بهمنظور اجرای ایمن سنگ نما و ممانعت از ریزش آنها در گذر زمان، شیوه پیچ و رولپلاک نما بهعنوان بهترین روش اجرایی شناخته میشود. بهرهگیری از روش پیچ سنگ نما، از آن جهت حائز اهمیت است که سنگهای دیواره نما، بهخوبی به سطح سیمانی زیرین خواهند چسبید. طی روش پیچ و رولپلاک نما، حفرههای کوچکی روی این سنگها برای ورود و اتصال پیچها به سطح سیمانی نمای بنا، ایجاد میشود.
البته بهیاد داشته باشید که برای استفاده از این قطعات، بایستی از انواع روشهای اجرا نظیر معلق شدن از دو طناب ایمنی، داربست و کلایمر بهره گرفته شود. مجموعا پیمانکاران همواره باید روشی را برگزینند که علاوهبر تامین ایمنی مناسب و کمخرج بودن، سرعت کار را نیز افزایش دهد.
نحوه انجام پیچ و رولپلاک نما
برای انجام پیچ و رولپلاک نما، در شروع کار توسط دریلهای مخصوص، روی سنگ و سطح سیمانی نما حفرههایی ایجاد میشود. در ادامه، این قطعات درون سوراخها قرار میگیرند. سپس با بهرهگیری از چکشهای خاص نماکاری، روی رولپلاکها ضربههایی زده میشود تا کاملا در جای خود فیکس شوند. برای اطمینان از فیکس شدن کامل پیچ و رولپلاک نمای ساختمان در حفرهها، دریل پیچ سفتکن بهکار گرفته میشود. زیباسازی نماها نیز امر مهمی است؛ بدین منظور سنگکاران پس از پیچ کردن نما، روی حفرههای ایجاد شده را با لایه نازکی از بتونه ضدآب و همرنگ با سنگ میپوشانند.
انواع روش اجرای پیچ و رولپلاک نما
جهت اجرای پیچ و رولپلاک نمای ساختمان، از روشهای متعددی بهره گرفته میشود. 3 شیوه اصلی در این زمینه، عبارت است از:
-
اجرا به روش داربست
-
کلایمر برقی و مکانیکی
-
طنابهای ایمنی دوتایی یا راپل.
در ادامه به بررسی هر یک از شیوههای فوق خواهیم پرداخت.
پیچ سنگ نما با استفاده از داربست
بهدلیل آنکه در تمامی مراحل پیچ کردن نما، ساختار داربستها باید باقی بماند، استفاده از این شیوه موجب میشود که پیمانکاران متحمل هزینههای زیادی شوند. کمترین میزان ایمنی نیز متعلق به همین روش است؛ چراکه از یکسو ممکن است با آمدن فشار بیشازحد به یک نقطه، بخشی از داربست بشکند و موجب سقوط فرد شود و از سوی دیگر، افراد همواره در معرض افتادن از میلهها و تختههای چوبی نصبشده روی داربستها قرار دارند. به همین دلیل، کارگران باید حتما مدرک کار در ارتفاع را اخذ کنند.
در شیوههای کلایمر و اجرای پیچ و رولپلاک نمای بنا با طنابهای دوتایی، اجاره روزانه خدمات و تجهیزات ممکن است؛ اما اجاره روزانه داربستها، تقریبا ممکن نخواهد بود و نصب این تجهیزات به مدت زیاد، هزینههای پروژه را شدیدا افزایش میدهد. با استفاده از داربستها، فرآیند پیچ و رولپلاک نما بیشتر بهصورت عمودی قابل انجام است. این در حالی است که با کلایمر و راپل، به راحتی میتوان در جهت افقی نیز حرکت کرد. بهدلیل خطرهای زیاد و شعاع حرکتی کم، فرآیند اجرای سنگ نمای ساختمان با شیوه داربست، غالبا به کندی پیش میرود. بایستی به این نکته نیز اشاره داشت که کار روی ساختمانهای با قوس و منحنیهای زیاد با استفاده از داربستها، بسیار سخت خواهد بود.
کلایمر یا بالابر
کلایمر در واقع نوعی داربست معلق است که با نام بالابر نیز شناخته میشود. این تجهیزات برای فراهم آوردن شرایط پیچ و رولپلاک نمای ساختمان، یک سبد 2 الی 6 متری دارند که افراد درون آن قرار گرفته و به کدهای ارتفاعی مختلف ساختمان، دسترسی پیدا میکنند. بر اساس نوع موتور بهکاررفته در کلایمرها، این تجهیزات در دو نوع زیر دستهبندی میشوند:
-
دستی یا مکانیکی
-
برقی (با هدایتپذیری راحتتر برای حرکت به سمت جهات مختلف).
