صفحه اصلی > معرفی سریال : سریال طلسم شدگان Disenchantment: آیا ارزش دیدن داره؟
ads

سریال طلسم شدگان Disenchantment: آیا ارزش دیدن داره؟

سریال طلسم شدگان

فهرست مطالب

معرفی و نقد و بررسی کامل سریال طلسم شدگان (Disenchantment)

اگر از طرفداران انیمیشن‌های بزرگسالانه با طنز خاص و دنیای فانتزی هستید، احتمالاً اسم سریال طلسم شدگان به گوش‌تون خورده. این انیمیشن که توسط مت گرینیگ، خالق آثار معروفی مثل «سیمپسون‌ها» و «فیوچراما» ساخته شده، از سال ۲۰۱۸ روی پلتفرم نتفلیکس پخش شد و خیلی زود تونست توجه مخاطب‌ها رو به خودش جلب کنه.

سریال طلسم شدگان

توی این پست بلاگ قراره یه سفر کامل به دنیای سریال طلسم شدگان داشته باشیم؛ از معرفی و شخصیت‌ها گرفته تا نقد و بررسی نقاط قوت و ضعفش. هدفم اینه که با زبون ساده و خودمونی، همه‌چیز رو براتون باز کنم تا هم طرفدارای قدیمی لذت ببرن و هم کسایی که هنوز این سریال رو ندیدن، مشتاق بشن که برن سراغش.

معرفی سریال طلسم شدگان

سریال طلسم شدگان یه انیمیشن کمدی-فانتزیه که توی دنیای خیالی قرون وسطی جریان داره. این سریال که به اسم اصلی «Disenchantment» شناخته می‌شه، اولین بار توی آگوست ۲۰۱۸ از نتفلیکس پخش شد و تا الان پنج فصلش (در مجموع ۵۰ قسمت) منتشر شده.

خالق این اثر، مت گرینیگ، با تجربه ساخت انیمیشن‌های موفقی مثل «سیمپسون‌ها»، این بار سراغ یه داستان متفاوت رفته که هم طنز خاص خودش رو داره و هم یه دنیای جادویی پر از ماجرا.

داستان سریال طلسم شدگان توی سرزمین دریم‌لند اتفاق می‌افته و حول زندگی پرنسس تیابینی (که همه بهش می‌گن «بین»)، یه دختر سرکش و الکلی، می‌چرخه. بین با دو تا دوست عجیبش، یعنی الفو (یه الف سبز و ساده‌دل) و لوسی (یه شیطان کوچیک و شیطون)، توی ماجراهای مختلفی گیر می‌افته که هم خنده‌داره و هم پر از پیچ و خم. این سریال با ترکیب طنز بزرگسالانه و عناصر فانتزی، تونسته مخاطب‌های زیادی رو جذب کنه و به یکی از آثار برجسته نتفلیکس تبدیل بشه.

جهان فانتزی دریم‌لند و شخصیت‌ها

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های سریال طلسم شدگان، دنیای عجیب و غریب دریم‌لنده. این سرزمین پر از موجودات جادویی مثل اژدها، جادوگرها، شوالیه‌ها و حتی یه سری موجودات عجیب‌تره که فقط توی تخیل مت گرینیگ پیدا می‌شن. دریم‌لند یه جورایی قرون وسطای فانتزیه که همه‌چیز توش به هم ریخته‌ست؛ از پادشاهی که بیشتر به فکر خودش و زنای جدیدشه تا مردمش، تا مردمی که انگار همیشه توی بدبختی غرقن.

تحلیل جامع سریال کانتیننتال: از نیویورک دهه 70 تا هتل افسانه‌ای
بیشتر بخوانید

شخصیت اصلی، یعنی بین، یه پرنسس معمولی نیست. اون برخلاف کلیشه‌های پرنسس‌های دیزنی، نه دنبال شاهزاده رو رویاهاشه و نه خیلی به قواعد پادشاهی اهمیت می‌ده. بین عاشق ماجراجوییه و بیشتر وقتش رو توی میخونه‌ها می‌گذرونه.

کنارش، الفو یه موجود ساده و مهربونه که از دنیای الف‌ها فرار کرده و دنبال زندگی واقعی‌تره. لوسی هم که شیطان شخصی بینه، همیشه سعی می‌کنه اونو به سمت کارهای شیطانی بکشونه، ولی بیشتر وقتا نتیجه برعکس می‌شه. این سه‌تا با هم یه تیم بامزه و دوست‌داشتنی درست کردن که قلب سریال طلسم شدگان رو تشکیل می‌دن.

شخصیت‌های فرعی هم توی این سریال کم اهمیت نیستن. مثلاً پادشاه زاگ، پدر بین، که یه مرد خودخواه و گاهی خنده‌داره، یا ملکه داگمار، مادر بین، که توی فصل‌های بعدی نقشش پررنگ‌تر می‌شه و رازهای زیادی رو برملا می‌کنه. این تنوع توی شخصیت‌ها باعث شده که دریم‌لند حس زنده بودن داشته باشه و هر قسمت یه ماجرای تازه رو جلوی چشم‌مون بیاره.

