فهرست مطالب
معرفی سریال فلش
سریال فلش یه سریال ابرقهرمانی آمریکاییه که توسط گرگ برلانتی، اندرو کریسبرگ و جف جانز ساخته شده و بر اساس شخصیت بری آلن از کامیکهای دیسی خلق شده.
این سریال، اسپینآفی از سریال Arrow محسوب میشه و در دنیای مشترک اروورس (Arrowverse) جریان داره. داستان از جایی شروع میشه که بری آلن، یه محقق صحنه جرم معمولی، بعد از برخورد با صاعقه و مواد شیمیایی، قدرت سرعت فوقالعادهای به دست میآره و تبدیل به سریعترین مرد دنیا میشه. حالا بری باید از این قدرت برای مبارزه با تبهکارها و محافظت از شهرش، سنترال سیتی، استفاده کنه.
سریال فلش با بازی گرانت گاستین در نقش بری آلن، از همون ابتدا با ترکیب اکشن، درام خانوادگی و روابط عاشقانه تونست مخاطبهای زیادی رو جذب کنه. این سریال تا سال ۲۰۲۳ در ۹ فصل و ۱۸۴ قسمت پخش شد و جوایز مختلفی مثل جایزه برگزیده مردم رو به دست آورد. اگر دنبال سریالی هستید که هم هیجانانگیز باشه و هم پر از احساسات انسانی، سریال فلش قطعاً ارزش یه امتحان رو داره.
بررسی فصلهای سریال فلش
فصلهای اول تا سوم: شروع قدرتمند
فصل اول سریال فلش مثل یه انفجار شروع شد. داستان معرفی بری آلن و تبدیل شدنش به فلش، همراه با رمز و راز قتل مادرش، حسابی مخاطب رو میخکوب کرد. ضدقهرمان اصلی فصل اول، یعنی هریسون ولز/ابارد ثاون، یکی از بهترین ویلنهای کل سریال بود. ترکیب جلوههای ویژه، داستانسرایی جذاب و روابط دوستداشتنی بین شخصیتها (مثل دوستی بری و سیسکو) باعث شد فصل اول امتیاز بالایی از منتقدها بگیره.
فصل دوم با معرفی زوم، یه ویلن سریع دیگه، و مفهوم مولتیورس (جهانهای موازی) هیجان رو چند برابر کرد. اینجا بود که سریال فلش نشون داد میتونه از کلیشههای ابرقهرمانی فاصله بگیره و داستانهای عمیقتری تعریف کنه.
فصل سوم اما یه کم بحثبرانگیز شد. داستان ساویتار و تلاش بری برای نجات آیریس حسابی احساساتی بود، ولی بعضی از طرفدارا معتقد بودن که سریال داره بیش از حد روی درام عاشقانه تمرکز میکنه. با این حال، کراساوورهای اروورس (مثل رویداد “تهاجم!”) و معرفی شخصیتهای جدید مثل کید فلش، این فصل رو همچنان تماشایی نگه داشت. به نظر من، این سه فصل مثل یه سهگانه قدرتمند عمل کردن که پایههای محکمی برای سریال فلش ساختن.
فصلهای چهارم تا ششم: فراز و نشیب
فصل چهارم سریال فلش سعی کرد بعد از فضای تاریک فصل سوم، یه کم طنز و روشنایی به داستان اضافه کنه. ضدقهرمان این فصل، دیوایزر (متفکر)، یه تغییر جالب نسبت به ویلنهای سریع قبلی بود. داستانهای خانوادگی، مثل رابطه بری و آیریس بهعنوان یه زوج تازهازدواجکرده، حس گرمی به سریال داد.
اما بعضی از اپیزودهای پرکننده (Filler) باعث شد حس کنیم سریال گاهی از ریتم میافته. فصل پنجم با معرفی نورا، دختر بری و آیریس از آینده، و ویلن سیکادا، یه فضای تازه به سریال آورد، ولی باز هم انتقادهایی به خاطر کش دادن داستانها مطرح شد.
فصل ششم، با رویداد بزرگ “بحران در زمینهای بینهایت”، یکی از جاهطلبانهترین فصلهای سریال فلش بود. این کراساوور کل اروورس رو تکان داد و دنیای سریال رو برای همیشه تغییر داد.
