فهرست مطالب
وقتی صحبت از سریالهای جنایی و معمایی میشود، کمتر کسی پیدا میشود که نام سریال کشتن یا همان “The Killing” را نشنیده باشد. این سریال آمریکایی که در سال ۲۰۱۱ از شبکه AMC پخش شد، با روایت عمیق و شخصیتپردازی قویاش خیلی زود جای خودش را در دل طرفداران ژانر جنایی باز کرد. اگر از آن دسته آدمهایی هستید که عاشق داستانهای پرتعلیق و کارآگاههایی با زندگی پیچیدهاید، این مطلب برای شماست.
من بهعنوان کسی که پنج سال توی دنیای محتوا غلت زدهام و ساعتها پای سریالهای مختلف نشستهام، میخوام توی این پست بلاگ شما رو با همه زوایای سریال کشتن آشنا کنم. از معرفی کلی گرفته تا نقد هر فصل و حتی سوالهایی که شاید توی ذهنتون باشه.
توی این مقاله قراره چهار فصل سریال کشتن رو زیر ذرهبین بذاریم، نقاط قوت و ضعفش رو بررسی کنیم و ببینیم چرا این سریال هنوز هم بعد از این همه سال ارزش دیدن داره. پس با من همراه بشید تا یه سفر هیجانانگیز به دنیای کارآگاه سارا لیندن و استفن هولدر داشته باشیم!
معرفی سریال کشتن
سریال کشتن یه درام جنایی آمریکاییه که بر اساس یه سریال دانمارکی به اسم “Forbrydelsen” ساخته شده. این سریال از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ توی چهار فصل و ۴۴ قسمت از شبکه AMC پخش شد و خیلیها رو با خودش همراه کرد.
داستان توی شهر سیاتل اتفاق میافته، جایی که بارون و فضای سردش حسابی به حالوهوای غمانگیز سریال میخوره. شخصیت اصلی داستان، سارا لیندن، یه کارآگاه باهوش و درونگراست که با بازی فوقالعاده میریل انوس زنده شده. کنارش استفن هولدر، با بازی جوئل کینمن، یه کارآگاه تازهکار و پرحرارت رو داریم که تضاد جالبی با لیندن درست میکنه.
داستان سریال کشتن حول قتلهای پیچیده و تحقیقات پلیسی میچرخه، اما چیزی که اون رو خاص میکنه، فقط معما نیست؛ بلکه زندگی شخصی کاراکترها و تأثیر قتلها روی خانوادهها و جامعهست. این سریال با ریتم آروم و شخصیتپردازی عمیقش، یه تجربه متفاوت از ژانر جنایی به مخاطبش میده.
بررسی فصل اول سریال کشتن
فصل اول سریال کشتن با قتل یه دختر جوون به اسم رزی لارسن شروع میشه. سارا لیندن که قرار بوده از سیاتل بره و کارش رو ول کنه، توی روز آخر کارش با این پرونده روبهرو میشه و همه برنامههاش به هم میریزه. چیزی که از همون اول توی این فصل توجه آدم رو جلب میکنه، اینه که سریال فقط دنبال پیدا کردن قاتل نیست؛ بلکه غم و اندوه خانواده لارسن و فشار روی کارآگاهها رو هم نشون میده.
هر قسمت از فصل اول یه روز از تحقیقات رو روایت میکنه و این ریتم آروم باعث میشه حسابی با شخصیتها ارتباط بگیریم. بازی میریل انوس توی نقش لیندن واقعاً دیدنیه؛ یه زن سرد و منطقی که توی زندگی شخصیش هم یه جورایی گم شده. از اون طرف، جوئل کینمن توی نقش هولدر یه انرژی خام و بیپروا داره که تعادل خوبی به داستان میده. فصل اول سریال کشتن با پیچوخمهای زیاد و پایان غافلگیرکنندهاش، حسابی مخاطب رو میخکوب میکنه.
بررسی فصل دوم سریال کشتن
فصل دوم سریال کشتن ادامه همون پرونده رزی لارسن رو دنبال میکنه. اینجا دیگه معما عمیقتر میشه و ارتباط قتل با سیاست و کمپین انتخاباتی دارن ریچموند (با بازی بیلی کمپبل) مشخص میشه. این فصل یه کم از ریتم آروم فصل اول فاصله میگیره و بیشتر روی پیچیدگیهای داستان تمرکز میکنه. چیزی که توی این فصل خیلی به چشم میاد، تأثیر عاطفی قتل روی خانواده لارسن و بهخصوص پدر و مادرشه.
با اینکه فصل دوم جواب سوال “قاتل کیه؟” رو میده، بعضیها فکر میکنن زیادی کشدار شده. ولی به نظر من، این کندی به عمق دادن به شخصیتها کمک کرده. پایان فصل دوم سریال کشتن یه جورایی جمعبندی قشنگی برای این پرونده دو فصلی بود و حس رضایت به آدم میداد.