داستان و روایت سریال طلسم شدگان

داستان سریال طلسم شدگان از همون قسمت اول با یه ماجراجویی شروع می‌شه. بین که از زندگی توی قصر خسته شده، تصمیم می‌گیره با الفو و لوسی فرار کنه و دنبال چیزی باشه که به زندگیش معنا بده.

توی هر فصل، یه خط داستانی اصلی داریم که با یه سری ماجراهای فرعی قاطی می‌شه. مثلاً توی فصل اول، بیشتر با شخصیت‌ها و دنیای دریم‌لند آشنا می‌شیم، ولی از فصل دوم به بعد، رازهای خانوادگی بین و اتفاقات عجیب دریم‌لند پررنگ‌تر می‌شن.

یکی از نکات جالب سریال طلسم شدگان اینه که برخلاف خیلی از انیمیشن‌ها، یه خط داستانی پیوسته داره. هر فصل به فصل قبلی وصل می‌شه و کم‌کم یه پازل بزرگ‌تر رو نشون می‌ده.

مثلاً توی فصل سوم، برگشت مادر بین و نقشه‌های پشت پرده‌ای که براش کشیده شده، داستان رو به جاهای هیجان‌انگیزی می‌بره. این روایت پیوسته باعث می‌شه که مخاطب بخواد قسمت بعدی رو هم ببینه و بفهمه آخر خط چی می‌شه.

البته گاهی این پیچیدگی‌ها باعث می‌شه که داستان یه کم شلوغ بشه. بعضی قسمت‌ها پر از اتفاقات ریز و درشت هستن که ممکنه مخاطب رو گیج کنه، ولی در کل، سریال طلسم شدگان تونسته تعادل خوبی بین طنز و درام برقرار کنه و یه تجربه متفاوت بهمون بده.

نقد و معرفی سریال مردگان متحرک: آنهایی که زنده‌اند؛ اسپین‌آفی که ارزش دیدن داره
بیشتر بخوانید

سبک طنز و تأثیرات مت گرینیگ

اگه «سیمپسون‌ها» یا «فیوچراما» رو دیده باشید، حتماً با سبک طنز مت گرینیگ آشنایید. سریال طلسم شدگان هم از این قاعده مستثنی نیست. طنزش ترکیبی از شوخی‌های بزرگسالانه، موقعیت‌های عجیب و غریب و گاهی هم یه جور طعنه به جامعه و فرهنگ امروزیه. مثلاً توی یه قسمت، پادشاه زاگ سعی می‌کنه با جادو مشکلاتش رو حل کنه، ولی آخرش همه‌چیز بدتر می‌شه؛ یه جورایی انگار داره به تصمیم‌های احمقانه آدمای امروزی کنایه می‌زنه.

سریال طلسم شدگان

این طنز توی سریال طلسم شدگان گاهی خیلی تیز و برنده‌ست و گاهی هم ساده و بامزه. لوسی، با اون دیالوگ‌های شیطانی و بامزه‌اش، معمولاً ستاره طنز سریال می‌شه. ولی چیزی که این سریال رو خاص می‌کنه، اینه که طنزش فقط برای خندیدن نیست؛ گاهی یه لایه عمیق‌تر داره که باعث می‌شه به فکر فرو برید.

تأثیر مت گرینیگ توی هر فریم از سریال طلسم شدگان حس می‌شه. از طراحی شخصیت‌ها گرفته تا دیالوگ‌ها، انگار یه امضای مشخص داره که طرفدارای قدیمی‌ش سریع می‌فهمن. این امضا باعث شده که سریال حس آشنایی داشته باشه، ولی در عین حال با دنیای فانتزیش، یه تجربه تازه بهمون بده.

جلوه‌های بصری و انیمیشن

از نظر بصری، سریال طلسم شدگان یه جورایی همون حال و هوای آثار قبلی مت گرینیگ رو داره، ولی با یه لمس فانتزی‌تر. طراحی شخصیت‌ها ساده‌ست، ولی پر از جزئیات بامزه که به دنیای دریم‌لند عمق می‌ده. مثلاً لباس‌های قرون وسطایی، قلعه‌ها و حتی موجودات عجیب، همشون با دقت طراحی شدن و حس زنده بودن به سریال می‌دن.

انیمیشن توی سریال طلسم شدگان خیلی پیچیده نیست، ولی همین سادگی بهش جذابیت خاصی داده. رنگ‌ها شاد و پرجنب‌وجوش هستن و هر صحنه انگار یه نقاشی متحرکه. توی فصل‌های بعدی، کیفیت انیمیشن بهتر هم می‌شه و می‌تونید ببینید که تیم سازنده چطور داره روی جزئیات بیشتر کار می‌کنه.

موسیقی سریال هم یه نکته مثبت دیگه‌ست. آهنگسازش، مارک مادرزبا، تونسته با ملودی‌های فانتزی و گاهی غم‌انگیز، حس و حال هر صحنه رو بهتر منتقل کنه. این ترکیب بصری و صوتی باعث شده که سریال طلسم شدگان یه تجربه کامل باشه که هم چشم رو راضی می‌کنه و هم گوش رو.

