و شیرین کرد. فصل ششم با معرفی نیگان (جفری دین مورگان) و مرگ گلن و آبراهام، یه شوک بزرگ به طرفدارا وارد کرد. خیلی‌ها از خشونت بیش از حد این فصل انتقاد کردن، ولی نمی‌شه منکر شد که نیگان یه شخصیت منفی فوق‌العاده به سریال اضافه کرد.

آیا دوست دارید بیشتر درمورد اسپین اف های واکینگ دد بدانید؟ نقد و معرفی سریال مردگان متحرک: آنهایی که زنده‌اند؛ اسپین‌آفی که ارزش دیدن داره

فصل هفتم و هشتم اما یه افت بزرگ بود. جنگ تمام‌عیار با ناجی‌ها کش‌دار شد و خیلی‌ها حس کردن داستان داره بی‌هدف پیش می‌ره. مرگ کارل (چندلر ریگز) تو فصل هشتم هم مثل یه ضربه نهایی بود که خیلی از طرفدارای قدیمی رو ناامید کرد. این دوره از سریال وایکینگ دد نشون داد که گاهی زیادی طولانی کردن یه داستان، می‌تونه به ضررش تموم شه.

مینی سریال The White Lotus | مینی سریال نیلوفر سفید
بیشتر بخوانید

فصل‌های نهایی (۹ تا ۱۱): تلاش برای پایان‌بندی

فصل نهم با رفتن ریک و ورود آنجلا کنگ به‌عنوان شورانر، یه نفس تازه به سریال وایکینگ دد داد. معرفی نجواکنندگان (Whisperers) و شخصیت آلفا (سامانتا مورتون) داستان رو جذاب‌تر کرد.

سریال وایکینگ دد

این فصل سعی کرد به ریشه‌های خودش برگرده و روی بقا و اتحاد تمرکز کنه. فصل دهم هم با درگیری با نجواکنندگان و رشد شخصیت‌هایی مثل نیگان و دریل (نورمن ریداس)، یه پیشرفت نسبی داشت.

فصل یازدهم، فصل آخر، با ۲۴ قسمت طولانی‌ترین فصل سریال بود. اینجا با معرفی کامن‌ولث و تلاش برای جمع کردن خطوط داستانی، سریال به آخر خط رسید. پایان‌بندی شاید برای همه راضی‌کننده نبود، ولی تلاش کرد یه حس امید به بازمانده‌ها بده. این سه فصل نشون دادن که سریال وایکینگ دد هنوز پتانسیل داشت، ولی خستگی طولانی بودنش هم حس می‌شد.

شخصیت‌ها و تأثیرشان در سریال وایکینگ دد

یکی از نقاط قوت بزرگ سریال وایکینگ دد شخصیت‌هاش بودن. ریک گرایمز یه رهبر پیچیده بود که انتخاب‌های سختش همیشه بحث‌برانگیز بود. دریل دیکسون از یه یاغی تنها به قلب گروه تبدیل شد و نیگان با کاریزمایش، حتی بعد از جنایاتش، طرفدار پیدا کرد. کارول (ملیسا مک‌براید) هم از یه قربانی به یه جنگجوی بی‌رحم تغییر کرد که نشون‌دهنده عمق شخصیت‌پردازی تو این سریاله.

آیا دوست دارید بیشتر درمورد اسپین اف های واکینگ دد بدانید؟ نقدها و نمرات سریال The Walking Dead: Daryl Dixon

البته مرگ‌های زیاد و گاهی بی‌منطق (مثل گلن یا کارل) یه نقطه ضعف بود. این شخصیت‌ها نه‌تنها داستان رو پیش بردن، بلکه به سریال وایکینگ دد یه هویت احساسی دادن که تا آخر همراه‌مون بود.

نقد کوتاه سریال وایکینگ دد

سریال وایکینگ دد یه سفر پر فراز و نشیب بود. نقاط قوتش تو داستان‌گویی قوی فصل‌های اول، شخصیت‌های به‌یادموندنی و خلق یه دنیای آخرالزمانی باورپذیر بود. اما نمی‌شه از ضعف‌هاش هم چشم‌پوشی کرد: کش‌دار شدن داستان تو فصل‌های میانی، مرگ‌های غیرضروری و یه پایان‌بندی که برای خیلی‌ها کامل نبود. به نظرم این سریال می‌تونست با ۸ فصل جمع بشه و تأثیر قوی‌تری بذاره، ولی باز هم نمی‌شه منکر شد که تو ژانر خودش یه اثر ماندگاره.