ویلنهایی مثل بلادوورک و معرفی خط داستانی میرور مونارک هم جذاب بودن، ولی متأسفانه همهگیری کرونا باعث شد تولید این فصل نصفهنیمه بمونه و پایانبندیاش یه کم عجلهای به نظر بیاد. در کل، این سه فصل نشون دادن که سریال فلش هنوز میتونه غافلگیرکننده باشه، حتی اگه گاهی از اوجش فاصله بگیره.
فصلهای هفتم تا نهم: چالشهای جدید
فصل هفتم سریال فلش با یه شروع عجیب همراه بود. به خاطر تأخیرهای ناشی از کرونا، سریال سعی کرد با معرفی نیروهای جدید (مثل نیروی سرعت مصنوعی) و ویلنهایی مثل گاداسپید داستان رو تازه نگه داره. اما خیلی از طرفدارا احساس کردن که سریال داره از فرمول تکراری “ویلن هفته” بیش از حد استفاده میکنه. فصل هشتم با بازگشت ابارد ثاون و کراساوور “آرماگدون” یه کم حال و هوای تازهای به سریال داد، ولی نمیتونیم انکار کنیم که خستگی داستانسرایی در این مقطع حس میشد.
فصل نهم، که آخرین فصل سریال فلش بود، تلاش کرد با جمعبندی داستانهای بری و دوستانش یه پایان احساسی و رضایتبخش ارائه بده. بازگشت شخصیتهای قدیمی و حل معماهای باقیمونده، مثل سرنوشت خانواده آلن، حس نوستالژی خوبی به طرفدارا داد. اما پایانبندی کلی سریال برای بعضیها اونقدر که انتظار داشتن حماسی نبود. به هر حال، ۹ سال دویدن برای سریعترین مرد دنیا کار سادهای نیست، و سریال فلش تونست با یه میراث قابلاحترام به خط پایان برسه.
تمها و پیامهای سریال
یکی از دلایلی که سریال فلش اینقدر محبوب شد، تمهای عمیق و انسانی اونه. این سریال فقط درباره دویدن و مشتزدن به ویلنها نیست؛ درباره خانواده، عشق، فداکاری و امید به آیندهست. بری آلن، بهعنوان قهرمان، همیشه سعی میکنه حتی توی تاریکترین لحظات، راهی برای نجات همه پیدا کنه. رابطهاش با آیریس، جو وست و تیم استار لبز نشون میده که حتی ابرقهرمانها هم به حمایت عزیزانشون نیاز دارن.
مفهوم مولتیورس هم یکی از نقاط قوت سریال فلشه. این ایده که انتخابهای ما میتونن دنیاهای مختلفی خلق کنن، به سریال عمق فلسفی جالبی داده. علاوه بر این، سریال فلش بارها به موضوع عدالت و مبارزه با فساد پرداخته و نشون داده که قهرمان واقعی کسیه که حتی توی بدترین شرایط، ارزشهاش رو حفظ میکنه. این پیامها باعث شدن که سریال فلش فراتر از یه سریال ابرقهرمانی معمولی باشه.
نقد کوتاه
سریال فلش با شروع قدرتمندش تونست استاندارد جدیدی برای سریالهای ابرقهرمانی شبکه CW تعریف کنه. فصلهای اولیه با داستانسرایی منسجم، ویلنهای بهیادموندنی و جلوههای ویژه قابلقبول (با توجه به بودجه سریال) حسابی درخشیدن.
اما نمیشه انکار کرد که سریال توی فصلهای بعدی گاهی به دام تکرار افتاد. استفاده بیش از حد از فرمول “تهدید جدید، مبارزه، پیروزی” و اپیزودهای پرکننده باعث شد بعضی از طرفدارا احساس کنن سریال داره از نفس میافته. با این حال، بازی قوی بازیگرا (مخصوصاً گرانت گاستین و تام کاوانا)، کراساوورهای هیجانانگیز و تمرکز روی روابط انسانی، سریال رو سرپا نگه داشت.
از نظر فنی، جلوههای ویژه سریال فلش برای یه سریال تلویزیونی قابلتحسینه، ولی گاهی اوقات مصنوعی به نظر میرسن (مثل بعضی از صحنههای دویدن بری). موسیقی متن هم، بهخصوص تم اصلی سریال، حس حماسی خوبی به داستان میده. در مجموع، اگر عاشق داستانهای ابرقهرمانی با چاشنی درام و طنز هستید، سریال فلش یه انتخاب عالیه، اما باید آماده باشید که توی مسیر ۹ فصل، چندتا دستانداز هم هست.