بررسی فصل سوم سریال کشتن
فصل سوم سریال کشتن یه شروع تازهست. بعد از لغو سریال توی سال ۲۰۱۲ و برگشتش با فشار طرفدارها، این فصل با یه داستان جدید و حالوهوای تاریکتر اومد.
اینجا لیندن و هولدر دنبال یه قاتل زنجیرهای میگردن که دخترهای جوون رو هدف قرار داده. فضای این فصل خیلی خشنتر و سنگینتر از قبل شده و بازی پیتر سارسگارد توی نقش یه مظنون مرموز، حسابی به جذابیتش اضافه کرده.
چیزی که من توی این فصل خیلی دوست داشتم، این بود که گذشته کاراکترها رو بیشتر باز کرد. مثلاً میفهمیم چرا لیندن اینقدر توی کارش غرق شده و هولدر چه مسیر سختی رو طی کرده. فصل سوم سریال کشتن با پایان تلخ و تأثیرگذارش، نشون داد که این سریال هنوز حرف برای گفتن داره.
بررسی فصل چهارم سریال کشتن
فصل چهارم سریال کشتن که توی نتفلیکس پخش شد، کوتاهتر از فصلهای قبله و فقط ۶ قسمت داره. این فصل بعد از اتفاقات فصل سوم شروع میشه و لیندن و هولدر رو توی یه موقعیت جدید و پرتنش نشون میده. داستان این بار حول قتل یه خانواده ثروتمند میچرخه و یه جورایی به گذشته لیندن هم وصل میشه.
این فصل ریتمش تندتره و حس پایانبندی قشنگی به کل سریال میده. رابطه بین لیندن و هولدر توی این فصل به اوج خودش میرسه و پایان باز سریال، باعث میشه مخاطب خودش به نتیجهگیری برسه. به نظرم فصل چهارم سریال کشتن یه خداحافظی خوب با این دنیای تاریک و پراحساس بود.
نقد کوتاه سریال کشتن
سریال کشتن یه تجربه متفاوت توی ژانر جناییه. از نقاط قوتش میشه به شخصیتپردازی عمیق، فضای غمانگیز و بازیهای قوی بازیگرها اشاره کرد. اما یه سری ضعفها هم داره؛ مثلاً ریتم آروم بعضی قسمتها ممکنه برای کسایی که دنبال هیجان مداومن، خستهکننده باشه. یا مثلاً فصل دوم یه کم زیادی کش اومده بود. با این حال، این سریال تونست با داستانسرایی منحصربهفردش یه جای ویژه توی قلب طرفدارای ژانر جنایی پیدا کنه.
جمعبندی
توی این مطلب سعی کردم همهچیز درباره سریال کشتن رو براتون بگم؛ از معرفی و بررسی فصلها گرفته تا نقد کوتاه. این سریال با چهار فصلش یه سفر احساسی و هیجانانگیز بود که هم معما داشت، هم احساس. اگه دنبال یه سریال جنایی با عمق داستانی و شخصیتهای واقعی هستید، سریال کشتن رو از دست ندید. حالا نوبت شماست! نظرتون درباره این سریال چیه؟ کدوم فصلش رو بیشتر دوست داشتید؟ توی کامنتها برام بنویسید و بگید حسوحالتون بعد از دیدن این سریال چی بود. منتظر خوندن نظراتتون هستم!
۱۰ سوال متداول درباره سریال کشتن
- سریال کشتن چند فصل داره؟
سریال کشتن ۴ فصل داره که از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ پخش شد. - شخصیت اصلی سریال کشتن کیه؟
سارا لیندن، کارآگاه باهوش و درونگرا، شخصیت اصلیه. - سریال کشتن توی چه شهری اتفاق میافته؟
داستان توی سیاتل، واشنگتن میگذره. - فصل اول سریال کشتن درباره چیه؟
درباره قتل رزی لارسن و تحقیقات لیندن و هولدره. - چرا فصل سوم یه داستان جدید داره؟
بعد از لغو و برگشت سریال، سازندهها تصمیم گرفتن یه خط داستانی تازه بسازن. - فصل چهارم کجا پخش شد؟
توی نتفلیکس پخش شد و ۶ قسمت داره. - سریال کشتن بر اساس چی ساخته شده؟
بر اساس سریال دانمارکی Forbrydelsen ساخته شده. - بهترین بازیگر سریال کی بود؟
به نظر خیلیها، میریل انوس و جوئل کینمن بهترین بودن. - سریال کشتن پایانش بازه؟
آره، پایان فصل چهارم بازه و به تفسیر مخاطب بستگی داره. - چرا سریال کشتن لغو شد؟
به خاطر افت مخاطب لغو شد، ولی طرفدارا باعث برگشتش شدن.
لیست بهترین سریالهای مشابه
- پل (The Bridge)
- کارآگاه حقیقی (True Detective)
- سقوط(The Fall)
- رودخانه (River)
- مظنون (Broadchurch)
لیست بازیگران اصلی سریال کشتن
- میریل انوس – سارا لیندن
- جوئل کینمن – استفن هولدر
- بیلی کمپبل – دارن ریچموند
- میشل فوربز – میچ لارسن
- برنت سکستون – استن لارسن