جمع‌بندی

سریال مردگان متحرک یا همون سریال وایکینگ دد با همه خوبی‌ها و بدی‌هاش، یه تجربه منحصربه‌فرد تو دنیای سریالهاست. از شروع طوفانی‌ش تو فصل اول تا پایان پرامیدش تو فصل یازدهم، این سریال تونست ما رو با خودش به یه دنیای پر از ترس و امید ببره. اگه دنبال یه داستان عمیق و پر از احساسات هستی، قطعاً ارزش دیدن داره، ولی باید آماده باشی که بعضی جاها صبرت رو امتحان می‌کنه.

سریال شکارچی ذهن: نگاهی عمیق به تاریکی ذهن انسان
بیشتر بخوانید

حالا نوبت توئه! نظرت درباره سریال وایکینگ دد چیه؟ کدوم فصل رو بیشتر دوست داشتی؟ یا شاید از یه شخصیت خاص بدت اومده؟ تو بخش کامنت‌ها برام بنویس و بگو چی فکر می‌کنی. منتظر حرفاتم!

سوالات متداول درباره سریال وایکینگ دد

سریال وایکینگ دد

  1. سریال وایکینگ دد چند فصل داره؟
    ۱۱ فصل که از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ پخش شد.
  2. شخصیت اصلی سریال کیه؟
    ریک گرایمز، با بازی اندرو لینکلن، تا فصل نهم نقش اصلی بود.
  3. چرا بهش می‌گن وایکینگ دد؟
    این یه اشتباه رایج تو ایرانه؛ اسم اصلیش “The Walking Dead” به معنی مردگان متحرکه.
  4. بهترین فصل سریال کدومه؟
    به نظر خیلی‌ها فصل ۴ بهترینه، ولی سلیقه‌ها متفاوته.
  5. آیا ریک تو فصل آخر برمی‌گرده؟
    نه، ولی تو اسپین‌آف‌ها حضور داره.
  6. چرا کارل مرد؟
    تصمیم سازنده‌ها بود که داستان رو تغییر بده، ولی خیلی‌ها خوششون نیومد.
  7. نجواکنندگان کی‌ان؟
    یه گروه تو فصل ۹ که از پوست زامبی‌ها برای مخفی شدن استفاده می‌کنن.
  8. سریال تموم شده؟
    آره، فصل ۱۱ پایان سریال اصلی بود.
  9. اسپین‌آف‌ها ارزش دیدن دارن؟
    بستگی به سلیقه‌ت داره، ولی “دریل دیکسون” خیلی طرفدار داره.
  10. چرا سریال افت کرد؟
    کش‌دار شدن داستان و مرگ‌های غیرمنتظره بعضی شخصیت‌ها باعث نارضایتی شد.

لیست بازیگران اصلی هر ۱۱ فصل

  • اندرو لینکلن (ریک گرایمز) – فصل ۱ تا ۹
  • نورمن ریداس (دریل دیکسون) – فصل ۱ تا ۱۱
  • ملیسا مک‌براید (کارول پلیتر) – فصل ۱ تا ۱۱
  • جان برنتال (شین والش) – فصل ۱ تا ۲
  • سارا وین کالیز (لوری گرایمز) – فصل ۱ تا ۳
  • چندلر ریگز (کارل گرایمز) – فصل ۱ تا ۸
  • استیون ین (گلن ری) – فصل ۱ تا ۷
  • لورن کوهان (مگی گرین) – فصل ۲ تا ۱۱ (با وقفه)
  • دیوید موریسی (گاورنر) – فصل ۳ تا ۴
  • مایکل کادلیتز (آبراهام فورد) – فصل ۴ تا ۷
  • جفری دین مورگان (نیگان) – فصل ۶ تا ۱۱
  • سامانتا مورتون (آلفا) – فصل ۹ تا ۱۰

دیدگاهتان را بنویسید

یک × دو =