بهترین سریالهای مشابه سریال فلش
اگر از سریال فلش خوشتون اومده، این سریالهای ابرقهرمانی هم میتونن حسابی سرگرمتون کنن:
- Arrow: داستان الیور کویین، کماندار سبز، که سریال فلش از دلش دراومد.
- Supergirl: ماجراهای کارا دنورز، دختر فولادین، با حال و هوای hopeful.
- Legends of Tomorrow: یه تیم ابرقهرمانی عجیبوغریب که توی زمان سفر میکنن.
- Smallville: داستان جوانی کلارک کنت قبل از تبدیل شدن به سوپرمن.
- The Boys: یه نگاه تاریک و طنزآمیز به دنیای ابرقهرمانها.
بازیگران اصلی سریال فلش
اینجا لیست بازیگران کلیدی سریال فلش رو براتون آوردم که نقشهای اصلی رو ایفا کردن:
- گرانت گاستین: بری آلن / فلش
- کندیس پتن: آیریس وست-آلن
- کارلوس والدس: سیسکو رامون / وایب
- دانیل پانابیکر: کیتلین اسنو / کیلر فراست
- تام کاوانا: هریسون ولز / ابارد ثاون
- جسی ال. مارتین: جو وست
سوالات متداول درباره سریال فلش
۱. سریال فلش چند فصل داره؟
سریال فلش در مجموع ۹ فصل داره که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ پخش شد.
۲. آیا برای تماشای سریال فلش باید Arrow رو دیده باشم؟
نه لزوماً، ولی چون سریال فلش اسپینآف Arrow هست، تماشای Arrow میتونه به درک بهتر دنیای اروورس کمک کنه.
۳. بهترین فصل سریال فلش کدومه؟
فصل اول به خاطر داستان منسجم و معرفی جذاب شخصیتها معمولاً بهعنوان بهترین فصل شناخته میشه.
۴. آیا سریال فلش برای بچهها مناسبه؟
سریال فلش برای مخاطبهای بالای ۱۳ سال مناسبه، چون بعضی صحنههای خشونتآمیز و موضوعات احساسی داره.
۵. ویلنهای اصلی سریال فلش کیان؟
از مهمترین ویلنها میشه به ابارد ثاون، زوم، ساویتار، دیوایزر و بلادوورک اشاره کرد.
۶. سریال فلش روی چه شبکهای پخش شد؟
سریال فلش از شبکه CW پخش شد.
۷. آیا سریال فلش تموم شده؟
بله، سریال فلش با فصل نهم در سال ۲۰۲۳ به پایان رسید.
۸. مولتیورس در سریال فلش چیه؟
مولتیورس به جهانهای موازی اشاره داره که توی سریال فلش معرفی میشن و شخصیتها بینشون سفر میکنن.
۹. چرا سریال فلش اینقدر محبوبه؟
ترکیب اکشن، داستانهای احساسی، شخصیتهای دوستداشتنی و کراساوورهای هیجانانگیز باعث محبوبیتش شده.
۱۰. آیا سریال فلش ادامه پیدا میکنه؟
خیر، سریال فلش با فصل نهم به پایان رسید و برنامهای برای ادامهاش اعلام نشده.
جمعبندی
سریال فلش با ۹ فصل پرماجرا، یکی از مهمترین سریالهای ابرقهرمانی دهه گذشته بود. از شروع طوفانی فصل اول تا پایان احساسی فصل نهم، این سریال تونست با داستانهای پرهیجان، شخصیتهای بهیادموندنی و پیامهای انسانی، جایگاه ویژهای توی قلب طرفدارا پیدا کنه. هرچند توی مسیرش چندتا لغزش داشت (مثل اپیزودهای پرکننده و تکرار بعضی فرمولها)، اما در مجموع، سریال فلش یه تجربه سرگرمکننده و احساسیه که ارزش وقت گذاشتن رو داره.
حالا نوبت شماست! نظرتون درباره سریال فلش چیه؟ کدوم فصل یا شخصیت رو بیشتر دوست داشتید؟ توی کامنتها برامون بنویسید و بگید چه چیزی این سریال رو برای شما خاص کرده. منتظر نظراتتون هستیم!