فهرست مطالب
- مقدمه: بازگشت یوبیسافت با Assassin’s Creed Shadows
- داستان و شخصیتها: نائوئه و یاسوکه
- گیمپلی و نوآوریها
- گرافیک، صدا و جمعبندی
مقدمه: بازگشت یوبیسافت با بازی Assassin’s Creed Shadows
اگه طرفدار سری Assassin’s Creed باشی، حتماً میدونی که این مجموعه همیشه یه جورایی تو دل گیمرا جا داشته. از روزای قدیم با اتزیو تو ایتالیا گرفته تا ماجراهای وایکینگها با اِیوور، یوبیسافت همیشه سعی کرده تاریخ رو با یه دنیای باز قشنگ بهمون نشون بده. حالا تو سال ۲۰۲۵، با Assassin’s Creed Shadows، این شرکت بالاخره به ژاپن فئودالی سر زده و انگار قراره یه نفس تازه به این سری بده.
این بازی که ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ منتشر شده، بعد از یه دوره پرحاشیه برای یوبیسافت اومده و خیلیها منتظر بودن ببینن آیا میتونه حال و هوای قدیم این سری رو برگردونه یا نه. Shadows با دو شخصیت اصلی، یه دنیای پرجزئیات و گیمپلی که یه کم تغییر کرده، انگار داره بهمون میگه که یوبیسافت هنوزم بلده چطور گیمر رو غافلگیر کنه. تو این بررسی قراره از همهچیز حرف بزنم: داستان، شخصیتها، گیمپلی و حتی گرافیک و صدا. پس بیا بریم تو دل این ماجرای ژاپنی!
چیزی که از همون اول توجه آدما رو جلب کرد، این بود که یوبیسافت این بار به جای یه شخصیت، دو تا قهرمان آورده: نائوئه، یه شینوبی چابک و یاسوکه، یه سامورایی قوی. این ترکیب، همون چیزیه که Shadows رو از بقیه جدا میکنه و یه حس تازگی به بازی میده.
داستان و شخصیتها: نائوئه و یاسوکه
داستان بازی Assassin’s Creed Shadows تو دوره سنگوکو تو ژاپن اتفاق میافته، یه زمان پر از جنگ و آشوب که برای یه بازی تاریخی خیلی جذابه. دو تا شخصیت اصلی داریم: نائوئه، یه دختر شینوبی از خاندان ایگا، و یاسوکه، یه سامورایی آفریقایی که واقعاً تو تاریخ وجود داشته. این دو تا با هم یه تیم میشن و تو یه ماجرای پرپیچوخم دنبال انتقام و هدفشون میرن.
نائوئه یه آدم ساکته که با مخفیکاری و چابکیش کارش رو پیش میبره. داستانش از یه تراژدی شروع میشه که خاندانش رو از دست میده و حالا دنبال اینه که قاتلها رو پیدا کنه. از اون طرف، یاسوکه یه غریبهست تو این سرزمین که به خاطر قدرت و شجاعتش معروف شده. این دو تا اول جدا جدا شروع میکنن، ولی کمکم سرنوشتشون به هم گره میخوره.
داستانش یه جاهایی خیلی قویه، بهخصوص وقتی این دو تا با هم روبهرو میشن و باید تصمیم بگیرن که با هم کار کنن یا نه. ولی خب، یه کم هم قابل پیشبینی میشه، چون خط اصلی انتقام چیز جدیدی نیست. با این حال، دنیای ژاپن فئودالی و شخصیتپردازی این دو تا، باعث میشه که بازی حسابی سرگرمکننده باشه.
گیمپلی و نوآوریها
حالا بریم سراغ گیمپلی که قلب هر بازی اساسینز کریده. بازی Assassin’s Creed Shadows یه جورایی برگشته به ریشههای مخفیکاری سری، ولی با یه سری تغییر که حسابی به چشم میاد. اینجا میتونی بین سبک نائوئه و یاسوکه انتخاب کنی. نائوئه با شینوبی بودنش، بیشتر رو مخفیکاری و ابزارهایی مثل کونای و بمب دود تکیه داره. یاسوکه اما با شمشیر و زرهش، یه جنگجوی روبهروش که تو مبارزههای تنبهتن غوغا میکنه.
یه چیز باحال اینه که میتونی تو بعضی مراحل انتخاب کنی با کدوم شخصیت بری جلو. مثلاً یه قلعه رو میشه با نائوئه از پشتبومها و سایهها رد کرد، یا با یاسوکه از در اصلی بزنی تو دل دشمن. این تنوع باعث میشه بازی تکراری نشه و هر کی با هر سبکی که دوست داره، بتونه حالش رو ببره.
جهان باز بازی هم خیلی قشنگ طراحی شده. از روستاهای کوچیک و معبدها گرفته تا شهرهای شلوغ، همهچیز پر از جزئیاته. یه سیستم فصلها هم داره که با عوض شدن آبوهوا، گیمپلی رو تغییر میده. مثلاً تو زمستون، برف میتونه ردپاهات رو نشون بده و کار رو سختتر کنه. این جور چیزا به بازی عمق میده و حس میکنی تو یه دنیای زنده داری بازی میکنی.
گرافیک، صدا و جمعبندی
از نظر گرافیک، بازی Assassin’s Creed Shadows یه شاهکاره. ژاپن فئودالی با کوهها، جنگلها و خونههای چوبی انقدر قشنگه که گاهی فقط دلت میخواد وایسی و نگاه کنی. نورپردازی و سایهها هم عالی کار شده، مخصوصاً تو مخفیکاری با نائوئه که نور و تاریکی خیلی مهمه. رو کنسولهای نسل جدید و PC با تنظیمات بالا، این بازی واقعاً چشمات رو خیره میکنه.
صداگذاری هم حرف نداره. موسیقی با تم ژاپنی و صدای طبل و فلوت، حسابی تو جو بازی میبرتت. دوبلورها هم خوب کار کردن، بهخصوص صدای یاسوکه که یه حس قدرت و سنگینی داره. فقط یه کم دیالوگها گاهی زیادی کش میاد که میتونست کوتاهتر باشه.
در کل، بازی Assassin’s Creed Shadows یه بازگشت قوی برای یوبیسافته. شاید داستانش یه جاهایی تکراری باشه، ولی گیمپلی متنوع، شخصیتهای جذاب و دنیای خیرهکنندهش باعث میشه که این بازی ارزش تجربه کردن رو داشته باشه. اگه دنبال یه ماجراجویی تو ژاپن قدیم با چاشنی مخفیکاری و شمشیربازی هستی، بازی Assassin’s Creed Shadows همون چیزیه که منتظرش بودی.
منبع سایت جتاشاپ