اگرچه که این بالابرها نسبت به داربست، ایمنتر و کمهزینهتر خواهند بود؛ اما کلایمرها امروزه برای اجرای پیچ و رولپلاک نما، چندان مورد استفاده قرار نمیگیرند؛ چرا که این تجهیزات بسیار جاگیر هستند و همچنین هزینههای نصب زیادی دارند. لازم بهذکر است که کلایمرها، وزن زیادی نیز دارند و حمل آنها بسیار سخت خواهد بود. جهت نصب کلایمرها برای پیچ کردن نما، پیمانکاران همچنین باید اجرت نصب نسبتا زیادی را نیز پرداخت کنند. بهخاطر داشته باشید که سیم بکسلهای کلایمر، به پایههای ساپورتر دستگاه متصل است و با فعالیت موتور دستگاه، سیم بکسل شرایط بالا و پایین رفتن این تجهیزات را فراهم میکند؛ ضمن اینکه آنها از ترمز اضطراری نیز بهره میبرند. عدم اطلاع بسیاری از پیمانکاران از شرایط نصب کلایمرها نیز، دیگر دلیل عدم بهرهگیری از این بالابرها در اکثر پروژههاست.
پیچ و رولپلاک نما به روش راپل
روش پیچ سنگ نما با راپلها یا همان طنابهای ایمنی دوتایی، شیوهای نوین محسوب میشود که به دلیل مزایای گسترده آن، از محبوبیت ویژهای برخوردار است. در این روش، دو طناب محکم، به یک منبع اتصال مستحکم وصل میشود و سنگکاران با آویزان شدن از آن، به راحتی به تمامی جهات و نقاط مختلف نمای ساختمان، دسترسی خواهند داشت. باتوجهبه ایمنی بالای کار با طنابهای دوتایی، از این روش برای پیچ و رولپلاک نما و شستشوی نمای ساختمانهای بسیار مرتفع استفاده میشود. برخی از اصلیترین مزیتهای این شیوه عبارتاند از:
-
این شیوه قطعا ایمنترین روش کار در ارتفاع بهشمار میرود.
-
هیچگونه ضربهای از سوی سنگکار به نما وارد نمیشود.
-
فرد استفادهکننده از طنابهای ایمنی، به راحتی و در اوج ایمنی روی زمین فرود میآید.
-
طنابها و تجهیزات اتصالی، سریعا نصب و باز و بسته میشوند.
-
با راپلها، به راحتی امکان حرکت و کار در جهات افقی و عمودی وجود دارد؛ بنابراین سریعترین شیوه اجراست.
-
شیوه اجرای بسیار کمهزینهای محسوب میشود؛ بهعنوان مثال نیازی به نصب ساختارهای داربست برای طولانی مدت وجود ندارد.
-
برخلاف شیوههای کلایمر و نصب داربست، هیچگونه فضایی در روش اجرا با راپل در جلوی ساختمان، اشغال نمیشود.
لازم بهذکر است که فرد آویزان شده از این طنابهای دوتایی، بایستی وزنی کمتر از 110-115 KG داشته باشد.
پیچ و رولپلاک نما با برترین مرکز خدماتدهنده
عدم اجرای صحیح پیچ و رولپلاک نمای ساختمان توسط خدماتدهندگان غیرحرفهای، موجب ریزش سنگ نما در گذر زمان و وارد آمدن خسارات فراوانی خواهد شد. در همین راستا، شرکت معتبر میهن راپل با در اختیار داشتن بالغ بر 200 نیروی اجرایی حرفهای و متخصص، آماده ارائه انواع خدمات نظیر: پیچ کردن نما با طناب بهصورت حرفهای، ایزوگام دیوارههای ساختمانی، تمیزکاری نمای ساختمانهای کوچک و مرتفع، آببندی بنا و … خواهد بود.
همواره این تضمین وجود دارد که کلیه امور مربوط به اجرای نما و آببندی ساختمان، توسط مجموعه پیچ و رولپلاک سنگ نما جهان فرود در کرج و تهران به سریعترین و حرفهایترین شکل ممکن صورت میپذیرد. برای کسب اطلاع از خدمات فنی این شرکت، مشتریان و پیمانکاران عزیز میتوانند از طریق شماره زیر، با کارشناسان مجرب مجموعه جهان فرود تماس بگیرند.