سریال اوزارک
بیشتر بخوانید

نقد کوتاه سریال طلسم شدگان

سریال طلسم شدگان یه اثر خوش‌ساخته که هم طرفدارای طنز بزرگسالانه رو راضی می‌کنه و هم کسایی که دنبال یه داستان فانتزی متفاوتن. نقاط قوتش توی شخصیت‌پردازی قوی، طنز بامزه و دنیای خلاقانه‌شه. بین، الفو و لوسی یه تیم سه‌نفره عالی هستن که هر کدوم یه جورایی مکمل بقیه‌ان و باعث می‌شن داستان همیشه جذاب بمونه.

ولی خب، بی‌انصافی نیست اگه بگیم سریال یه سری ضعف هم داره. گاهی ریتم داستان کند می‌شه و بعضی قسمت‌ها انگار فقط برای پر کردن وقتن. خط داستانی هم توی فصل‌های آخر یه کم شلوغ می‌شه و ممکنه دنبال کردنش سخت بشه. با این حال، این ضعف‌ها اون‌قدر بزرگ نیستن که لذت دیدن سریال طلسم شدگان رو کم کنن.

جمع‌بندی

در کل، سریال طلسم شدگان یه انیمیشن بامزه و خلاقانه‌ست که ارزش وقت گذاشتن رو داره. اگه از طنز مت گرینیگ خوشتون میاد یا دنبال یه دنیای فانتزی با شخصیت‌های دوست‌داشتنی هستید، این سریال می‌تونه انتخاب خوبی باشه. پنج فصلش پر از ماجراهای خنده‌دار و گاهی احساسیه که تا آخر شما رو همراه خودش نگه می‌داره.

حالا نوبت شماست! نظرتون درباره سریال طلسم شدگان چیه؟ کدوم شخصیتش رو بیشتر دوست دارید؟ یا اگه هنوز ندیدید، فکر می‌کنید ازش خوشتون بیاد؟ توی کامنت‌ها برامون بنویسید و بگید چی فکر می‌کنید. منتظر خوندن نظراتتون هستم!

سریال طلسم شدگان

۱۰ سوال متداول درباره سریال طلسم شدگان

  1. سریال طلسم شدگان چند فصل داره؟
    تا الان پنج فصل داره که هر فصل ۱۰ قسمته و در مجموع ۵۰ قسمت شده.
  2. سازنده سریال طلسم شدگان کیه؟
    مت گرینیگ، خالق «سیمپسون‌ها» و «فیوچراما»، این سریال رو ساخته.
  3. داستان سریال طلسم شدگان درباره چیه؟
    داستان درباره پرنسس بینه که با دو دوستش، الفو و لوسی، توی سرزمین دریم‌لند ماجراهای مختلفی رو تجربه می‌کنه.
  4. سریال طلسم شدگان برای چه سنی مناسبه؟
    به خاطر طنز بزرگسالانه و بعضی موضوعاتش، بیشتر برای بزرگسالا مناسبه.
  5. شخصیت اصلی سریال طلسم شدگان کیه؟
    پرنسس تیابینی یا همون «بین» شخصیت اصلیه.
  6. سریال طلسم شدگان دوبله فارسی داره؟
    بله، نسخه دوبله فارسیش توی ایران منتشر شده و می‌تونید پیداش کنید.
  7. فصل آخر سریال طلسم شدگان کی پخش شد؟
    فصل پنجم و آخرش توی سپتامبر ۲۰۲۳ پخش شد.
  8. سریال طلسم شدگان شبیه چه سریال‌های دیگه‌ایه؟
    از نظر طنز و سبک، به «سیمپسون‌ها» و «فیوچراما» شبیهه.
  9. چرا اسم سریال طلسم شدگان رو گذاشتن Disenchantment؟
    «Disenchantment» به معنی «افسون‌زدایی» یا «رهایی از طلسم»ه و به حال و هوای دنیای سریال اشاره داره.
  10. آیا سریال طلسم شدگان فصل ششم داره؟
    تا الان خبری از فصل ششم نیست و به نظر میاد داستانش تموم شده.
نقد سریال خانه اژدها | سریال House of the Dragon
بیشتر بخوانید

لیست بهترین سریال‌های مشابه

  • سیمپسون‌ها (The Simpsons) – طنز بزرگسالانه و خانوادگی از مت گرینیگ.
  • فیوچراما (Futurama) – انیمیشن علمی-تخیلی با طنز خاص.
  • ریک و مورتی (Rick and Morty) – کمدی علمی-تخیلی با ماجراهای عجیب.
  • بوجک هورسمن (BoJack Horseman) – انیمیشن بزرگسالانه با طنز تلخ.
  • ماجراجویی‌های سابرینا (Chilling Adventures of Sabrina) – سریال فانتزی با حال و هوای جادویی.

دیدگاهتان را بنویسید

10 + نوزده =