وی با بیان اینکه سه پروژه مهم فرهنگی در استان قزوین با حضور دبیرکل سازمان کتابخانههای عمومی کشور افتتاح خواهد شد، اظهار داشت: این پروژهها شامل بازگشایی کتابخانه تاریخی عارف قزوینی، افتتاح بخش کودک و نوجوان و اتاق علوم در کتابخانه امام خمینی (ره) و مراسم کلنگزنی کتابخانه مرکزی شهرستان تاکستان است.
وی با بیان اینکه کتاب خانه عارف قزوینی، دومین کتابخانه قدیمی استان، امروز پس از بازطراحی کامل بازگشایی شد، افزود: در این طرح، ۱۲۰ صندلی مطالعه، ۱۲ سالن مطالعه انفرادی و فضای فیزیکی بالغ بر ۵۰۰ متر مربع به مجموعه اضافه شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان قزوین تأکید کرد: در کتابخانه امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین کتابخانه استان قزوین، بخشهای ویژه کودکان، نوجوانان و محیطی علمی و خلاقانه برای رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی این قشر راهاندازی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مراسم کلنگزنی ساخت کتابخانه مرکزی شهرستان تاکستان نیز با حضور مسئولان استانی برگزار شد. در مجموع، این پروژه ها گامی مؤثر در تقویت زیرساخت های فرهنگی و افزایش سرانه فضای مطالعه در استان قزوین است.
بزرگترین کتابخانه ایران از لحاظ مجموعه کتاب و منابع
بزرگترین کتابخانه ایران از لحاظ مجموعه کتاب و منابع، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. این کتابخانه که در تهران قرار دارد، به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و علمی کشور، وظیفه گردآوری، حفظ و نگهداری از اسناد و منابع مکتوب کشور را بر عهده دارد.
همچنین کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین کتابخانه دانشگاهی کشور نیز از نظر حجم منابع و خدمات، در جایگاه ویژهای قرار دارد.
علاوه بر این دو، کتابخانه مرکزی تبریز نیز به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی تحت نظارت نهاد کتابخانههای عمومی کشور شناخته میشود.
به طور خلاصه، سه کتابخانه به عنوان بزرگترین کتابخانههای ایران از نظر نوع و کارکرد معرفی میشوند:
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران: بزرگترین کتابخانه از نظر منابع و اسناد ملی.
کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران: بزرگترین کتابخانه دانشگاهی.
کتابخانه مرکزی تبریز: بزرگترین کتابخانه عمومی تحت نظارت نهاد کتابخانههای عمومی کشور.